Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Mobiele telefoon nodig? Kijk verder dan het toestel

door Jeanet Woldring

ACM, de toezichthouder achter ConsuWijzer, heeft onderzocht of aanbieders van mobiele telefoons zich wel houden aan de regels die gelden voor garantie. Uit het onderzoek blijkt dat de kwaliteit van de service die verkopers geven op dat gebied nogal verschilt. Bijvoorbeeld als het gaat om de snelheid waarmee de verkoper het toestel repareert. Of in welke gevallen de verkoper de consument een leentoestel geeft.

Als een mobiele telefoon niet goed werkt of kapot is, kan dat erg vervelend zijn voor de consument. Daarom is het slim om vooraf na te gaan hoe de verkoper of aanbieder daar mee om gaat. Dit geldt zowel bij het kopen van een los toestel, als bij een “gratis”  toestel dat wordt geleverd als onderdeel van een abonnement. ConsuWijzer adviseert om dus niet alleen naar de kwaliteit van het toestel te kijken. Maar ook naar de service die de verkoper of aanbieder levert. De service kan een belangrijke reden zijn om wel of niet voor een bepaalde verkoper of aanbieder te kiezen. Vraag de verkoper welke service hij biedt en hoe hij omgaat met garantie. Of zoek het op in de algemene voorwaarden.

ACM heeft bij haar onderzoek geen grote problemen gevonden waartegen de toezichthouder moet optreden. Wel raadt zij consumenten aan om alert te blijven of de verkoper de regels goed toepast. Consumenten hebben namelijk recht op een goed product. Ook nadat de garantie verlopen is.

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie