Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Nokia N8 binnenkort beschikbaar

door Jeanet Woldring

Nokia is begonnen met de uitlevering van zijn smartphone N8. Klanten die een pre-order geplaatst hebben, zullen als eerste hun toestel ontvangen. Het toestel zou eerst in september beschikbaar zijn, maar Telfort en Hi melden dat de telefoon pas in november geleverd kan worden.

De N8 werd eind augustus gelanceerd als het antwoord  op de iPhone. Het toestel ondersteunt Flash en heeft, net als de iPhone, geen toetsenbod maar een  aanraakscherm van 3,5 inch groot. De N8 is de eerste 12 megapixel cameratelefoon van Nokia. Voor de camera werd een Carl Zeiss lens gebruikt. Tevens heeft het toestel een krachtige flitser om ook in het donker te kunnen fotograferen. 

Op dit toestel zijn de nieuwste versie van Symbian en OVI Maps voorgeïnstalleerd. Verder is de N8 het eerste toestel ter wereld met een HDMI uitgang, zodat de gemaakte video’s en foto’s ook in de beste kwaliteit op een groot televisiescherm te bekijken zijn.

De beschikbaarheid varieert per land en operator. Naar eigen zeggen heeft het concern nooit eerder zoveel pre-orders ontvangen als bij de N8. In Nederland heeft de telefoon een adviesprijs van 479 euro. Zie onderstaand overzicht van de Bellen.com Toestelwijzer voor de voordeligste abonnementen in combinatie met de N8.

Prijzen en abonnementen


Telfort is het voordeligst. Voor een 1-jarig abonnement met 200 minuten en een Nokia N9 bent u in totaal 428 euro kwijt. Volgens de website wordt het toestel 20 november uitgeleverd. 

Heeft u genoeg aan 50 belminuten en 100 smsjes per maand, dan is Vodafone de beste keus. Op jaarbasis bent u wel 50 euro meer kwijt. Op de derde plaats staat Telfort 150 waarbij het toestel slechts 219 euro kost, maar u zit dan wel 2 jaar vast aan het abonnement. Anders gezegd: de afbetaling van het toestel duurt dan wat langer. 

Nokia N8 gratis
Wilt u het toestel 'gratis' dan zit u altijd vast aan een 2-jarig abonnement. Hi Online 30 is het voordeligst voor 23,95 euro per maand. Totale kosten 575 euro. Ook hier is Vodafone de beste tweede keus met Bel+Sms 275. U bent dan 660 euro kwijt. 

Gepubliceerd: donderdag 30 september 2010
Geactualiseerd: dinsdag 28 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie