Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Google met nieuwe versie Gmail voor mobiel

Met ingang van 25 april is Gmail voor mobiel voor iedereen in Nederland te downloaden. Gmail voor mobiel biedt Gmail-gebruikers de mogelijkheid om onderweg toegang te hebben tot hun e-mail.

Eind 2005 werd Gmail Mobile gelanceerd, een mini-webinterface speciaal voor mobiele telefoons. Nu is er een verbeterde versie beschikbaar in Nederland.

Vergeleken bij de bestaande mobiele dienst, waarbij gebruikers via een mobiele webbrowser direct toegang hebben tot hun Gmail, is de nieuwe Gmail voor mobiel volgens Google sterk verbeterd. "Zo is de toepassing veel sneller en gebruiksvriendelijker geworden en biedt de vernieuwde gebruikersinterface vrijwel dezelfde mogelijkheden als de PC-versie van Gmail," aldus Google.

Zo blijft uw Gmail-account gesynchroniseerd, of u deze nu vanaf uw computer of via de mobiel opent. Als u een e-mailbericht vanaf uw mobiel verstuurt, zal het in de map Verzonden berichten op uw computer worden geplaatst. Met Gmail voor mobiel kunt u uw gehele Gmail-archief binnen enkele seconden doorzoeken volgens Google.

Gmail voor mobiel beschikt over dezelfde functies en dezelfde lay-out als Gmail op het web. Nadat Gmail op uw mobiel is geïnstalleerd, kunt u na een paar keer klikken de berichten in uw Postvak IN bekijken. 

De nieuwe toepassing is gratis, maar afhankelijk van het abonnement met de provider kunnen wel kosten voor het dataverkeer in rekening worden gebracht! Wie echter een zogeheten Web'n'walk abonnement van T-Mobile heeft, kan voor € 9,50 per maand onbeperkt gebruik maken van internet en e-mail in Nederland. 

Een technische voorwaarde voor het volledig benutten van de mogelijkheden van Gmail voor mobiel is, naast toegang tot een mobiele dataverbinding, een toestel voorzien van Java-software.* De meeste nieuwe mobieltjes hebben echter Java (Java Virtual Machine: JVM).

Gebruikers in Nederland van wie het toestel aan deze voorwaarden voldoet, kunnen met de browser van hun mobiele telefoon naar https://gmail.com/app gaan en de nieuwe toepassing direct downloaden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie