Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nokia N96 tot half oktober exclusief bij KPN

door Jeanet Woldring

Vanaf maandag 15 september is de Nokia N96 -de opvolger van de zeer succesvolle Nokia N95- verkrijgbaar in Nederland. Hiermee heeft Nederland de wereldwijde primeur. Naast de vele mogelijkheden van deze nieuwe Nseries smartphone ondersteunt hij tevens mobiele TV (DVB-H). De eerste maand is de Nokia N96 daarom exclusief verkrijgbaar via KPN Mobiel met MobielTV van KPN. Later dit najaar zal de N96 ook te koop zijn bij andere Nederlandse providers.

Na het EK voetbal en de Olympische spelen promoot KPN mobiel tv kijken nu met Eredivisie Live. De N96 is nu al beschikbaar op voorinschrijving bij KPN en Hi. Wie een 2-jarig Hi € 150 abonnement afsluit, krijgt het toestel voor 60 euro. In combinatie met het goedkoopste Hi € 15 abonnement voor 1 jaar kost het toestel 580 euro. Onbeperkt kijken naar MobielTV op de Nokia N96 kost € 9,95 per maand, maar is tot 31 december 2008 gratis in combinatie met een 2-jarig Flexibel abonnement van € 32,50 per maand met Surf&Mail. De Nokia N96 kost dan 99 euro.
Raadpleeg de Belwijzer voor meer gsm abonnementen en de Toestelwijzer voor mobieltjes.

Indrukwekkende specificaties

De Nokia N96 heeft een 2.8 inch scherm en een geheugen van 16GB. Goed voor zo’n 40 uur video. Bovendien kan het geheugen worden uitgebreid met een microSD kaart van 8GB. 

Naast mobiele TV biedt het toestel audiomogelijkheden met ingebouwde 3D stereo speakers en Bluetooth. De smartphone heeft stereo FM Radio met RDS en internet radio, en favoriete tracks zijn makkelijk aan te kopen en te downloaden via Nokia Music Store. 

Verder komt de Nokia N96 onder andere met A-GPS ontvanger en drie maanden gesproken navigatie voor Benelux, een 5 megapixel camera met Carl Zeiss lens, Nokia Webbrowser, een voucher om de N-Gage game Tetris te downloaden en volop e-mailmogelijkheden. 
 
KPN betitelt het nieuwe vlaggeschip als 'icoon van convergentie'. Zo kun je live televisie en video kijken waar en wanneer je wilt, zoals bijvoorbeeld naar  de al voorgeïnstalleerde film 'Transformers'. Dankzij de slimme 'kickstand' aan de achterkant van het toestel kun je films comfortabel hands-free bekijken. Ook kun je foto's van hoge kwaliteit nemen waaraan direct locatie-specifieke gegevens worden gekoppeld (geotagging) en deze foto's snel online delen via o.a. Share on Ovi, YouTube en Flickr.
 
MobielTV van KPN
MobielTV van KPN biedt 10 kanalen en -naar eigen zeggen- een goede beeld- en geluidskwaliteit. Ook ondertitels schijnen goed leesbaar te zijn. Je kunt nu op elk gewenst moment en vrijwel overal in Nederland televisie kijken op de daarvoor geschikte mobiele telefoons.  De 10 basiskanalen zijn: Nederland 1, Nederland 3, RTL4, RTL24, SBS6, Jetix/Veronica, MTV Music, Discovery Channel, Xite en Nick Toons. Naast bekende en populaire programma’s die ook op de huiskamer TV te bekijken zijn, zijn er omroepen met specifieke mobiele content. Zo is er RTL 24: een speciaal voor de mobiele telefoon ontwikkelde nieuwszender met het beste van de nieuws- en actualiteiten programma’s van RTL. Sinds 29 augustus kun je bovendien op MobielTV kijken naar het premium kanaal Eredivisie Live, met daarop rechtstreeks de belangrijkste wedstrijden uit de Eredivisie. Dit kanaal is te ontvangen voor 5 euro per maand extra. Mobiele TV van KPN is nu al beschikbaar op de Nokia N77, Samsung P960 en LG KB620.

Lees ook: 'Nog geen goud voor KPN Mobiel TV' (Column van Erwin Boogert) 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie