Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
LG KC910 Renoir
Je kunt niet meer dan 3 items toevoegen aan de vergelijking
Zoek abonnement Er zijn geen abonnementen beschikbaar bij dit toestel.

LG KC910 Renoir review

Wil je de LG KC910 Renoir kopen? Vergelijk de prijzen en abonnementen voor de LG KC910 Renoir. Bekijk alle aanbiedingen per aanbieder, abonnement, toestelprijs en contractsduur.

 • Besturingssysteem
  Other
 • Schermdiagonaal
  3 inch
 • Intern geheugen
  130 MB
 • Werkgeheugen
  0
 • 4G
  Nee
 • 5G
  Nee
 • Selfie camera
  Nee
 • Foto camera
  8,0 megapixel
 • Gesprekstijd
  3 uren
 • Standby-tijd
  264 uren
 • Introductie
  4e kwartaal 2008

Nog maar een paar jaar geleden stond LG vooral bekend als fabrikant van voordelige mobieltjes die er welliswaar stijlvol uitzagen, maar technisch flink achterliepen op toestellen van fabrikanten als Nokia en Sony Ericsson. De afgelopen twee jaar heeft LG flink ingezet op touchscreens, iets wat nu een juiste keuze lijkt te zijn. Niet alleen blijven deze toestellen erg populair, ze worden gelukkig ook steeds beter.

8 Megapixel camera
LG KC910 Renoir scherm voorkantDe LG KC910 is hier een uitstekend voorbeeld van. Het toestel is een directe opvolger van de KU990, beter bekend als de LG Viewty. Ook dit keer heeft LG gekozen voor een iets modieuzere naam, de Renoir. Dat ze hiermee een Franse impressionist van stal halen zal ongetwijfeld te maken hebben met de foto kwaliteiten die het toestel biedt. Terwijl de Viewty het nog moest doen met een 5 megapixel camera heeft de Renoir maar liefst 8 megapixels aan boord en voert daarmee samen met de Sony Ericsson C905 en de Samsung Innov8 de ranglijsten aan. Veel belangrijker nog dan alleen het aantal megapixels is de lens die de naam Schneider-Kreuznach draagt. Bovendien heeft het toestel, overigens net als de Viewty, ook weer een Xenon flits, waardoor het mogelijk is om ook in donkere omstandigheden altijd kwalitatief goede foto's te maken. Ten slotte is er nog een zeer complete image editor meegeleverd met de Renoir, waarmee foto's nadien nog te bewerken zijn.

3'' Touchscreen
Naast de camera is ook het scherm direct indrukwekkend. Met 3 inch is het dan ook direct groter dan bijvoorbeeld het scherm van de Nokia N96 en even groot als het scherm van de Sony Ericsson Xperia X1. Het lijkt alsof de LG KC910 Renoir foto achterkant toesteltouchscreen techniek ook verbeterd is, op zowel de vinger als het meegeleverde pennetje reageert het toestel erg goed. Het intoetsen van een nummer, sms'je of e-mail gaat verbazingwekkend makkelijk, hoewel nog niet zo goed als bij een normaal toetsenbord. Voor normaal dagelijks gebruik is er echter niet direct een reden om de Renoir vanwege het touchscreen niet te overwegen. Wat wel direct opvalt: het scherm (of eigenlijk het hele toestel) is erg gevoelig voor vingerafdrukken. Veel vervelender is het wanneer een scherm ook gevoelig is voor krassen, zoals met de Viewty het geval was. Op de Renoir heb ik dit nog niet kunnen ontdekken, maar LG lijkt hier vast rekening mee gehouden te hebben door een plasticje mee te leveren om het scherm te beschermen.

Interface
Voor gebruikers die een smartphone gewend zijn, bijvoorbeeld een toestel met Windows Mobile of Symbian S60 als besturingssysteem, is de Renoir niet direct de meest logische keuze. Dit toestel is simpelweg geen smartphone, het installeren van eigen software is dus niet aan de orde. Toch hoeft dit geen probleem te zijn, het menu werkt goed genoeg en is ook voldoende zelf in te stellen. Zo is een sterk punt van de interface de mogelijkheid om op het basisscherm leuke widgets neer te zetten, waarmee deze grotendeels naar eigen keuze in te richten is. Ook functies zoals de muziekspeler zijn makkelijk te bedienen. Een erg sterk punt van de Renoir is dat het standaard geleverd wordt met een microSD geheugenkaart van 8 GB. Er is dus ruimte om genoeg MP3'tjes op te slaan om een flinke vakantie mee door te komen en er is ook niet langer de noodzaak om elke maand alle foto's naar de computer over te zetten. 

Ontwerp

Voorbeeld foto camera LG KC910 Renoir

 Genomen met de LG Renoir, klik op
de afbeelding voor de volledige foto.

Wat het toestel een stuk minder geschikt maakt om als MP3 speler te gebruiken is het ontbreken van een 3,5 mm aansluiting om je eigen oordopjes op aan te kunnen sluiten. Die noodzaak is er zeker, want de meegeleverde oordopjes van LG zijn waardeloos, voorzien van ultradunne rubbertjes die absoluut niet fijn aanvoelen. Gelukkig kunnen er in de afstandsbediening van de headset wel andere oordopjes met een 3,5 mm aansluiting geplaatst worden, iets wat ik direct aan zou raden aan iedereen die van plan is om muziek te beluisteren via het toestel. Wat ook ontbreekt is een mini-USB aansluiting, waardoor de gebruiker alleen de meegeleverde kabel met de LG aansluiting kan gebruiken. Wat betreft het uiterlijk moet gezegd worden dat het toestel er wel erg goed uitziet. Niet alleen is het relatief licht en dun maar ook voelt de Renoir gewoon erg goed aan, zo is er duidelijk aandacht geweest voor het materiaal aan de achterkant van het mobieltje.

Conclusie
LG heeft zich met de Renoir absoluut bewezen als maker van high-end telefoons. Dit toestel zit goed in elkaar, ziet er mooi uit, is prettig in de bediening en kan zowel als camera als MP3 speler goed gebruikt worden.
 

Pluspunten:  Minpunten:
- Mooi ontwerp
- 8 MP camera
- Inclusief 8 GB kaart
- 3 inch touchscreen
- Geen smartphone
- Geen 3,5 mm audio aansluiting
- Geen mini-USB aansluiting
- Scherm gevoelig voor vingerafdrukken

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.