Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Klantenservice 0900-nummer max. 15 cent per minuut

door Jeanet Woldring

Vanaf april mag de telefonische klantenservice achter een 0900-nummer maximaal 15 cent per minuut kosten voor klanten die bellen vanaf een vaste lijn. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft de regelgeving daarvoor op 6 december gewijzigd.

De regeling is bedoeld om irritatie bij consumenten over lange wachttijden en hoge kosten bij klantenservices te verminderen. Deze treedt in werking op 1 april 2011 en vervalt op 1 april 2015.

Niet het gewenste effect
Opta, die de regels getoetst heeft, verwacht dat handhaving van de gewijzigde regelgeving niet het gewenste effect tot gevolg heeft. Volgens de toezichthouder lossen de regels het probleem niet op, namelijk te lange wachtrijen voor 0900-nummers. 

Bovendien zijn ze gericht op de telefonieaanbieders die de kosten voor het 0900-nummer bij de consument in rekening brengen. En niet op de klantenservice achter het 0900-nummer, de bron van irritatie. Daarnaast denkt Opta dat het plafond van 15 cent per minuut voor telefonische helpdesks zelfs een negatieve prikkel kan zijn. Doordat de tarieven zijn verlaagd, zouden bedrijven de duur van het gesprek op kunnen rekken.

Klachten
Opta verwacht ook dat het moeilijk te achterhalen is of en wanneer er sprake is van een overtreding. Om hier inzicht in te krijgen heeft de toezichthouder klachten nodig van consumenten. Zij weten echter vaak niet dat de telefoonrekening voor een bepaalde oproep naar een bepaald 0900-klantenservicenummer niet klopt. De consument ontvangt zijn telefoonrekening doorgaans achteraf en niet gespecificeerd naar nummer. Consumenten kunnen een klacht indienen via ConsuWijzer.

Gepubliceerd: dinsdag 21 december 2010
Geactualiseerd: maandag 8 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie