Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Samsung F480 TouchWiz
Je kunt niet meer dan 3 items toevoegen aan de vergelijking
Zoek abonnement Er zijn geen abonnementen beschikbaar bij dit toestel.

Review Samsung TouchWiz en Samsung Soul

Wil je de Samsung F480 TouchWiz kopen? Vergelijk de prijzen en abonnementen voor de Samsung F480 TouchWiz. Bekijk alle aanbiedingen per aanbieder, abonnement, toestelprijs en contractsduur.

 • Besturingssysteem
  Other
 • Schermdiagonaal
  2.8 inch
 • Intern geheugen
  232 MB
 • Werkgeheugen
  0
 • 4G
  Nee
 • 5G
  Nee
 • Selfie camera
  Nee
 • Foto camera
  5,0 megapixel
 • Gesprekstijd
  3 uren
 • Standby-tijd
  250 uren
 • Introductie
  1e kwartaal 2008

Door Mark Wierenga - De trend in de wereld van mobiele telefoons gaat al sinds enige tijd richting de touchscreens. Was de techniek voorheen voorbehouden aan grote toestellen voor de zakelijke markt, die dan met een pennetje bediend konden worden, met de introductie van de Apple iPhone zijn het vooral trendy design phones die over een groot aanraakscherm beschikken.

De Samsung Soul met spiegelscherm

De techniek achter deze telefoons is flink verbeterd. Niet alleen zijn ze inmiddels goed met de vingers te bedienen, ook beschikken veel van deze touchscreens over haptic feedback, wat erop neer komt dat het toestel licht trilt op het moment dat je het aanraakt. 

Bovendien zijn er ook innovatieve hybride varianten op het concept verschenen waarbij de voordelen van een touchscreen gecombineerd worden met het gemak van vaste toetsen. Een zeer populair voorbeeld van zo'n toestel is de Samsung U900 Soul, die inmiddels al weer een tijdje verkrijgbaar is. 

De U900 Soul is volgens Samsung het laatste toestel uit de Ultra-reeks van extra dunne mobieltjes (Soul staat dan ook voor 'Spirit Of ULtra'). Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft hierbij al vaker laten zien dat het buitengewoon goed in staat is om mobieltjes te maken met een zeer stijlvol uiterlijk. Ook bij de Soul is de 'look and feel' zeker indrukwekkend. Niet alleen is het een redelijk licht en vooral dun toestel, dankzij het gebruik van metaal in plaats van plastic voelt de behuizing erg fijn aan.

Onder het normale scherm 
zit het kleine touchscreen

Een ander sterk punt van de U900 is de kwalitatief goede 5 megapixel camera. Samsung maakt ook haar eigen stand alone camera's en die ervaring is terug te zien. Zo kan er behoorlijk wat ingesteld worden en beschikt de camera over technieken als gezichtsherkenning, image stabilizing en autofocus (wat indien gewenst ook weer uitgezet kan worden). De foto's zijn ook op het niveau van stand alone camera's en vergelijkbaar met de betere toestellen van Sony Ericsson en Nokia. Voor eigenaren van de Soul is er dan ook geen enkele reden om nog een aparte camera mee te nemen voor de doorsnee vakantie-kiekjes.

Verder kan de U900 natuurlijk ook uitstekend gebruikt worden voor het beluisteren van muziek of het surfen op internet via HSDPA. Wat het toestel echter bijzonder maakt is de besturing: het beschikt wel over een standaard numeriek toetsenbord, wat vooral bij sms'en erg fijn is. Maar in plaats van een doorsnee 5-richtingstoets beschikt de Soul over een klein touch-screentje waarvan de inhoud zich aanpast aan het programma dat geopend is. Bij de MP3-speler verschijnen er aparte muziek knoppen, bij de camera verschijnen er fotografische functies. 

Zijn er geen programma's geopend, dan staan er een paar snelkoppelingen in het minischerm. Vervelend is alleen dat deze knoppen niet door de gebruiker in te stellen zijn. Wat wel erg mooi is, is dat dit kleine schermpje alle kleuren weergeeft en dat Samsung er een paar aardige visuele trucjes in heeft gestopt. In combinatie met het toch al stijlvolle uiterlijk maakt dit van de Soul een telefoon die er vooral erg bijzonder uitziet, maar gelukkig wel op een ingetogen wijze.

Bij Samsung zijn ze in staat om net wat vaker dan de concurrenten een nieuw toestel uit te brengen. Vaak zijn dit mobieltjes aan de onderkant of in het midden van de markt, maar er verschijnen ook zeer regelmatig nieuwe high-end telefoons van Samsung. Slechts een paar maanden na de lancering van de U900 Soul hebben ze een ander opvallend telefoontje gelanceerd: de Samsung F480 TouchWiz. Hoewel de TouchWiz direct aan de Apple iPhone doet denken is deze in werkelijkheid veel meer verwant aan de LG Viewty.

Het grote display is de sterkste
troef van de Samsung TouchWiz

Uitgerust met een 2,8 inch QVGA touchscreen zijn er maar een paar knoppen aan boord van de TouchWiz. Net als de Soul beschikt ook de TouchWiz over een (grotendeels identieke) 5 megapixel camera en snel internet via HSDPA, maar helaas ontbreekt ook hier Wifi. Het grote verschil zit in het scherm. Juist vanwege het ontbreken van een numeriek toetsenbord is het toestel behoorlijk licht en dun gebleven, terwijl het toch erg goed te bedienen is. Het systeem werkt erg intuïtief, uitvogelen hoe iets werkt kost nooit al te veel tijd.

Bovendien is zo'n groot scherm gewoon erg mooi om te zien. Vooral het bekijken van foto's kan uitstekend op de TouchWiz. In het dagelijkse gebruik werkt zo'n scherm ook prima, vooral omdat het ontworpen is omdat met de vingers te gebruiken (in plaats van met een pennetje). Net als bij de U900 Soul is ook de TouchWiz een uiterlijk verbluffend toestel.

Toch kan het dankzij het touchscreen behoorlijk wennen zijn om een sms'je te typen, daarvoor blijft een normaal of een volledig toetsenbord een stuk makkelijker. Een ander nadeel van een touchscreen is dat het een stuk lastiger met één hand of blind te bedienen is. Dat laatste komt bijvoorbeeld voor als je het toestel in je broek- of binnenzak hebt zitten en als MP3-speler gebruikt en even naar het volgende nummer wil switchen. Je zal het toestel altijd te voorschijn moeten halen. Ook het gebruik van scrollmenuutjes in bijvoorbeeld de browser is lastig, vooral omdat eenvoudige knoppen ervoor ontbreken.

Zowel de Samsung Soul als de Samsung TouchWiz zijn krachtige toestellen met een aantrekkelijk uiterlijk. Mensen die de Samsung interface al gewend zijn zullen geen moeite hebben met het bedienen van deze mobieltjes, voor alle anderen went het snel genoeg. Fanatieke sms'ers kunnen wellicht beter voor de Soul kiezen, vind je een groot scherm belangrijker dan is de TouchWiz de logische keuze.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.