Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bellen.com toetst onafhankelijkheid rekenmodule

door Jeanet Woldring

Tele2 laat weten dat de actie naar aanleiding van de brief over de tariefwijziging van KPN Zakelijk BelBasis heeft geleid tot duizenden bezoekers op de website ouderealiteit.nl. Via deze website voert Tele2 actie tegen KPN. Zakelijke gebruikers kunnen laten berekenen wat de gevolgen van de tariefwijziging van KPN per 1 januari zijn.

Om de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid van de rekenmodule voor telefoonkosten op deze website aan te tonen, heeft Tele2 Zakelijk gevraagd of vergelijkingssite Bellen.com de rekenmodule wilde toetsen op accuraatheid. Na een uitvoerige controle is het rekenmodel goedgekeurd en de rekenmodule heeft nu een onafhankelijk keurmerk van Bellen.com.

Gevraagd wordt naar het aantal gesprekken per maand, de verhouding tussen lokaal, nationaal, mobiel en internationaal en de gemiddelde duur van gesprekken. Als uitkomst geeft Tele2 hoeveel procent een KPN abonnement goedkoper of duurder wordt na 1 januari.

Roy van Oosteroom, directeur Tele2 Zakelijk, legt uit: “In ruim tien jaar liberalisering op de telecommarkt heeft Tele2 nog nooit gezien dat ondernemers via een simpele brief vast worden gelegd. We krijgen veel positieve reacties op onze actie om klanten van KPN te helpen. Een aantal bedrijven wilde echter ook zeker weten dat de rekenmodule de juiste telefoonkosten in kaart brengt. Daarom hebben we besloten om de onafhankelijke vergelijkingssite Bellen.com te vragen om de berekeningen te controleren.”

In de brief over de tariefwijziging van KPN Zakelijk BelBasis kondigt KPN een aantal veranderingen aan. Klanten die niet op deze brief reageren, zitten vast aan een jaarcontract. KPN noemt de tariefwijziging een vereenvoudiging, maar volgens Tele2 zou het heel goed kunnen dat ondernemers, ondanks de aangeboden korting, meer gaan betalen voor vaste telefonie.

Gepubliceerd: vrijdag 17 december 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie