Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Samsung Galaxy Note II
Je kunt niet meer dan 3 items toevoegen aan de vergelijking
Zoek abonnement Er zijn geen abonnementen beschikbaar bij dit toestel.

Review Samsung Galaxy Note II

Wil je de Samsung Galaxy Note II kopen? Vergelijk de prijzen en abonnementen voor de Samsung Galaxy Note II. Bekijk alle aanbiedingen per aanbieder, abonnement, toestelprijs en contractsduur.

 • Besturingssysteem
  Android
 • Schermdiagonaal
  5.5 inch
 • Intern geheugen
  16 GB
 • Werkgeheugen
  2 GB
 • 4G
  Nee
 • 5G
  Nee
 • Selfie camera
  2,0 megapixel
 • Foto camera
  8,0 megapixel
 • Gesprekstijd
  35 uren
 • Standby-tijd
  980 uren
 • Introductie
  3e kwartaal 2012

Onlangs testte Bellen.com de Samsung Galaxy S III. Gezien het feit dat de Galaxy S III en de Galaxy Note II nagenoeg dezelfde Android-versie draaien, hebben we voor de review van de Galaxy Note II alleen de punten behandeld die wezenlijk van elkaar verschillen. Lees hier de uitgebreide review.

Uiterlijk

Qua vorm is het design van de Galaxy Note II (GT – N7100) vrijwel gelijk aan de Galaxy S III. De looks van ons Titanium Gray testexemplaar doen door het hoge glossy gehalte net als Galaxy S III een tikje goedkoop aan. Het toestel zit echter degelijk in elkaar en is netjes afgewerkt. De S Pen (stylus) is mooi in de behuizing weggewerkt en klemt goed vast.

Hardware

Een van de grote verschillen met de Galaxy S III is dat de accu een capaciteit heeft van 3100 mAh, bijna de helft meer dan de accu van de Galaxy S III. Dit zal het toestel ook zeker nodig hebben met het 5,5 inch scherm (HD Super AMOLED van 1280 x 720 pixels) en de functionaliteit die de S Pen biedt.

Het interne geheugen van de Note II (16, 32 of 64 GB) is uit te breiden met microSD kaart van maximaal 64 GB, zodat je maximaal 128 GB geheugen tot je beschikking kunt hebben.

Software

Het toestel heet niet voor niets Note. In de reclame campagnes van de Samsung Galaxy Note II worden de sketch functies fors gepromoot. Als de S Pen uit het toestel wordt gehaald, springt het scherm uit de slaapstand en start het S Pen-venster op. Je kunt dit ook wijzigen door het programma S Note als pop-up te openen, zodat je gelijk een notitie kunt maken. Leuke feature is het opnemen van een sketch of tekening zodat je deze als animatie kunt afspelen.

Sidebar/ribbon S Note foldersPagina buddy headset

Met Quick Command schrijf je commando’s voor bijvoorbeeld een route of het opstellen van een e-mail. De handschrift herkenning hiervoor werkt goed, mits je de commando netjes neerpent. Een slordig getekende @ levert een foutmelding op. De S Pen is drukgevoelig, waardoor hetgeen je met de pen schrijft vrij natuurlijk oogt. Voor het maken van leesbare notities zou het scherm wel wat groter mogen zijn. Getypte boodschappenbriefjes zijn dan in vergelijk toch beter op te stellen en leesbaar.

Je kunt de S Pen ook als aanwijzer gebruiken. Druk je de knop op de S Pen in en zweef je hiermee boven een map, dan worden er previews van foto’s of documenten (S Note) die zich in de map bevinden, getoond. Dit heet Air View en kan ook binnen de native e-mail cliënt gebruikt worden om de e-mail uit een lijst te previewen. Een screenshot met de S Pen maak je door met de knop ingedrukt de pen een seconde tegen het scherm te houden.

Om ideeën op te doen voor opstellen van creatieve documenten staan er in S Note een aantal voorbeelden. De documenten die je maakt, kunnen geëxporteerd worden als afbeelding, PDF, tekst- of Samsung Note-bestand. Voor het delen van delen bestanden kun je uit veel opties kiezen. De locatie van deze bestanden is de map S Note Export. De kwaliteit van deze bestanden is goed.

Een andere creatieve applicatie is Paper Artist. Hiermee kun je foto’s bewerken door er een filter overheen te leggen of deze anders in te kleuren. De filters zijn in vergelijk met b.v. Instagram een beetje aan de simpele kant.

Voor een aantal onderdelen bestaan zogenaamde Pagina Buddies. Naast de Pagina Buddy S Pen zijn er ook Buddy pagina’s voor Headset, Dock, Roaming. Zodra je bijvoorbeeld de headset aansluit, wordt er een scherm toegevoegd met een aantal multimedia iconen als MP3-speler, YouTube en videospeler. De Headset Buddy is herkenbaar aan het headset symbool. De Pagina indicator van een Buddy wordt rechts van de normale pagina indicators neergezet.

Bediening

Om het grote scherm van de Note II ook met 1 hand te kunnen bedienen is de nodige functionaliteit aanwezig. Zo kun je er b.v. voor kiezen om het toetsenbord helemaal links of rechts op het scherm te positioneren. Al valt het zelfs met deze opties niet mee om met één hand nauwkeurig te typen. Handig is de sidebar, een lint met veelgebruikte snelkoppelingen, die aan één kant van het scherm kunt plaatsen en makkelijk met één hand te bedienen is. De sidebar verschijnt/verdwijnt als de back-button 2 seconden ingedrukt wordt.

Samsung Diensten

Ook de Galaxy Note II is standaard uitgerust met Samsung Go, een verzameling van multimedia diensten als Tweets van bekende Nederlanders, snelkoppelingen naar mobiele versies van populaire kranten en magazines, sport, tips & tricks voor de Note II en previews van TOP40 hits die je vervolgens via de Samsung-portal kunt kopen.

De Readers Hub, een e-book winkel, werkt soms traag. De slecht gevulde Store bevat welgeteld tien boeken, waaronder helaas geen enkele Nederlandse titel. Daarnaast blinkt de Readers Hub niet uit in gebruikersgemak.

De Samsung Game Hub bevat een selectie van Social en Premium games. Modern Combat, de eerste Premium Game die werd uitgeprobeerd, bleek volgens de foutmelding niet geschikt te zijn voor de Galaxy Note II. De hub is blijkbaar niet in staat om per toestel een onderscheid tussen type toestellen te maken. Het selecteren van een andere game gaf drie foutmeldingen, de laatste dat het betreffende item niet bestond. Aan de Game Hub kan dus nog het nodige verbeterd worden. Veel van de aangeboden Samsung diensten waren op het moment van testen overigens vaak traag vergeleken met het browsen. Dit ondanks een snelle WiFi- verbinding.

Conclusie

De Note II wordt aangeduid als phablet, een kruising tussen een smartphone en een tablet. En dat is het nu net. Het toestel hinkt op twee gedachten. Het is te groot voor een telefoon en te klein om een volwaardig tablet genoemd te worden. Het sketchen met de S Pen en de S Note applicaties is wat het toestel voor een groot deel onderscheid van de Galaxy S III. En of deze functionaliteit meer een leuke gadget is, hangt natuurlijk af van waarnaar je op zoek bent.

De laagste prijs van de Samsung Galaxy Note II ligt op het moment op zo’n € 540,-. Als je voor een tablet wilt gaan, is dat een behoorlijk bedrag vergeleken met iPad 3 (voor € 564,-) waarvoor je dan wel een scherm van 9,7 inch hebt. Of is dit Apples met peren vergelijken? Voor € 460,- heb je de Samsung Galaxy S III, een kleiner maar iets handzamer formaat.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.