Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo ziet het levenslicht

15 reacties

Ziggo. De naam zegt de meeste mensen nu nog niets, maar vanaf vandaag bedient het nieuwe bedrijf circa 3,3 miljoen huishoudens in Nederland van televisie, internet en telefonie. Het bedrijf komt voort uit de fusie van @Home, Casema en Multikabel.

Nieuwe naam
Om uit te stralen dat zij samen een nieuw telecombedrijf vormen, is gekozen voor een compleet nieuwe naam.  Maar hoe kwam zij tot die nieuwe naam? Daarvoor heeft de kabelreus een adviesbureau in de arm genomen. Naar eigen zeggen zijn er veel opmaakmogelijkheden met deze naam en heeft hij een 'plezierige, zachte en emotionele beeldklank.' Een naam zoeken is tegenwoordig niet makkelijk, want als je een keer of drie via Google uitzoekt of iemand anders die naam heeft dan wordt ìe al geclaimd. Een woordvoerder van Ziggo geeft toe dat 'je aan deze naam moet wennen, maar dat geldt voor elke nieuwe naam.'

Mailadressen
Bestaande internetklanten van de drie gefuseerde bedrijven hoeven niet te vrezen dat hun bestaande mailadressen moeten worden aangepast. De extensies die nu worden gebruikt, blijven bestaan. Daarnaast wordt de extensie iggo.nl aangeboden en komt Ziggo speciaal voor jeugdige internetgebruikers met fantasy-extensies. 

Klantenservice
Om de band met de klant te verstevigen, worden de diensten klantondersteuning gevestigd in de verschillende regio’s waar het bedrijf actief is. In Utrecht ontstaat “een kleine centrale locatie”, maar de focus zal liggen op de regio. De drie bedrijven hebben hun grote kantoren in Alkmaar, Den Haag, Arnhem en Groningen en verder heel veel regionale kantoren. Callcenters regelt Ziggo zelf en in het zuiden van Nederland wordt nog een vierde eigen callcentrum opgebouwd.  @Home had het uitbesteed aan een ander bedrijf. Bellen naar het klantenservicenummer 0900-1884 kost 10 cent per minuut.

Kabelreus Ziggo gaat het opnemen tegen KPN, Tele2 en de overige kabelbedrijven zoals UPC. De twee eigenaren, de Engels/Amerikaanse investeringsmaatschappijen Cinven en Warburg Pincus, staan garant voor de miljoenen aan investeringen in de netwerken en nieuwe producten en diensten.

Reclamegeweld
Vanaf vandaag barst het reclamegeweld los, bijvoorbeeld met een twee minuten durende tv-spot. Die commercial blijft nog wat geheimzinnig, pas op het allerlaatst heeft de kijker door dat het iets met telecom van doen heeft, maar daar is bewust voor gekozen.

Meer informatie en online bestellen: Televisie - Internet - Telefonie (+Internet)

Reacties (15)

Geplaatst door: alex ()

ZIGGO is en blijft the best

BETER DAN UPC WANT DIE JATTEN HET WEER VAN ZIGGO

Geplaatst door: Westenberg ()

Ik wilde al van 5-1 -2008 zo`n 3-in-1 pakket. Ik was klant van TELE2, porteren was niet mogelijk, werd niet aangevraagd?.Uiteindelijk een nieuw nummer van toen nog Multikabel, vlotte begeleiding, adequate helpdesk!
Daarna Ziggo, ik moest anderhalve maand wachten op een digitale decoder. Bij ontvangst bleek die stuk, een maand later een nieuwe, 11 mei een monteur die constateerde dat decoder ook stuk was,................ nu een maand later nog niets.
Klantenservice is alleen maar een manier voor ziggo om te cashen, wachten, wachten a € 0,10 pm om na 10 minuten eruit gegooid te worden!
Bel je een afdeling om te betalen, ben je zo aan de beurt! Maar ja die"kan niet in het systeem kijken", of "de teamleider heeft gezegd dat het kastje onderweg is."....... en meer van deze onzin!
Ondertussen is de preview periode verlopen.
Ik voel me zo machteloos en besodemieterd, wat kan je ertegen doen?
Mijn rechtsbijstand aanspreken? Ik heb wel net mijn dubbele maandpremie overgemaakt! Wie kan me helpen?

Groeten

Bud Westenberg

Geplaatst door: Arno ()

De helpdesk is in ieder geval een drama.
Wachttijden van een 1/2 uur of meer zijn heel normaal daar.

Wat mij betreft heeft ziggo het ernstig afgedaan vs het vroegere multikabel

Geplaatst door: Ruud ()

Was mischien van plan om naar ZIGGO te gaan maar dat doe ik dus niet. Zo te horen is het daar ook een puinhoop. De term klantenservice kennen ze daar ook al niet. Tja nu maar hopen dat glasvezel snel wordt uitgerold!!

Geplaatst door: Dennis ()

Dat Ziggo is dus een regelrechte ramp! Ons hele e-mailverkeer is compleet onbetrouwbaar geworden, je weet nooit wanneer het werkt. En contact met Ziggo? Vergeet het maar! Je kan elk ogenblik bellen wat je wilt, maar er is altijd meer dan 10 minuten wachttijd. Via hun site contact opnemen? Je mag blij zijn als je een (compleet flauw en onafdoende) antwoord krijgt. Ik denk dat ik maar een andere provider ga zoeken.

Geplaatst door: luux ()

nadat home ziggo werd kon ik geen mail meer verzenden naar hotmailaccounts. even later helemaal geen mail meer. alles geprobeerd......ach je kent dat wel. bellen hoef je niet te proberen, je bent uren bezig en je krijgt geen mens aan de lijn. dit is nu een week aan de gang en ik ben het spuugzat!!!
de mail die ik via webmail verzend is een dag later gewoon weg! (er valt ook niks in te stellen)
afgezien nog van dat abonnementsgedoe is het ronduit schandalig hoe ziggo met zn klanten omgaat. er zijn ook geen alternatieven als je niet naar de kpn wilt!
denk dat ik zometeen maar op de fiets stap en naar ze toe ga, kijken of ik dan een oplossing krijg??? hahaha

Geplaatst door: henk ()

Volgens de algemene voorwaarden moest er ook bij @home al vooruit betaald worden. Dat gebeurde alleen nooit. Vooruit betalen betekent in het maatschappelijk verkeer echter dat je bijv. het maandbedrag voor de maand juli verschuldigd bent voor aanvang van de maand juli. Dus rond het eind van de maand juni. Ziggo gaat nu het bedrag voor de maand juli al afschrijven in de eerste week van juni. Wel wat erg vroeg dus.

De nieuwe algemene bepalingen van Ziggo bevatten naast de bepaling dat er vooruit betaald moet worden ook de dubieuze bepaling dat het bedrag op het aangegeven tijdstip op hun rekening moet zijn bijgeschreven. Dit zou betekenen dat Ziggo naar hartelust kan bepalen hoever van tevoren ze gaan incasseren. Zo`n voorwaarde houdt dus geen stand en is aan te merken als onredelijk bezwarend.

Ik heb zelf een abonnement van @home en heb geen bericht gehad van gewijzigde algemene voorwaarden, noch via mail, noch via de post. Kreeg begin mei pas bericht dat ze gingen reorganiseren. Ziggo verwijst voor de voorwaarden ook nog naar de oude @home site omdat mijn abonnement nog niet is omgezet. Ik acht op mijn overeenkomst dus gewoon de oude algemene voorwaarden van @home van toepassing. Dat betekent dus vooruit betalen, maar geen maand van tevoren.

Mij ontgaat ook het verband tussen de reorganisatie en de wel erg vroege incasso`s . Een batch automatische incasso`s kun je volgens mij op elk gewenst moment uitvoeren. Lijkt er meer op dat Ziggo tijdelijk om wat extra geld verlegen zit. Ik ben geen bank en van mij krijgen ze dus netjes een brief met het verzoek om zich aan de overeenkomst te houden. De voorwaarden zijn niet gewijzigd dus er is ook geen reden voor mij om op te zeggen.

Zo niet dan ga ik het maandbedrag voor juli, als dit begin juni wordt geïncasseerd direct storneren. Het is een echte principekwestie. Ze maken als je het goed bekijkt misbruik van de machtiging die ik destijds heb afgegeven.

Geplaatst door: Ruud ()

ZIGGO (@Home) is gewoon veel te duur. Moet een beter product voorstellen dan ADSL maar er zal wat van de prijs af moeten. Lijkt wel of er zoveel mogelijk klantjes worden binnengehaald voor de uitrol van glasvezel. Dan blijft het "ouderwetse kabel" helemaal nergens!

Geplaatst door: erwin ()

tja, na het zien van een paar commercials..., als ontwerper/communicatieman kan ik me behoorlijk storen aan de slechte uitvoering van deze na-aperij..., waarbij duidelijk is gekeken naar grote voorbeeld Ben, maar het in de verste verte niet bij haalt.
ik hoop en verwacht dat het publiek het niet zo ziet/voelt, maar voor mij -want toevallig in de markt voor internet/tv/bellen- reden om mn twijfels te hebben om ze op mn shortlist te plaatsen... ik hou niet zo van me-too-partijen, beloon liever authentieke vernieuwers, zoals XS4all en Ben. Maar wens Ziggo uiterlijk succes en haar klanten weinig ongemak...

Erwin

Geplaatst door: Dick ()

Bij Multikabel ook geen woord over vervroegd opzeggen, ik heb wel bezwaar gemaakt tegen een dubbele afschrijving en mag het nu in 3 maandelijkse termijnen betalen,absurd voor zo`n klein bedrag maar het gaat mij meer om het principe, hun gaan mijn bankr. beheren en dat pik ik niet.

Geplaatst door: Dick ()

Bij Multikabel ook geen woord over vervroegd opzeggen, ik heb wel bezwaar gemaakt tegen een dubbele afschrijving en mag het nu in 3 maandelijkse termijnen betalen,absurd voor zo`n klein bedrag maar het gaat mij meer om het principe, hun gaan mijn bankr. beheren en dat pik ik niet.

Geplaatst door: antonie ()

Ik ben blij met deze fusie. Ik zit al jaren met veel tevredenheid bij Multikabel. Ten eerste zijn de internationale tarieven voor bellen (b.v. Oostenrijk, wat voor mij zeer belangrijk is) in vergelijking met het verleden van Multikabel enorm verlaagd. € 0,04 per minuut. Ik overweeg nu naast mijn internet en televisieabonnement ook een overéénkomst aan te gaan met het telefoonabonnement . Of te wel 3 in 1. Tevens vind ik het heel plezierig, dat zij de langdurige abonnementen de deur uit hebben gezet. Na een maand kan je al opzeggen. De langdurige abonnementen zijn voor mij wurgcontracten. Ik kan natuurlijk nog niet beoordelen hoe de kwaliteit van het telefoonabonnement is. De eerste indruk van ziggo is voor mij positief.

Geplaatst door: sjon ()

Klachtafhandeling duurt bij Home erg lang, zou de service ook iets beter worden? ben bang van niet.

Geplaatst door: Brillo ()

oxxio, izio, ziggo, ... allemaal hetzelfde reclamebureau?

Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

Een ideaal moment voor klanten van @Home om hun abonnement op te zeggen. Doordat zij voortaan een maand eerder de rekening moeten voldoen hebben zij het recht om hun abonnement op te zeggen. Geheel in strijd met de wet heeft @Home dat naar hun klanten toe verzwegen.

Bron: http://webwereld.nl/articles/51083/slechte-start-voor-kabelreus-ziggo.html

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie