Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Youfone stelt dataplafond in

door Jeanet Woldring Leestijd: 8 minuten

Sim only aanbieder Youfone heeft sinds 2 juni een belplafond, waarmee je een eigen limiet kunt instellen voor nationaal bellen en sms'en. Voor internetten heeft Youfone voor alle nieuwe klanten een dataplafond ingesteld, zodat er geen verbruik buiten de bundel mogelijk is. Hierdoor kunnen onverwacht hoge kosten voor dataverbruik voorkomen worden. Verder zijn er een aantal tarieven veranderd. Lees hieronder alle wijzigingen.

Belplafond

Bij Youfone is het sinds 1 juni mogelijk om een belplafond in te stellen. Hiermee kun je een eigen limiet bepalen voor nationaal bellen. Dit kan handig zijn voor ouders die een 'cap' voor hun kinderen willen instellen. Bij een verbruik van 80% van je belplafond, ontvang je een waarschuwing per sms en een e-mail. Bij een verbruik van 100% word je afgesloten voor uitgaand verkeer. Het belplafond is te activeren via de MyYoufone pagina.

Dataplafond: geen buitenbundelkosten data

Voor internetten is er een nieuwe dienst beschikbaar zodat er geen verbruik buiten de bundel mogelijk is, maar je altijd een extra internetbundel bij kan kopen op het moment dat deze op is. Het dataplafond is standaard ingesteld als je klant bent vanaf 2 juni 2014. Bij een verbruik van 80% van je internetbundel, stuurt Youfone een waarschuwing per sms en een e-mail om eventueel extra internet in te kopen voor de huidige/resterende maand. Zodra je jouw limiet volledig hebt bereikt, ontvang je wederom een sms en een e-mail om extra internet in te kopen voor de resterende maand. 

Op het moment dat je 100% van je internetbundel hebt verbruikt, word je geknepen in snelheid naar 64Kbps. Zo worden onverwacht hoge kosten voor dataverbruik voorkomen.

Klant voor 2 juni 2014?
Let op: voor bestaande klanten is het instellen van een dataplafond niet mogelijk. Mocht je een internetbundel hebben, dan ontvang je bij een verbruik van 80%  en 100% een waarschuwing per sms. Na een volledig verbruik van je internetbundel, zullen overige internetkosten buiten de bundel berekend worden voor € 0,10 per MB.

Aansluitkosten

Vanaf 2 juni zijn de aansluitkosten voor alle abonnementen eenmalig 10 euro. Dit was voorheen 15 euro.

Geen onbeperkt internet meer

De bundels voor onbeperkt internet zijn komen te vervallen voor alle abonnementen. Daarvoor in de plaats biedt Youfone nu een 2,5 GB bundel. Onbeperkt internet, waarbij de snelheid omlaag ging na 2GB, kostte bij een maandabonnement evenveel als de nieuwe bundel. Bij een abonnement van 1 jaar is het goedkoper geworden.

Wijzigingen tarieven databundels

Databundels 1 jaar 
oud
1 jaar 
nieuw
2 jaar 
oud
2 jaar
nieuw
200 MB   € 6  € 5  € 5  € 5
500 MB  € 8  € 7  € 7  € 7
1 GB   € 11  € 10  € 10  € 10
Onbeperkt  € 17  -  € 16  -
2,5 GB (nieuw)  -  € 16  -  € 16

De tarieven van de één- en tweejarige abonnementen zijn voor wat betreft de databundels gelijk getrokken. Dit betekent dat de eenjarige databundels één euro per maand goedkoper zijn geworden. Nieuw is de bundel van 2,5 GB voor 16 euro per maand.

Databundels maand nieuw
200 MB   € 7
500 MB  € 9
1 GB    € 12
Onbeperkt oud € 18    -
2,5 GB (nieuw)  € 18

De tarieven voor de maandbundels zijn onveranderd gebleven. Ook hier is een grote databundel bijgekomen.

Wijziging tarieven belbundels

belbundels oud nieuw
50 min/sms 2 jaar € 3  100 min/sms 2 jaar € 3
50 min/sms 1 jaar € 3  100 min/sms 1 jaar € 4
50 min/sms 1 maand € 4   50 min/sms 1 maand € 5

De 50 minuten/sms bundels zijn komen te vervallen. Daarvoor in de plaats zijn de 100 minuten/sms bundels gekomen. Bij een tweejarig abonnement krijg je nu twee keer zoveel minuten/sms voor dezelfde prijs. Ook bij de andere abonnementen ben je relatief voordeliger uit.

Belstatus app

Per 2 juni is er een Youfone belstatus app beschikbaar voor iOS en Android. Met deze app kunnen klanten zo vaak als ze willen het verbruik bekijken en controle houden over de kosten.

Vanaf half juni EU bundel beschikbaar

Vanaf half juni is het mogelijk om een EU bundel te activeren via de MyYoufone pagina. Met deze EU bundel beschik je over een dagpas met 50 min/sms/MB voor een vast bedrag van € 2,50 per dag. De dagpas is te activeren en deactiveren via de MyYoufone pagina.

Bekijk en vergelijk alle sim only abonnementen van Youfone

Geactualiseerd: dinsdag 3 juni 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.