Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Nokia E6
Je kunt niet meer dan 3 items toevoegen aan de vergelijking
Zoek abonnement Er zijn geen abonnementen beschikbaar bij dit toestel.

Review Nokia E6

Wil je de Nokia E6 kopen? Vergelijk de prijzen en abonnementen voor de Nokia E6. Bekijk alle aanbiedingen per aanbieder, abonnement, toestelprijs en contractsduur.

 • Besturingssysteem
  Other
 • Schermdiagonaal
  2.46 inch
 • Intern geheugen
  8 GB
 • Werkgeheugen
  256 MB
 • 4G
  Nee
 • 5G
  Nee
 • Selfie camera
  Nee
 • Foto camera
  8,0 megapixel
 • Gesprekstijd
  15 uren
 • Standby-tijd
  672 uren
 • Introductie
  2e kwartaal 2011

Door Bart Buist - De Nokia E6 is één van de modellen die met Symbian Anna is uitgerust. Waar bij de Nokia X7 de nadruk meer op entertainment ligt, is de E6 is een toestel dat zich voornamelijk op zakelijk gebruik richt. Bellen.com kreeg van Nokia een exemplaar om te testen. Lees hier de review van de Nokia E6.

Eerste indruk Nokia E6

Toen ik de Nokia E6 in handen kreeg, was mijn eerste indruk dat dit toestel wel heel veel gelijkenis vertoont met een BlackBerry Bold. Waar, maar niet terecht. De Nokia E6 lijkt op zijn voorganger, de Nokia E72 die in 2009 uitkwam. Ook de E6 richt zich voor een belangrijk deel op de zakelijke gebruiker. De indrukwekkende lijst aan zakelijke toepassingen en functionaliteit voor apparaat- en contentbeveiliging, geeft aan dat dit niet een doorsnee smartphone is.

Look & feel

De behuizing van de E6 is wat je van een Nokia mag verwachten, aantrekkelijk, oerdegelijk en met oog voor detail. De body is van RVS, de rand is afgewerkt met Black Chrome. Weg met die lelijke hoesjes, dit toestel beschermt zichzelf! De ingangen zijn netjes weggewerkt en de klepjes makkelijk te openen. Bovenaan het toestel bevinden zich de sleuf voor de MicroSDHC geheugenkaart (max. 32Gb) en de 3,5 mm jack ingang voor de headset, die tevens dienst doet als antenne voor de FM-radio. De batterij is gemakkelijk te bereiken via de klep aan de achterkant van het toestel. Om de SIM-kaart te vervangen, moet de batterij eerst verwijderd worden. Het opladen kan via de Micro-USB poort.

Als je veel op een on-screen toetsenbord tikt, zullen de kleine toetsen van het full-QWERTY toetsenbord even wennen zijn. Maar met een beetje oefenen, tik je hier makkelijk een fors bericht mee. De toetsen worden standaard verlicht. Boven het toetsenbord bevinden zich buttons voor bellen en het beëindigen van het gesprek, de aan/uit-toets scherm, agenda, contacten en e-mailtoets. In het midden van het toestel zit de navigatiebutton. Aan de rechterkant van het toestel bevinden zich de toetsen voor toestelvergrendeling en het volume. Tussen de volumetoetsen zit de zogenaamde voicekey. Tijdens een gesprek heeft deze knop een mute functie. Wanneer een gesprek ge-mute wordt, licht er een rode LED in het midden van deze button op die aangeeft dat deze functie geactiveerd is. Mooi detail!

Touchscreen

Het capacitieve touchscreen heeft een lage resolutie van 640 x 480. Het kleine formaat van het scherm geeft echter een bijzonder scherp beeld. Door de menu’s navigeren kan via de vaste navigatie button of via het touchscreen. Rechtsboven zit de frontface camera, handig voor video bellen via VoIP. Het is jammer dat er geen camera ondersteuning op de native Skype applicatie zit.

Bij het swipen van de homescreens op de E6 zien we -in tegenstelling tot de Nokia X7, ook uitgerust met Symbian Anna- een vloeiende overgang tussen de verschillende schermen. Het is mogeljk om maximaal 5 startschermen te maken waarop diverse widgets en snelkoppelingen geplaatst kunnen worden.

Software

De E6 bevat volop software voor zowel de doorsnee als de zakelijke gebruiker. Qua e-mail cliënts weer volop keus uit: POP, IMAP, Gmail, Yahoo, Windows, OVI, Hotmail en Mail for Exchange Accounts. Ook op de E6 zijn geen native apps voor Facebook en Twitter geïnstalleerd. Maar ook hier geldt dat de mobiele versies hiervan prima voldoen. Daarnaast biedt ook hier de Gravity-applicatie uitkomst.

Camera

De camera heeft 8 megapixel, full focus met 2x digitale zoom en levert een goede kwaliteit foto’s af. Video opnames kunnen worden gemaakt in HD-kwaliteit op 720 p resolutie. Wil je echt los gaan, dan kun je de gemaakte video’s bewerken met de geleverde software voor videobewerking.

Modem of Wi-Fi hotspot

Het is mogelijk om de Nokia E6 als modem aan je laptop te hangen. Je kunt er ook een draadloos Wi-Fi hotspot mee opzetten. Handig voor als je vaste internetverbinding eruit ligt of als je met je laptop in een Wi-Fi loze trein nog wat werk moet verrichten! Over het uithoudingsvermogen van de accu niets dan positiefs. In combinatie met de instellingen voor energiebesparing hield het testtoestel het bij gemiddeld gebruik met gemak 1,5 dag vol.

Conclusie

De Nokia E6 is een toestel dat makkelijk in de omgang is. Geen haperingen, alles draaide als een zonnetje. Qua specificaties en software kan het zich makkelijk meten met veel vergelijkbare toestellen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Is de Nokia E6 een aanrader? Absoluut! De Nokia E6 is een verademing in het landschap van smartphones, die tegenwoordig toch al zoveel op elkaar lijken. Het is dat de Nokia N9 (met Meego of Windows Phone) over niet al te lang tijd uitkomt, anders was de kans reeël aanwezig dat de Nokia E6 mijn volgende smartphone was geworden!

De Nokia E6 is verkrijgbaar in zwart, zilver en wit. De prijs voor een los toestel ligt tussen de € 277,- en € 399,-.

Kijk hier voor alle specificaties van de Nokia E6. De prijzen en abonnementen voor de Nokia E6 vind je hier.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.