Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Nokia Lumia 620
Je kunt niet meer dan 3 items toevoegen aan de vergelijking
Zoek abonnement Er zijn geen abonnementen beschikbaar bij dit toestel.

Review Nokia Lumia 620

Wil je de Nokia Lumia 620 kopen? Vergelijk de prijzen en abonnementen voor de Nokia Lumia 620. Bekijk alle aanbiedingen per aanbieder, abonnement, toestelprijs en contractsduur.

 • Besturingssysteem
  Windows
 • Schermdiagonaal
  3.8 inch
 • Intern geheugen
  8 GB
 • Werkgeheugen
  512 MB
 • 4G
  Nee
 • 5G
  Nee
 • Selfie camera
  Nee
 • Foto camera
  5,0 megapixel
 • Gesprekstijd
  10 uren
 • Standby-tijd
  336 uren
 • Introductie
  1e kwartaal 2013

Begin december 2012 werd de Nokia Lumia 620 aangekondigd op LeWeb, Europa’s grootste tech conference. Inmiddels is het toestel ook in Nederland beschikbaar. Bellen.com ontving een testexemplaar van Nokia en schreef er een review over.

Qua vormgeving lijkt de Lumia 620 op het eerste gezicht het kleine broertje van de Lumia 820. Net als bij de Lumia 820 druk je het toestel uit de cover door de lens, deze keer overigens niet van Carl Zeiss, naar voren te drukken. Als de cover is verwijderd, zie je in de cover geen Qi-module, maar een soort kussentje zitten. Dit is waarschijnlijk bedoeld om ervoor te zorgen dat het binnenwerk niet naar binnen valt en om het geheel goed op elkaar aan te laten sluiten.

De cover heeft een tweekleuren-effect. De binnenste ring heeft een donkere kleur, de buitenste ring is hier een transparante variant van. Extra covers zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, lime, magenta, oranje en wit en kosten om en nabij de € 25,-. De sim-tray lijkt op het eerste gezicht wat onhandig. Als je de cover hebt verwijderd en er is geen micro-simkaart in de houder aanwezig, dan bestaat de kans dat de houder uit het toestel valt. Wanneer er geen simkaart in zit, wordt de tray namelijk niet geklemd. Met de simkaart in de houder wordt het geheel echter stevig in toestel bevestigd. Het toestel ondersteunt overigens het snelle 4G netwerk.

Scherm

Het LCD ClearBlack scherm van 3,8” heeft een resolutie van 800 x 480. Dit is vergelijkbaar met het scherm van de Lumia 800. Het scherm en toestel ogen misschien klein, echter vullen de tegels op het startscherm, in tegenstelling tot WP 7.5, de gehele breedte van het scherm. Hierdoor is het makkelijk navigeren op het toestel en doet het scherm allesbehalve priegelig aan.

De fotocamera is een 5 megapixel en levert redelijke foto’s af, de video’s worden gemaakt op 720p (resolutie 1280 x 720). Links bovenin het scherm bevindt zit een frontface camera, ideaal voor het voeren van Skype videogesprekken of het checken van je haar of make-up.

Prestaties

Ondanks dat de Dual Core 1 GHz Krait processor en het 512 Mb RAM geheugen niet direct aan een racewagen doen denken, draait de Lumia 620 als een zonnetje. Het toestel is snel en hapert nergens.

De Lumia 620 heeft een intern geheugen van 8GB. Windows Phone 8 neemt geïnstalleerd meer dan 2,5 GB in beslag. Wat dan overblijft is niet bijzonder veel. Gelukkig kunnen foto’s in Skydrive bewaard worden. Je kunt overigens aangeven waar je muziek, foto’s en video’s wil bewaren, op je telefoon of op de geheugenkaart. Het geheugen is via een microSD-kaart uitbreidbaar tot 64Gb.

De accu heeft een capaciteit van 1300 mAh, hetzelfde als bij de accu van de Lumia 610. Hoe lang de accu het uithoudt, hangt voornamelijk af van het gebruik. Daarnaast kun je het nodige doen om de accu langer op niveau te houden. Wat een groot verschil geeft is om het toestel bij een slechte 3G ontvangst terug te zetten op 2G. Daarnaast scheelt het om de helderheid van het scherm terug te schroeven en de energiebespaarstand bij een bepaald niveau in te laten schakelen.

NFC

De Lumia 620 heeft ook NFC. Een handige toepassing hiervoor is bijvoorbeeld het pairen van een Nokia bluetooth headset of speaker. Je kunt NFC ook gebruiken voor het uitwisselen van foto’s. Dit kan door je toestel tegen een andere Lumia (met NFC) aan te houden, waardoor de NFC-tag ervoor zorgt dat de Bluetooth-verbinding tussen beide toestellen wordt opgezet waarna je de foto’s kunt delen.

Nokia exclusives

Qua Nokia software is dezelfde collectie als voor de Lumia 820 en 920 verkrijgbaar. Niet alles is vooraf geïnstalleerd, je zult hiervoor ook wat uit de Store moeten downloaden. De Nokia Lumia 620 wordt afgeleverd met:

 • - Nokia Drive (te updaten naar HERE Drive+)
 • - Nokia Maps
 • - Nokia OV (te updaten naar HERE Transit)
 • - Mijn gegevens overbrengen
 • - Nokia City Lens
 • - Nokia Music
 • - Nokia Wallet
 • - Nokia Smart Shoot

Windows account: Hotmail of Outlook?

Mocht je overigens nog een Windows-account op basis van een Hotmail-account hebben en van plan zijn deze om te zetten naar een Outlook.com adres, dan is het aan te raden dit als eerste te doen. Heb je het toestel ingesteld met je Hotmail-adres als Microsoft-account en wil je deze vervolgens wijzigen? Dan kan dat alleen door het toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Concurrentie Nokia Lumia 620

De Huawai Ascend W1 wordt, waar het gaat om low end toestellen met Windows Phone 8, gezien als  een concurrent van de Lumia 620. Qua prijs en accu capaciteit zou dit zeker zo kunnen zijn. Alleen heeft de Huawai geen voice navigatie, is dit toestel niet geschikt voor het snelle 4G netwerk en heeft het toestel 4GB intern geheugen dat m.b.v. een geheugenkaart tot max. 32 GB uitgebreid kan worden.

Een vergelijkbaar Nokia toestel met Windows Phone 8 is de Lumia 520, die sinds kort mondjesmaat verkrijgbaar is. De Lumia 520 heeft een lagere adviesprijs van € 189,- en in een aantal gevallen zelfs betere specificaties, zoals een accu met grotere capaciteit. Aan de andere kant ontbreken er ook een aantal zaken die je eigenlijk al standaard in een Nokia Lumia al verwacht. Zo heeft de Lumia 520 geen:

 • - Front-facing camera
 • - 4G ondersteuning
 • - OTA (Over The Air) sync, alleen synch via PC
 • - Flash/flits
 • - NFC
 • - Voice navigatie (alleen turn-by-turn)

Minpuntjes

De OV-app is helaas nog net zo nutteloos als tijdens de review van de Nokia Lumia 820 in december 2012. Alleen reisinformatie binnen Amsterdam is op het moment beschikbaar via de app. Daarnaast is Internet Explorer browser op de Lumia 620 niet een van de snelsten. Het inladen van pagina’s ging, in vergelijk met een Nokia N9, bij tijden behoorlijk traag.

Conclusie

De Nokia Lumia 620 is een goedkoop toestel waarbij je echt waar voor je geld krijgt. Er zijn niet veel smartphones in deze prijsklasse die zoveel functionaliteit bieden. Heb je nog geen ervaring met Windows Phone 8, dan is dit je kans. De losse verkoopprijs ligt om en nabij de € 230,-. De Nokia Lumia 620 is ook verkrijgbaar in combinatie met goedkope abonnementen. Kijk hier voor alle specificaties van de Nokia Lumia 620.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.