Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
OnePlus 3
Je kunt niet meer dan 3 items toevoegen aan de vergelijking
Zoek abonnement Er zijn geen abonnementen beschikbaar bij dit toestel.

Toestelreview Oneplus 3

Wil je de OnePlus 3 kopen? Vergelijk de prijzen en abonnementen voor de OnePlus 3. Bekijk alle aanbiedingen per aanbieder, abonnement, toestelprijs en contractsduur.

 • Besturingssysteem
  Android
 • Schermdiagonaal
  5,5 inch
 • Intern geheugen
  64 GB
 • Werkgeheugen
  6 GB
 • 4G
  Ja
 • 5G
  Nee
 • Selfie camera
  8,0 megapixel
 • Foto camera
  16,0 megapixel
 • Gesprekstijd
  onbekend
 • Standby-tijd
  onbekend
 • Introductie
  3e kwartaal 2016

oneplus-white.jpgDoor Nick Klein, ICT-student aan de Hanzehogeschool Groningen.

Veel mensen zullen de naam Oneplus niet kennen; een jonge, Chinese telefoonfabrikant breekt nou eenmaal niet snel door in de Europese markt. Wat mij betreft mag dit zo snel mogelijk gebeuren. Na al meerdere goede telefoons uitgebracht te hebben zoals de Oneplus 1 en de Oneplus 2, is er nu zeer verassend de Oneplus 3. De extreem hoge kwaliteit van dit toestel, in verhouding tot de prijs maken dit een waardige tegenstander voor high-end toestellen van andere merken als Samsung, Apple en Sony. De door Oneplus zelf gegeven benaming “Flagship-Killer” is dan ook bijna helemaal eerlijk.

Specificaties van de OnePlus 3

oneplus-3.jpg

Een telefoon valt of staat met wat er nou eigenlijk in de behuizing zit en dat is in het geval van de Oneplus 3 niet mis. Een top-of-the-line Qualcomm Snapdragon 820 processor op 2,2GHz zorgt ervoor dat het OS (Android 6.0) vlot reageert. Dit in combinatie met 6GB RAM zorgt ervoor dat multitasking geen probleem is, zelfs niet met meerdere zware apps tegelijkertijd draaien. 6GB RAM is meer dan sommige laptops aan boord hebben, dat dit dus in een telefoon zit is wel een duidelijke indicatie van zijn kracht. De OnePlus 3 is ook verkrijgbaar in een 4GB RAM/32GB variant. het 1080p OLED paneel komt van samsung, en gebruikt dan ook de pentile technologie. Dit houdt in dat de pixels geen vierkantjes zijn zoals gebruikelijk, maar vijfhoekig. Dit heeft als voordeel dat je minder harde randen krijgt om icoontjes en andere getekende afbeeldingen. 

Testen

dashcharger.jpgTijdens mijn testen was navigeren met Google Maps, muziek via Spotify naar mijn Bluetooth koptelefoon streamen, en Pokémon GO spelen geen probleem. En dat terwijl ik ook af en toe een WhatsApp verstuurde op de achtergrond. Al deze apps tegelijk zouden normaal gesproken een aanslag zijn op je accu, maar ik heb (zelfs met Pokémon GO) toch nog makkelijk tot het avondeten van mijn toestel gebruik kunnen maken. Dit is dus toch ruim 8 uur gebruik. De OP3 heeft een accu van 3000mAh, niet bepaald klein, zeker niet voor een telefoon die zo slank aanvoelt. Als het nou wel gebeurt dat hij midden op de dag leeg is, kun je met de bijgeleverde DASH-oplader je telefoon in een half uur weer naar minimaal 60% opladen. Na drie kwartier was het toestel bij mij weer volledig opgeladen.

Het scherm is prachtig van kleur, wat vrij gebruikelijk is bij een OLED-paneel. Veel andere reviewers vonden een licht afwijkende kleurverzadiging toen ze kleurtesten deden met professionele hardware. In een recente update heeft Oneplus een optie toegevoegd om de kleuren realistischer over te laten komen.

Vingerafdruksensor

Wat tegenwoordig ook niet meer mag ontbreken op een vlaggenschip, is een vingerafdruksensor. Oneplus heeft een ongebruikelijk type sensor in de OP3 gezet; een sonische sensor die sneller zou moeten werken dan de gebruikelijke sensoren op basis van geleiding. De sensor die werkt met onhoorbare geluidstrillingen werkt ongelofelijk snel, wat het gebruiksgemak van het toestel ten goede komt. Oneplus heeft eind Juli een update gepubliceerd die de laatste foutjes gecorrigeerd heeft met de vingerafdrukscanner, deze bleef scannen als je telefoon in je broekzak zat, wat veel batterij kon kosten.

Camera

De camera is helaas niet van dezelfde kwaliteit als andere vlaggenschepen, veel ruis en rare autofocus-keuzes onder automatische instellingen zijn veelgehoorde klachten. Dit zijn wel dingen die gerepareerd kunnen worden door middel van een software update. Wel biedt de camera mogelijkheid tot opslaan in RAW-formaat, voor fotobewerking een makkelijk voordeel. Wel neemt dit veel ruimte in, maar met 64GB standaard in het toestel moet dit geen probleem opleveren. De camera heeft een resolutie van 16MP, waarmee het ook mogelijk is om 4K video te schieten. De led-flitser valt enigszins tegen maar volstaat voor foto's waar nog een beetje andere belichting is. Onderaan de review staan wat voorbeeldafbeeldingen geschoten met de Oneplus 3. Deze zijn met automatische instellingen geschoten.

Ontwerp

oneplusvsiphone.jpgBeter goed gejat dan slecht bedacht, zullen ze gedacht hebben bij Oneplus. Een iPhone is op gebied van design natuurlijk een uitermate goed toestel. Een Oneplus 3 heeft zoals je hiernaast kunt zien ook wel veel weg van een iPhone, vooral aan de onderkant. De licht gebolde achterkant maakt wel dat hij fijner in de hand ligt. De iPhone 6S Plus heeft nagenoeg dezelfde afmetingen, maar voelt veel groter door de rechtere vormen. de Oneplus is aan de achterkant bol, wat het vasthouden vergemakkelijkt. De gecentreerde camera maakt wel dat je in landscape mode sneller met je vingers voor de lens zit dan zou gebeuren met een camera in de hoek van een toestel.

Conclusie

Al met al is wat mij betreft de Oneplus 3 zijn titel “Flagship-Killer” zeker waard. Een zeer snel toestel met veel opslag, een mooi en stevig aluminium ontwerp en een prachtig scherm. Met kleine gimmicks als de notificatie-slider aan de zijkant om hem snel te muten en wat opties die niet standaard in Android zitten zoals nachtmode (filtert blauwe kleuren weg, wat zorgt voor een betere melatonine aanmaak waardoor je beter slaapt) is het een uitermate uitgebreid toestel voor de prijs die je ervoor betaalt. Het enige issue voor sommige mensen zal zijn dat hij (nog) niet bij Nederlandse winkels te koop is. Je zult hem dus bij Oneplus zelf moeten bestellen. Maar voor 400 euro is het zeker een toestel wat ik kan aanraden, zeker omdat toestellen met vergelijkbare specificaties soms de helft meer kosten. Tevens is de goudkleurige variant recent beschikbaar gekomen in de Oneplus webshop.

Foto's

IMG_20160802_101437.jpgIMG_20160802_101538.jpg

Geactualiseerd: 02-08-2016

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.