Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Samsung toont waterdichte Galaxy S7 en S7 edge

door Jeanet Woldring


Samsung-galaxy-s7.jpg

Samsung heeft op een eigen event in Barcelona de Galaxy S7 en S7 edge gepresenteerd. Beide toestellen zijn in tegenstelling tot de S6-serie waterdicht. De toeschouwers* konden de presentaties zien door een Gear Virtual Reality bril.

Bestand tegen water en stof

De S7 en S7 edge volgen daarmee de Galaxy S5 van twee jaar geleden, die eveneens bestand is tegen water en stof. Naar eigen zeggen heeft de fabrikant een effectieve manier ontwikkeld om het inwendige volledig af te schermen, terwijl USB-poorten en oortelefoonaansluitingen openblijven.

Grotere accu's, sneller opladen

Ten opzichte van de S6 hebben de S7-toestellen grotere accu's. De S7 heeft een 3000 mAh-accu terwijl de edge een 3600 mAh-accu bezit. Samsung claimt dat zelfs met de grotere batterij het opladen sneller gaat.

Betere foto's

De toestellen hebben beide een camera met een maximale resolutie van 12 megapixel. Dat is lager dan de voorgaande S-serie. Toch maakt de S7 betere foto's volgens de fabrikant door het gebruik van 1,4 micron grote pixels. Scherpstellen moet bovendien sneller gaan door het gebruik van de zogenoemde 'Dual Pixel'-technologie. Vooral met minder licht moet dat schelen.

Gaming aantrekkelijker

Gear-vr-bril-mwc.jpg

Ook gamers lijken aan hun trekken te komen met de nieuwe smartphones, omdat de Samsung Galaxy S7 en S7 edge zijn voorzien van een speciale regelcentrale voor games en functies als het opnemen van gameplay.

Vanaf 11 maart met gratis Gear VR bril

Samsung levert de S7 en S7 edge vanaf 11 maart in de Benelux. De kleinere variant krijgt een adviesprijs van 699 euro, voor de edge is dat 799 euro. Wie voor 11 maart een pre-order plaatst krijgt een Samsung Gear VR-bril bij zijn bestelling. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en goud.

* Ben van Bellen.com was erbij en liet weten dat het een bijzondere ervaring was.

samsung-micro-sdkaart.jpgUpdate 22-02-2016: Er is ook weer ruimte voor een MicroSD-kaart in de S7 en S7 Edge. Samsung schrapte vorig jaar bij de S6 en S6 edge de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie