Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Carrier (Pre)Select

• Bij Carrier Select (CS) bel je, door zelf bij elk gesprek, de select-code 16xy voor het te bellen nummer te toetsen. De gesprekstkosten worden dan via een andere aanbieder gemaakt.
    • Bij Carrier PreSelectie (CPS) verlopen de telefoongesprekken automatisch via een andere aanbieder dan KPN.

CPS en CS kunnen alleen gebruikt worden op een vaste telefonie aansluiting bij KPN en werken ook niet in combinatie met BelBudget.

Met C(P)S gebruik je wel KPN's telefoonlijnen, maar worden je uitgaande gesprekken afgehandeld en gefactureerd door een andere telecomaanbieder. Voor je vaste aansluiting is een overeenkomst met KPN nodig.

• Aanpassingen in de carrier pre select instellingen regel je het makkelijkste via de telefoon zelf. Bel naar het gratis nummer 0800-1273 van KPN. Daar kun je zelf de Carrier Pre Select-instellingen van het vaste net telefoonnummer aanpassen. Het is dan ook mogelijk om 1655 te selecteren, zodat je weer via KPN belt.

Bij zowel Carrier Select als Carrier Pre Select kun je je formeel afmelden bij de provider, of je toestemming tot automatische incasso intrekken.  Als je geen automatische incasso hebt, dan kun je de CPS aanbieder wijzigen naar KPN zelf en hoef je verder niets te doen.

Alleen bij 'ouderwetse' vaste lijnen van KPN zelf kun je CPS gebruiken, dus niet met een bellen via het internet verbinding (VoIP, Alles-in-een, Internet+Bellen etc.

• Het kan voorkomen dat je niet (meer) weet via welke CPS partij je belt. Daar is een speciaal service nummer voor: 0800-1273

Via dit gratis nummer van KPN kun je nagaan wat de huidige instellingen zijn en via welke carrier/aanbieder je belt.
    En je kunt op de telefoonrekening van KPN zien of er telefonie kosten in rekening worden gebracht voor een andere partij. De CPS aanbieders sturen meestal zelf geen factuur, je vindt de gemaakte kosten terug op de KPN factuur.

• Heb je de bundel BelVrij afgesloten en zie je toch gesprekskosten naar vaste en/of mobiele nummers op de rekening van KPN verschijnen? Controleer dan eerst of er niet nog een CPS doorschakeling actief is. Dat kan heel eenvoudig via 0800-1273.

Dit probleem doet zich vooral voor bij vaste aansluitingen waar lange tijd niets anders aan gewijzigd is, waardoor de gebruikers vaak de CPS constructie zijn vergeten.

Vergelijk alle Sim Only pakketten en providers

Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje en jij maakt de keuze

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.