Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ouderen krijgen korting op vaste telefoonaansluiting

De 300.000 leden van de ouderenbond Unie KBO gaan tot 54 euro per jaar minder betalen voor hun vaste telefoonaansluiting bij KPN. Hiervoor is een collectieve regeling afgesproken. In totaal gaat het om een voordeel van twaalf miljoen euro per jaar. Dat heeft de ouderenbond dinsdag bekendgemaakt.

Ouderen bellen minder vaak via prijsvechters zoals Tele2, stelt de ouderenbond. Daardoor maken zij massaal gebruik van de voordeelregelingen van KPN, de VoordeelNummers en BelPlus. KPN heeft deze regelingen echter per 1 februari jongstleden geschrapt, waarvan Bellen.com in november en december al melding maakte. Daarop heeft de Unie KBO de collectieve koopkracht van haar 300.000 leden ingezet. Het resultaat is dat zij voortaan enkele tientjes minder betalen voor de KPN-lijn.

"Al in 2005 kondigde telecomwaakhond OPTA aan dat dit mogelijk zou worden. Onze leden bellen relatief weinig, en storen zich daarom des te meer aan de hoge abonnementskosten die zij KPN moeten betalen", aldus een woordvoerder van de bond. 
 
KPN blijft technisch verantwoordelijk voor de telefoonaansluiting, maar de facturatie en klantenservice wordt overgenomen door inkoopcombinatie Yiggers.* Dit bedrijf werkt al langer samen met de Unie KBO bij het realiseren van ledenvoordeel. Zo werd eerder mobiel bellen goedkoper gemaakt en een assortiment van tien senior-vriendelijke mobieltjes gelanceerd.

KPN wijst er in een reactie op dat de overeenkomst niet uniek is. "We doen wel vaker zaken met groothandelspartijen op telecomgebied. Maar we zijn wel blij dat in dit geval de ouderen hiervan profiteren," aldus een woordvoerster.

* Zie de Tariefvergelijking Vastnet voor meer informatie en online aanmelden

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie