Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Nieuwe voorwaarden KPN thuisbellen

door Jeanet Woldring

Per 1 juli 2010 wijzigt KPN de Algemene Voorwaarden voor Vaste Telefonie. Dit is gebeurd in overleg met de Consumentenbond en de Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten. Hieronder alvast de belangrijkste veranderingen volgens KPN.

In de Algemene Voorwaarden is nu vastgelegd (artikel 10.8) dat KPN de zogeheten gedragscode Notice-and-Take-Down volgt bij klachten over klanten die onrechtmatige informatie verspreiden via internet en e-mail. Bijvoorbeeld als het gaat om criminele phishingsites, illegale verspreiding van muziek- en/of andere bestanden of discriminatie. De code geeft aan welke maatregelen KPN kan nemen bij deze klachten, zoals het onbereikbaar maken van je website. Je kunt de gedragscode hier nalezen. 

Betalingsherinnering
In de Algemene Voorwaarden (artikel 15.7) is opgenomen dat KPN het recht heeft om de kosten van de eerste betalingsherinnering in rekening te brengen. Deze kosten bedragen € 5,- per herinnering.

Privacy
De bepaling over het gebruik van persoonsgegevens is aangepast (artikel 17), waardoor de Algemene Voorwaarden beter aansluiten bij het privacystatement van KPN. In de voorwaarden is nu het volgende opgenomen: 'KPN bewaart je gegevens niet langer dan vereist is voor een goede bedrijfsvoering of dan wettelijk verplicht is. KPN kan persoonsgegevens gebruiken voor commerciële doeleinden tenzij u bezwaar maakt. Je kunt hier bezwaar aantekenen.'

Wijziging verhuiskosten
Je betaalt bij een verhuizing eenmalig € 25,- voor de verhuizing van je vaste telefonie verbinding. Dit verhuistarief geldt ook wanneer je tijdens je verhuizing overstapt van vaste telefonie naar InternetPlusBellen.

Algemene Voorwaarden voor Elektronische Communicatiediensten van KPN (pdf)
 

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2010
Geactualiseerd: maandag 11 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie