Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile verlaagt prijs mobiel internet buitenland

T-Mobile gaat een uniform roamingtarief voor dataverkeer introduceren voor landen binnen de EU. Daarmee verlaagt de mobiele operator de tarieven voor mobiel internet in het buitenland. Dit heeft T-Mobile tijdens het Mobile World Congress in Barcelona bekendgemaakt. 

Als eerste aanbieder gaat T-Mobile een dagpas voor mobiel internet binnen Europa aanbieden. Voor € 15 per dag mogen vakantiegangers en zakenlui tot maximaal 50 Megabyte aan data gebruiken binnen 27 Europese landen. Boven de 50 MB gaat de teller weer lopen. Voor minder zware gebruikers die geen dagpas nemen geldt een tarief van 2 euro per megabyte, waarmee T-Mobile de minst dure aanbieder wordt. Nu kost mobiel internetten bijna het vijfvoudige. Het nieuwe tarief gaat halverwege 2008 in. 

Concurrent Vodafone die de tarieven al eerder verlaagd heeft, zit met € 2,50 per megabyte plus een starttarief van 79 eurocent per sessie net iets boven dat van T-Mobile. Het tarief geldt bij Vodafone echter wel in meer landen, namelijk de 42 Passportlanden. Vodafone klanten moeten zich wel eerst aanmelden voor deze gratis dienst .

KPN heeft nog geen nieuwe data roamingtarieven voor consumenten bekendgemaakt. Wel berichtte de aanbieder vorige week samen met branchegenoten 3 Group en Play aanzienlijk minder geld in rekening brengen voor het doorverbinden van elkaars klanten die vanuit het buitenland met hun telefoon of laptop gegevens downloaden. Ze verlagen dit tarief naar een bedrag van 25 cent per MB en roepen andere operators op deze groothandelstarieven ook te verlagen. Pas als dat is gebeurd, zegt KPN de consumententarieven te kunnen vaststellen.

Zoals gemeld heeft EU-commissaris Viviane Reding de telecombranche gedreigd met regelgeving als de Europese tarieven voor data roaming niet snel omlaag zouden gaan.

Zie Vakantiebellen.com voor de gespreks- en datatarieven van de overige aanbieders.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie