Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Steeds minder 06-nummers beschikbaar

door Jeanet Woldring

De 06-nummers raken op in Nederland. Om een tekort te voorkomen, moeten telecomaanbieders het aanbod van de nummers beperken tot mobiel bellen, stelt toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).

06-nummers bijna op

06-nummers ACM.jpgIn Nederland zijn er zo'n 55 miljoen mobiele nummers uitgegeven. Dat is bijna 91 procent van het aantal beschikbare 06-nummers.

097-nummer

ACM roept telecomaanbieders daarom op om voor toepassingen die een internetverbinding nodig hebben, zoals een pinapparaat of een tablet, een twaalfcijferig 097-nummer te gebruiken. 'Zo voorkomen we dat er een tekort aan 06-nummers ontstaat, met alle investeringen voor organisaties en maatschappelijke kosten van dien', aldus ACM-bestuurder Henk Don.

Toezicht verscherpt

Telecombedrijven mogen voor met het internet verbonden apparaten als alarminstallaties, snoepapparaten, navigatiesystemen en ondergrondse afvalcontainers geen 06-nummers meer verstrekken. Toch lopen de aanbieders volgens de ACM nog achter met de verstrekking van 097-nummers. En blijven er dus steeds minder nummers over voor mobieltjes. Het toezicht is op dit vlak daarom verscherpt. 

Handel in 'mooie 06-nummers'

Inmiddels zijn er ook bedrijven ingesprongen op het verhandelen van 06-nummers van diverse telecomproviders. Wie op zoek is naar een mooi nummer moet daarvoor wel diep in de buidel tasten. Zo kost het nummer 0633444433 bijvoorbeeld duizend euro en voor 0611110088 moet je zes briefjes van honderd neertellen. 

Meer weten over telefoonnummers? Bekijk schaarsterapportage 2015 van ACM

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie