Ziggo stopt met eigen mobiele abonnementen

door Els Werkman

Ziggo logo ZZiggo is per direct gestopt met de verkoop van eigen mobiele abonnementen. Dit is het gevolg van de samenwerking met Vodafone. Voor bestaande klanten verandert er voorlopig niets.

VodafoneZiggo

Beeldmerk Vodafone Ziggo

Er werd al driftig over gespeculeerd, want waarom zou Ziggo nog eigen mobiele abonnementen verkopen. Eind vorig jaar zijn Ziggo en Vodafone Nederland samen gegaan. De combinatie VodafoneZiggo beschikt nu net als KPN over zowel een vast- als mobiel netwerk. Echt verrassend is dit nieuws dus niet, maar dat het zo snel ging, hadden we niet verwacht. De pakketten van Ziggo Mobiel zijn inmiddels uit de vergelijking op Bellen.com verdwenen.

Bestaande klanten 

De dienstverlening aan Ziggo Mobiel gebruikers blijft voorlopig ongewijzigd, je kunt alleen geen nieuw contract meer afsluiten. Later dit jaar komt er een aanbod om over te stappen naar Vodafone. Voor een aantal klanten kan dit een achteruitgang betekenen, want Vodafone heeft bijvoorbeeld geen 'Familie' mogelijkheid. Ziggo Mobiel maakte gebruik van het netwerk van Vodafone, op dat gebied verandert er niets.

ziggo_vodafone_nonstopvoordeel.jpg

Combinatie voordeel 

Heb je internet en digitale tv van Ziggo en combineer jedat met een mobiel abonnement van Vodafone, dan krijg je een aantal extra's. Zoals dubbele data en non-stop 5 euro korting op je mobiel abonnement, maar ook een extra tv-pakket naar keuze en een veilig online pakket voor maximaal 20 apparaten. Vodafone Mobiel had tot 18 april een actie: tot 50% korting op het abonnement en geen aansluitkosten. Deze actie is gestopt, het wordt dus extra interessant om het Non-Stop voordeel goed te bekijken.

Lees ook: Vodafone verkoopt thuisklanten aan T-Mobile

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.