Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Apple lanceert vier nieuwe iPhones

door Margot Meendering 1 reactie

Zoals ieder jaar heeft Apple weer nieuwe toestellen gelanceerd. Op het virtueel event zijn de nieuwe iPhone 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max gepresenteerd. De iPhone 12 mini is de nieuwkomer in de serie. De belangrijkste verbeteringen voor de iPhone 12 zitten in het oled-scherm, het aangepaste design, de verbeterde prestaties en nieuwe functies voor de camera.

Nieuw design Nieuwe iPhone 12 aangekondigd

De nieuwe iPhones hebben een ander uiterlijk dan de vorige modellen. Apple heeft gekozen voor een meer vlakke zijkant ten opzichte van de iPhone 11. De afgeronde randen bij het scherm zijn vervangen door platte zijkanten. Qua behuizing heeft het wel iets weg van de iPhone 4 en 5 en de iPad Pro modellen. Ook de metalen band om de randen van het toestel is nieuw. Het scherm is van Ceramic Shield, dat is steviger en krasbestendiger dan de vorige generatie schermen.

De iPhone 12 komt uit in 5 kleuren: zwart, wit, rood, groen en blauw. De iPhone 12 Pro is beschikbaar in 4 kleuren: blauw, grafiet, zilver en goud.

Wat is verder nieuw?

Alle toestellen hebben een superscherp oled-scherm, dat tot vier keer beter zou beschermen tegen het vallen van je telefoon. Alle iPhones bevatten daarnaast een supersnelle A14-chip met nieuwe mogelijkheden op het gebied van graphics en prestaties.

Dan de camera’s: op de iPhone 11 en 11 pro (max) introduceerde Apple al een dubbele of driedubbele cameralens, dit zie je nu ook weer terug. De iPhone 12 Pro toestellen bieden een telefotolens en ondersteuning voor het formaat ProRAW. De foto's zijn dan ongecomprimeerd en makkelijk te bewerken. De iPhone Pro Max heeft grotere diafragma's en je kunt een video opnemen in Dolby Atmos-formaat. Dit is een geluidstechniek waarbij je geluid multidimensionaal kunt ervaren. Het werd in eerste instantie alleen gebruikt in bioscopen. De zogeheten Night Mode werkt op alle cameralenzen, ook de ultra-groothoeklens.

Daarnaast wordt er deze keer een kleiner model geïntroduceerd met de iPhone 12 Mini die een display van 5,4 inch heeft. Het toestel is daarmee omgeveer even groot als de iPhone 5 en 5S. Ook dit toestel bevat, net als de andere modellen, een oled-scherm. De iPhone 12 Pro Max is de grootste iPhone ooit: 6,7-inch display. De Pro-modellen hebben een roestvrij stalen vlakke rand en een matglazen achterkant.

Nieuwe iPhones geschikt voor 5G

Apple is vaak aan de late kant met innovaties, zoals de dubbele cameralens en nu met 5G. De nieuwe iPhones zijn de eerste Apple toestellen die 5G ondersteuning bieden, belooft Apple. De nieuwe toestellen werken op de 700 MHz- en 2100 MHz-banden. Dat betekent dat de iPhone 12 geschikt is voor 5G-netwerken in Nederland. In ieder geval op de frequentieband 700 MHz, die de Nederlandse providers na de veiling in gebruik genomen hebben. T-MobileVodafone en KPN hebben al 5G-abonnementen die er geschikt voor zijn.

Belangrijk om te weten: woon jij in een gebied waar nog geen 5G-dekking is? Dan heb je nu nog geen 5G iPhone nodig. Maar ben je gewend om je toestel zo'n 5 jaar te gebruiken, dan kan het nuttig zijn om voor een iPhone 12 te kiezen. Dan ben je op de toekomst voorbereid. Naar verwachting zijn de 5G-netwerken over enkele jaren volledig uitgerold.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe iPhones zullen in twee fases verkrijgbaar zijn. Goed om te weten dat Apple voor het eerst geen oordopjes en laadblok meelevert in de doos. Er zit wel een usb-c naar Lightning kabeltje bij.

  • iPhone 12 mini: € 809, vanaf 6 november te pre-orderen (levering vanaf 13 november)
  • iPhone 12: € 909, vanaf 16 oktober te pre-orderen (levering 23 oktober) 
  • iPhone 12 Pro: € 1159, vanaf 16 oktober te pre-orderen (levering 23 oktober)
  • iPhone 12 Pro Max: € 1259, vanaf 6 november te pre-orderen (levering vanaf 13 november)

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: Matthijs ()

Heb nog iPhone 6s, is drama! Steeds uitval op 40% batterij procent en geheugen is ook iets te weinig 125 GB. Wat te doen? Overstappen naar iPhone 11 of iPhone 12?

Opmerking van de redactie op 23-10-2020
Hoi Matthijs,

Bedankt voor je reactie. Het kan zijn dat na verloop van tijd de accu van je iPhone minder wordt. Je zou er dan voor kunnen kiezen om deze te laten vervangen. De iPhone 6s is echter uitgebracht in 2015 en ik kan niet met zekerheid zeggen hoe lang hij nog updates zal krijgen vanuit Apple. Overstappen naar de iPhone 11 of 12 is een goede keuze, nu de iPhone 12 net is gelanceerd gaan de prijzen van de iPhone 11 binnenkort waarschijnlijk zakken. Met de iPhone 11 zal je nog jarenlang updates krijgen. De iPhone 12 is het allernieuwste model en is net iets sneller dan zijn voorganger. Allebei zijn het hele goede smartphones en een grote stap voorwaarts ten opzichte van de iPhone 6s.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie