Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Gratis mobieltje wordt schaars

door Els Werkman

De drie grootste mobiele telefoonaanbieders volgen sinds vorig jaar een andere koers waar het gaat om de verstrekking van gratis mobiele telefoons. Ook zij moeten in een verzadigde markt op de kleintjes letten. Met name prepaidbellers vissen achter het net.

Er zal daarom minder moeite gedaan worden om klanten hiermee binnen te halen. Met name degenen die prepaid bellen zullen dit gaan merken. Als nieuwe klanten maandelijks veel belminuten afnemen en voor minimaal twee jaar tekenen, zijn de aanbieders best bereid om deze groep te paaien met een duur en populair toestel.

Zo zijn er op Bellen.com nog 239 gratis toestellen te vinden in combinatie met een 2-jarig abonnement waaronder een iPhone 3G S, een HTC Legend en een LG GC900 Viewty. Overigens kan men ook nog uit ruim 200 toestellen kiezen wanneer men niet langer dan een jaar vast wil zitten. Doorgaans beseffen bellers dan niet, dat ze eigenlijk een mobieltje op afbetaling kopen en hele dure minuten 'verbellen'! Zo betaal je maandelijks 100 euro voor een gratis HTC Desire i.c.m. Vodafone Bel+Sms+Web 1000 en 175 euro per maand voor een gratis iPhone 3G i.c.m. T-Mobile Relax 175.

De inkomsten van mobiele telefonie staan onder druk door zuiniger consumenten, verzadiging van de markt en het ingrijpen in de tarieven door Brussel en de nationale overheden. Nu de rek  uit de markt is, moet er volgens KPN vooral terrein worden gewonnen op het gebied van kostenbesparingen. Naar verwachting zal de groei in de komende jaren niet meer liggen in de bel- en sms-diensten, maar in het overige dataverkeer van bijvoorbeeld smartphones.

Volgens Ben Woldring is het gratis mobieltje inmiddels zo ingeburgerd dat dit niet helemaal zal verdwijnen. "Als één aanbieder het presentje helemaal afschaft, zullen veel klanten overstappen naar een prijsvechter die nog wel een gratis toestel aanbiedt".

Klik hier voor gratis GSM toestellen

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2010
Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie