Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Samsung Galaxy Note 8.0 Tablet
Je kunt niet meer dan 3 items toevoegen aan de vergelijking
Zoek abonnement Er zijn geen abonnementen beschikbaar bij dit toestel.

Review Samsung Galaxy Note 8.0

Wil je de Samsung Galaxy Note 8.0 Tablet kopen? Vergelijk de prijzen en abonnementen voor de Samsung Galaxy Note 8.0 Tablet. Bekijk alle aanbiedingen per aanbieder, abonnement, toestelprijs en contractsduur.

 • Besturingssysteem
  Android
 • Schermdiagonaal
  8 inch
 • Intern geheugen
  16 GB
 • Werkgeheugen
  2 GB
 • 4G
  Nee
 • 5G
  Nee
 • Selfie camera
  1,3 megapixel
 • Foto camera
  5,0 megapixel
 • Gesprekstijd
  onbekend
 • Standby-tijd
  120 uren
 • Introductie
  1e kwartaal 2013

De Galaxy Note 8.0 van Samsung is begin april dit jaar uitgekomen. Het is de tweede tablet uit de Galaxy Note-serie. Het lijkt erop dat Samsung heeft geluisterd naar de feedback die het heeft gekregen over de voorganger van deze tablet. Wij mochten het apparaat testen. Hieronder onze bevindingen.

Achtergrond
Ondanks dat de Galaxy Note 8.0 slechts de tweede tablet is uit de Galaxy Note-serie, zal de naam Galaxy Note voor veel mensen niet onbekend in de oren klinken. Het eerste apparaat dat de naam Galaxy Note draagt is immers al in 2011 uitgebracht. Deze eerste versie van de Galaxy Note is bedoeld als een tussenoplossing tussen een tablet en een smartphone, waarbij ook de stylus terug van weggeweest is.

De Galaxy Note 10.1 kwam op de markt als de tabletuitvoering van de Galaxy Note. Het onderscheidde zich van andere tablets door het gebruik van de S-Pen. Deze pen maakt schrijven en tekenen op de tablet gemakkelijker en plezieriger. Uiteindelijk bleek de Galaxy Note 10.1 te groot en te zwaar om de combinatie van tablet en S-Pen goed uit de verf te laten komen.

Uiterlijk
De Samsung Galaxy Note 8.0 ziet eruit en voelt als een echte Galaxy. Samsung heeft wederom gekozen voor een achterkant van polycarbonaat, dat door Samsung Hyperglaze wordt genoemd. Dit geeft de tablet een herkenbare indruk. Samsung lijkt niet onder de indruk van de kritische reacties dat Hyperglaze een goedkope, niet duurzame uitstraling heeft.

De tablet is ongeveer net zo groot als de iPad mini, die een schermdiagonaal heeft van 7,9 inch, ten opzichte van de 8 inch van de Samsung Galaxy Note 8.0. Het lijkt dan ook dat Samsung met deze tablet opnieuw de strijd aan wil gaan met Apple.

S-Pen
De S-Pen, zoals Samsung de meegeleverde stylus noemt, is meer dan het ‘domme’ plastic staafje dat vaak bij een PDA zat; de S-Pen biedt veel meer. Zo kan er een deel van het scherm uitgeknipt worden en gebruikt worden bij een notitie, of kan het toetsenbord worden vervangen door een kladblokje, waardoor je bijvoorbeeld een notitie of een zoekopdracht kunt uitschrijven.

Ook kan de S-Pen gebruikt worden om bepaalde acties uit te voeren die met een touchscreen in het verleden niet mogelijk waren. Zo kun je met de S-Pen over een drop down-menu blijven hangen, net zoals dat kan met een muis.

Gewicht en prestaties
Met de Galaxy Note 8.0 komt Samsung de gebruiker op dit gebied tegemoet. De tablet is op het gebied van prestaties vergelijkbaar met de Galaxy Note 10.1. De processor is iets sneller, maar de rest van de hardware is hetzelfde gebleven.

Het grootste verschil tussen de Galaxy Note 8.0 en de Galaxy Note 10.1 is uiteraard het formaat en, wie beide tablets in de hand heeft gehouden, het gewicht. Er zijn kritische geluiden geweest over de Galaxy Note 10.1, dat deze te zwaar is om lang met één hand vast te houden. Samsung heeft met de 8.0 dus ingespeeld op deze feedback.

De Galaxy Note 8.0 is 338 gram, waarbij de Galaxy Note 10.1 bijna 600 gram woog. De Galaxy Note 8.0 weegt dus bijna de helft ten opzichte van de Galaxy Note 10.1 en in het dagelijks gebruik merk je dit dan ook, vooral wanneer je de tablet gedurende langere tijd met één hand vasthoudt, terwijl je deze met de S-Pen bedient.

Bellen
De Galaxy Note 8.0 is niet alleen te gebruiken als tablet, maar er kan ook mee gebeld worden. Er wordt echter aangeraden om dan gebruik te maken van een bluetooth headset omdat het erg ongebruikelijk is om een tablet tegen je oor te houden tijdens het telefoneren.

Prijs
De Galaxy Note 8.0 kan in twee uitvoeringen worden geleverd. Een versie met alleen WiFi die rond de 350 euro kost en een versie met WiFi + 3G die rond de 450 euro kost. Dit is ook gelijk het grootste nadeel van deze tablet. Andere tablets met vergelijkbare prestaties en afmetingen zijn zo'n  50 tot 100 euro goedkoper. Het is dan ook maar de vraag of de toegevoegde waarde van de S-Pen genoeg is om zo’n prijsverschil te rechtvaardigen.

Conclusie
Zoals eerder al genoemd, lijkt de Samsung Galaxy Note 8.0 veel op zijn voorganger, de 10.1. Samsung lijkt zich dus te richten op de mensen die de Galaxy Note 10.1 wel aantrekkelijk, maar te groot of te zwaar vonden. Voor de groep die graag de functionaliteit van de S-Pen wil benutten, is deze tablet ideaal. 

Echter, de prijs blijft wel een enorm verschil ten opzichte van de concurrentie voor zo weinig meerwaarde. Daarnaast, met de toekomstige introductie van de verbeterde Nexus 7 zal het nog lastiger worden om zich te onderscheiden. Kortom, de Note 8.0 is erg plezierig om mee te werken, maar of dit gebruiksgemak in verhouding staat met het bijbehorende prijskaartje blijft voor ons de vraag. 

John Sterken 
 

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.