Review en beoordeling Tele2

Tele2

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Tele2 geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Tele2. Is Tele2 je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

11% van de klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
Gebaseerd op 66 ervaringen in de afgelopen 6 maanden.
82% niet
8% misschien
  1. Valine op 1-10-2016 om 08:53 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Enige tijd geleden stapte ik over op internet van Tele 2 en nam tevens een abonnement op digitale televisie. Voordat ik besloot om over te stappen, had ik telefonisch informatie ingewonnen om er zeker van te zijn dat ik met genoemde producten draadloos kon internetten en televisie kon kijken, want gedraad aansluiten was geen optie. Dit bleek geen enkel probleem; veel mensen kozen volgens de verkoper om die reden voor internet en tv van Tele 2. Enkele weken na ontvangst wilde ik de tv aansluiten, maar ik kwam er niet uit hoe en belde Tele 2. De medewerker gaf aan dat ik alleen draadloos televisie kon kijken wanneer ik voor 50 euro een apparaatje kocht om in te pluggen in de televisie. Ik protesteerde dat mij dit bij aanschaf van het product niet was verteld en dat ik achteraf dus noodgedwongen op extra kosten werd gedreven. Volgens de medewerker was ik natuurlijk vrij om het apparaatje elders goedkoper aan te schaffen, maar in dat geval zou ik bij storingen van Tele 2 geen ondersteuning krijgen. Ik heb aangegeven dat ik hieruit de conclusie trek dat ik een product heb gekocht, maar niet op de hoogte was dat ik nog een ander product moest aanschaffen om het te laten werken en dat ik vervolgens de extra kosten niet kon beperken omdat ik voor service was aangewezen op de (duurdere) variant van Tele 2 zelf. Ik wilde mijn abonnement dan ook opzeggen. Dat kon echter niet meer, want de zichttermijn was al verstreken en ik moest een flinke som geld betalen om het abonnement te annuleren.

    Met mijn internetabonnement verliep het al niet veel beter. Sinds medio mei heb ik voortdurend problemen met de wifi-verbinding: deze valt steeds weg of werkt helemaal niet. Vele malen nam ik hierover contact op met Tele 2, maar kreeg steeds dezelfde adviezen: modem resetten en ander kanaal instellen (want het was érg druk op de digitale snelweg). En toen dat niet hielp: alle electrische apparaten het huis uit, of in ieder geval ver uit de buurt van het modem plaatsen. En toen dat niet hielp: misschien lag het aan mijn laptop? De wifi op mijn laptop werkt echter prima op andere netwerken. Andersom hebben andere apparaten wel hetzelfde probleem met mijn wifi. Ik heb daarom Tele 2 gebeld en voorgesteld om mijn abonnement te annuleren, zodat ik terug kan naar één van de vele providers, waarbij ik voorheen nooit problemen had met de wifi-verbinding. Opzeggen kon natuurlijk, maar wederom voor een flinke afkoopsom. Mijn argument dat ik niet meende te moeten betalen voor een dienst die niet functioneert, werd gepareerd met de uitleg dat Tele 2 wifi wel aanbiedt, maar de werking ervan niet kan garanderen. Waarom wifi alleen via Tele 2 problemen oplevert, wilde Tele 2 op mijn kosten wel onderzoeken.

    Ik kan dan ook niet anders, dan concluderen, dat ik bij aankoop vals ben voorgelicht en voor een kleine 500 euro ben opgelicht. Tele 2 verkoopt meer abonnementen dan capaciteit en wentelt het capaciteitsprobleem vervolgens af op het risico van de gebruiker. Dat is net zoiets als meer kaarten verkopen dan zitplaatsen en vervolgens zeggen dat je ook niet gerekend had op zoveel belangstelling. Dat opgeteld bij de arrogantie waarmee iedere keer dezelfde riedeltjes worden afgedraaid, kan ik alleen maar adviseren niet met dit bedrijf in zee te gaan.
    • geen
    • zie boven
    Beoordeling
    1
    • Facturering:
      1
    • Bereik/dekking:
      1
    • Klantenservice:
      1
    • Online dienstverlening:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Prijsstelling:
      1
    • Bestelproces:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  2. gh op 30-9-2016 om 22:38 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    100% nee na jaren ellende van mijn 2 jarige contact zonder bereik voor telefoon en zowel 3 g en 4g werkt niet
    Goed, geklaagd maar wordt niet gehoord
    Let op ik woon in een middel grote stad waar tele2 slecht bereik heeft
    • Geen pluspunten
    • Opnieuw beginnen
    • En van a tot z mensen geld terug geven die zwaar ontevreden zijn
    Beoordeling
    1
    • Bestelproces:
      2
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bereik/dekking:
      1
    • Prijsstelling:
      2
    • Klantenservice:
      1
    • Online dienstverlening:
      1
    • Facturering:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  3. A.Jonker op 30-9-2016 om 14:41 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Zeer slechte ervaring voor alles werkt ben je maanden verder.
    Daarnaast technisch hopeloo s en zijn niet in staat om het goed te krijgen.
    Zeker wat betreft glasvezel. TV valt regelmatig uit omdat de gids moet worden geladen. Films worden bij direct opnemen niet tot het eind, stopt te vroeg en is niet te verhelpen. Kan geen 2 films opnemen.
    Kortom Technisch abonimabel slecht! KPN en Vodafone hier nooit problemen mee.
    Ben daardoor overgestapt en het ergste is Tele2 steelt gewoon.
    Er wordt maandelijks nog gewoon geld afgeschreven van mijn rekening terwijl ik al ruim 2 maanden bij een andere provider zit, die wel degelijk heeft opgezegd bijnTele2.
    Verhaal Tele2 is dat er 1 glasvezel levereancierbis. En die nog steeds loopt bij hun?
    Wat een onzin, moet nu proberen om 2 ongeldige afschrijvingen terug te krijgen.
    Als je de klantenservice beltben de financiele afdeling krijgt gooien ze bij discussie (en er is geen lelijk woord gezegd) de hoorn erop omdat ze niet weten wat ze moeten antwoorden.
    Sterk advies: Ga nooit met Tele2 in zee, wat een superslechte provider!
    • Geen
    • Heel veel, vooral op klantvriendelijkheid en zeker ook qua techniek lopen ze ver achter bij andere providers.
    Beoordeling
    3
    • Facturering:
      7
    • Online dienstverlening:
      1
    • Bestelproces:
      3
    • Prijsstelling:
      4
    • Bereik/dekking:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      2
    • Klantenservice:
      2
    Ik zou deze provider aanradenNee
  4. Wim Drijvers op 29-9-2016 om 05:20 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ben jarenlang tevreden geweest, maar sinds het verlengen van mijn abonnement is het een groot drama. Verkeerd abo afgesloten, verkeerde facturen, 4 telefoons opgestuurd in plaats van 2 en de klantenservice scheept je continu af met een vergoedingsformulier, waar dan niet meer op gereageerd wordt.
    • Prijs, maar dat is door alle rompslomp ook geen pluspunt meer.
    • Klantenservice
    • Facturering
    • Problemen oplossen
    • Bereikbaarheid
    • Storingen
    • Vergoedingsformulier wordt niet op gereageerd
    • Geen emailadres
    Beoordeling
    2
    • Online dienstverlening:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Klantenservice:
      1
    • Prijsstelling:
      3
    • Bereik/dekking:
      6
    • Facturering:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  5. S. op 28-9-2016 om 11:05 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik had al mijn twijfels over tele2 maar door een aanbieding heb ik toch de gok gewaagd. Hier heb ik nu al spijt van. Er is bij tele2 iets mis gegaan bij de activering van mijn sim-kaart. Nu zit ik mogelijk DRIE WEKEN zonder belminuten en internet op mijn telefoon. Ik kan mijn telefoon dus gewoon niet gebruiken. Het is in deze tijd toch duidelijk dat je niet zomaar drie weken zonder telefoon kan. Van het ene op het andere moment ben ik drie weken onbereikbaar. Tele2 wil hierin niks voor mij betekenen. Zij willen mij bijvoorbeeld niet tijdelijk een andere sim-kaart aanbieden. Ik vind dit in deze tijd echt ongelofelijk. Het is NIET mijn fout, zij erkennen dat ook, maar doen geen enkele poging om mij wat voor hulp dan ook te bieden. Ik zou iedereen echt absoluut AFRADEN om bij tele2 mobiele telefonie af te nemen.
    • Belabberde service. Klantenservice doet misschien aardig - die mensen kunnen er ook niks aan doen - maar kan mij op geen enkele wijze helpen. Het probleem wordt erkend, maar er wordt niet naar een oplossing gezocht. Het is blijkbaar normaal om een klant drie weken zonder telefonie te laten zitten. Dit vind ik absurd voor een telefoon-provider.
    Beoordeling
    1
    • Online dienstverlening:
      n.v.t.
    • Facturering:
      n.v.t.
    • Prijsstelling:
      n.v.t.
    • Bereik/dekking:
      n.v.t.
    • Klantenservice:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  6. bm catsburg op 27-9-2016 om 18:09 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Mijn zoon heeft mobiel van tele 2. Hij was te laat met betalen. We hebben toen de rekening betaald op 9 september en hij zou binnen 5 werkdagen aangesloten worden. Na een week wachten maar gebeld en toen zou hij binnen 3 uur aangesloten worden. Vervolgens maar weer de volgende dag gebeld en toen zou het 10 dagen duren. Nu 1 mnd verder nog niet aangesloten. Ik vind tele2 gewoon ontzettend slecht en raad het iedereen af. Op een klacht wordt ook niet gereageerd.
    Beoordeling
    1
    • Facturering:
      1
    • Bereik/dekking:
      1
    • Prijsstelling:
      n.v.t.
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Klantenservice:
      2
    • Online dienstverlening:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  7. Peter Landman op 26-9-2016 om 18:34 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Tele2 heeft 3 jaar prima diensten geleverd, daarna werd het een ramp. Snelheden die worden gegarandeerd worden in het geheel niet gehaald. Ze hebben van alles geprobeerd tot een nieuw modem aan toe, maar niets hiepl. Uren aan de telefoon gezeten met de helpdesk, uiteindelijk overgeschakeld naar een andere provider en nu geen problemen meer. Ondanks dat hun dienstverlening beroerd was en ze het probleem niet konden oplossen, hielden ze mij aan het contract. Ik kan Tele2 aleen maar afraden, klantenservice is beroerd en als je belt zijn er altijd rijen wachtende voor je. Teken aan de wand, niet aan beginnen dus.
    • Technische dienst doet haar best maar het netwerk is zwak
    • Klantenservice opheffen, draaien hetzelfde bandje af, het is niet de schuld van Tele 2 als het niet goed werkt. Waardeloos bedrijf.
    Beoordeling
    4
    • Facturering:
      5
    • Prijsstelling:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Online dienstverlening:
      6
    • Bestelproces:
      8
    • Bereik/dekking:
      3
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  8. K. op 23-9-2016 om 11:13 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Super provider! Nog nooit problemen bij gehad. Wilde net een telefoon bestellen maar had een aantal gegevens niet bij de hand, de jongen achter de telefoon ging even vragen wat de beste oplossing was. Hij kwam terug en zei dat als ik de gegevens ging mailen, hij het binnen een uurtje geregeld zou zijn. Binnen een uur was het ook geregeld, kort om top!
    • Goed internet in het buitenland tegen een goedkope prijs
    • Nog nooit een storing gehad
    • Goede klantenservice
    • Factuur sneller incasseren
    Beoordeling
    8
    • Klantenservice:
      10
    • Klachtenafhandeling:
      n.v.t.
    • Facturering:
      6
    • Online dienstverlening:
      10
    • Bestelproces:
      10
    • Prijsstelling:
      8
    • Bereik/dekking:
      7
    Ik zou deze provider aanradenJa
  9. Trijntje op 22-9-2016 om 10:46 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    We zijn klanten van het eerste uur. Tot nu nog nooit problemen gehad. Tot deze zomer. Partner zijn telefoon werkte niet na behoren. Probleem konden we zelf niet oplossen. Dus het 1200 nummer gebruikt, want er staat bij voor onze mobielbellers. Dan verwacht je, dat het gratis is (staan ook geen kosten bij)
    Bel de klantenservice op 020-754 4444 of 1200 als je jouw mobiele nummer van Tele2 gebruikt. Dit staat op hun site: We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 20.00 of op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Na 2x te hebben gebeld met hun, kreeg ik bericht dat ik door mijn belminuten heen was. Gebeld dat ik het hier niet mee eens was en ik mijn belminuten terug wilde. Als er bij had gestaan dat dit je belminuten kost, had ik wel gewacht dat we thuis waren. Bel namelijk met KPN onbeperkt naar alle nummers. 2de keer afgesloten. Door veranderen van baan, stond er niet genoeg saldo op de rekening. Tuurlijk onze verantwoording. Tele2 gooit je plat met berichten, nou voor dit niet. Zelf hadden we het niet in de gaten dat er niet betaald was. Tot dat we afgesloten waren. Gebeld wat er aan de hand was. Voor de aansluitkosten moesten we per nummer €25,00 betalen. Ook de klantenservice kon bevestigen dat we hier over geen bericht hadden gekregen, zodat we de mislukte incasso alsnog konden voldoen. Ik moest voor beide een klachtenformulier invullen. Nou verspilde tijd. Ze zeggen iedere keer, ja mevrouw dit is erg spijtig en is niet gegaan zoals het hoort. Maar kan gewoon die €50,00 en belminuten gewoon betalen. Heel slecht dit. Maar we zingen onze abonnementen uit en KPN krijgt er 2 klanten bij. Ben klaar met ze.
    • Niet prijzig en snelle levering
    • Wel de fouten erkennen, maar er helemaal niets aan doen. Kortom als klant voel ik me niet serieus genomen. Deze organisatie verdiend van mij een koude douche.
    Beoordeling
    4
    • Bereik/dekking:
      8
    • Facturering:
      1
    • Prijsstelling:
      8
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      8
    • Klantenservice:
      1
    • Online dienstverlening:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Trijntje op 22-9-2016 om 10:51
    Lees de tekst over en bij 2de keer, bedoel ik 2e punt
  10. Erik op 16-9-2016 om 18:10 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Dankzij een foutieve administratie heb ik anderhalve maand gewacht op internet. Vervolgens bellen ze me op en zeggen ze dat het protocol gevolgd moet worden, door de router die ik net opgestuurd heb gekregen retour gedaan moet worden en vervolgens krijg ik precies dezelfde router terug gestuurd. Ik moet ook nog eens twee weken wachten. Het is om gek van te worden
    Beoordeling
    1
    • Klantenservice:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Facturering:
      n.v.t.
    • Bereik/dekking:
      1
    • Prijsstelling:
      n.v.t.
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Online dienstverlening:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
Laad meer ervaringen