Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

BKR van invloed op afsluiten telefoonabonnement

door Marit Veldkamp

logo-robinmobile.jpgVeel mensen weten niet dat providers een check doen bij het BKR om te kijken of de klant in staat is om ook in de toekomst de telefoonrekening te betalen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Robin Mobile.

Onderzoek 

Sim only provider Robin Mobile liet Multiscope een onderzoek uitvoeren naar de invloed van de BKR op het afsluiten van een mobiel abonnement. Uit dit onderzoek blijkt dat 70 procent van de Nederlanders niet weet dat je financiële geschiedenis impact heeft op het aanvragen van een mobiel contract. Een negatieve BKR heeft wel degelijk invloed hierop. Veel providers doen bij Preventel of het BKR een check om er zeker van te zijn dat mensen in de toekomst ook kunnen blijven betalen. Daarna besluit een provider of je het abonnement wel of niet kunt afsluiten.

Negatieve BKR

Bijna 800.000 mensen hebben een negatieve BKR. Er is zelfs een extra registratie voor mensen die een abonnement met telefoon aanschaffen. Als deze telefoon een waarde van 250 euro of meer heeft, is dit een koop op afbetaling.

Robin Mobile

Robin Mobile voert geen kredietcheck uit, omdat klanten vooraf betalen en omdat de looptijd van het contract een maand is. Klanten kunnen niet buiten hun bundel verbruiken, dit zorgt ervoor dat klanten achteraf nooit een extra rekening krijgen. Robin Mobile vindt dat het hebben van een mobiel een basisbehoefte is en biedt daarom maandabonnementen aan. Al vanaf 19,95 euro heb je een abonnement waarbij je onbeperkt kan bellen, sms’en en internetten.

Marit Veldkamp

Accountmanager
Marit Veldkamp
Ik ben Marit, sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor ben ik goed op de hoogte wat er speelt in de markt. Daarnaast houd ik mij samen met mijn collega's bezig met de Telecomwebsites om jou van de meest actuele vergelijkingen te kunnen voorzien!
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie