Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo schrikt van klachten

14 reacties

Het Consumentenbond-meldpunt ‘Ziggo’ ontving in twee dagen achtduizend klachten over het gefuseerde kabelbedrijf. Dat is meer dan het vorige record dat op naam van Vista staat.

Internetverbinding en bereikbaarheid klantenservice
Met behulp van het meldpunt inventariseert de Consumentenbond de aard van de klachten. Het grootste probleem blijkt de internetverbinding te zijn. De bereikbaarheid van de klantenservice moet het ook ontgelden. Twintig minuten in de wacht staan blijkt niet ongewoon. In 16 procent moesten bellers zelfs langer dan een uur wachten. Bovendien zou 62 procent van de klachten niet verholpen zijn.

Ziggo producten lopen harder dan verwacht
Een woordvoerder van Ziggo reageert geschokt als hij het aantal klachten hoort. Het bedrijf is geconfronteerd met veel meer telefoontjes en klachten dan vooraf ingeschat. De meeste nieuwe producten die aangeboden worden, gaan drie keer harder over de toonbank dan gedacht en al die mensen bellen ook.

Helpdesk nu lokaal tarief
Ziggo heeft naar eigen zeggen de meeste technische problemen opgelost en stort zich nu met man en macht op het wegwerken van achterstanden. Er worden extra diensten gedraaid, extra mensen ingezet en er wordt in de weekenden gewerkt. De wachttijd van de technische hulpdienst is gemiddeld elf minuten terwijl dat voorheen minder dan een minuut was. Het kabelbedrijf heeft het tarief van de telefonische klantenservice aangepast: van 10 cent per minuut naar lokaal tarief. Ook KPN, die destijds te kampen had met problemen op het gebied van InternetPlusBellen, verlaagde het helpdesktarief. Sinds 1 juli 2007, toen de problemen onder controle waren, geldt voor telefoontjes naar de klantenservice van KPN weer het normale tarief van 10 cent per minuut.

Ziggo Alles-in-1
De nieuwe producten zijn de Alles-in -1 pakketten waarbij je digitale tv, internet en telefonie in 1 pakket krijgt en daarmee veel voordeliger uit bent. Wie nu zo'n pakket online bestelt, krijgt een digitale ontvanger cadeau en het startpakket Digitale Televisie. Ook is de installatie door een monteur gratis. Bovendien is het bellen naar andere telefonie-abonnees van Ziggo kosteloos.

Reacties (14)

Geplaatst door: Iemand die niet online kan ()

ik kan niet online games spelen omdat jullie internet er steeds uit gaat........ als ik een paar minuten speel (nog niet eens) dan zegt het internet GEDAG!!!!!!! :S Het begint mij nu egt vervelend te woorden.

ik hoop dat het beter word en dat m`n connectie niet STEETS WEGVALT omg.

suc-6 met alle klachten.

Geplaatst door: Rob Buist ()

Iedereen die klachten ondervind bij Ziggo:Wanneer aantoonbaar is dat het probleem bij Ziggo ligt:Iedere tekortkoming in de nakoming van een verbintenis verplicht de schuldenaar de schade die de schuldeiser daardoor lijdt te vergoeden. Ziggo kan zich niet beroepen op overmacht in de zin van artikel 74 boek 6 van het burgerlijk wetboek. Dit houd zoveel in als dat u de gemaakte kosten van bijvoorbeeld het bellen naar een klantenservice terug kan eisen.

Geplaatst door: Rob Buist ()

Klantenservice tegen lokaaltarief?Sinds onze aansluiting op 1 juli hebben wij een probleem: Ziggo. Bij deze zal ik iedereen willen vragen eens te letten op zijn of haar telefoonrekening. Bellen met de klantenservice gaat namelijk NIET volgens lokaal tarief. Je betaald zo`n 26 ct per minuut!Succes.

Geplaatst door: patrick ()

Ik heb net een mooi gesprek gehad met een ziggomedewerker. Wij zijn afgesloten van de tv omdat ik niet betaald zou hebben. Alles is echter met een automatische incasso netjes betaald. Het duurt nu even 7 dagen voordat wij weer tv kunnen kijken. Geen excuus kon er af.. pff toch maar digitenne overwegen misschien...

Geplaatst door: BMWMaX ()

@ a.deBock: Precies. Vandaag weer bijna 3,50 euro armer door zo`n rottig 0900 nummer. Ok, Ziggo doet het nu tegen lokaal tarief maar is heb afgelopen weekend wel bijna een halfuur aan de lijn gehangen met de gsm telefoon omdat juist de huistelefoon een storing heeft.

Service heet service omdat dit iets is wat een bedrijf als extra biedt naar de klant om de klant tot vriend, en vooral tot klant, te houden. Een dienst betaal je voor en service is altijd al gratis geweest. Anders zou het geen service zijn.

Geplaatst door: cb ()

🙁leuk en alles in een pakket, alleen is dat niet te bestellen. Ik probeer al vanaf april het te bestellen en elke keer krijg ik een andere datum wanneer het moet in order komen. Vanweg hun fouten zit ik nu al drie dagen zonder digitale televisie en hun zegt dat ik moet nog een week wachten. Ik betaal dus voor niets. Nee ziggo kan net zo goed de naam opnieuw veranderen naar sucko. Ik heb vanochtend weer gebeld en de bel miepje duurft te zeggen zijj is de enige werkmens op de vloer. Opgehangen, terug gebeld en toch iemand anders aan de lijn gekregen, natuurlijk weet niemand een manager te vinden, je komt niet voorbij de stomme bel miepjes. Klachten via e-mail wordt ook niet gelezen. Volgens mijn wordt elke klacht behandeld met slecht service. Je stuurt en klacht en ineens heb je meer internet problemen, televisie problemen, telefoon problemen, niets als problemen maar de probleem oplossen dat doet hun niet.

Geplaatst door: cb ()

leuk en alles in een pakket, alleen is dat niet te bestellen. Ik probeer al vanaf april het te bestellen en elke keer krijg ik een andere datum wanneer het moet in order komen. Vanweg hun fouten zit ik nu al drie dagen zonder digitale televisie en hun zegt dat ik moet nog een week wachten. Ik betaal dus voor niets. Nee ziggo kan net zo goed de naam opnieuw veranderen naar sucko. Ik heb vanochtend weer gebeld en de bel miepje duurft te zeggen zijj is de enige werkmens op de vloer. Opgehangen, terug gebeld en toch iemand anders aan de lijn gekregen, natuurlijk weet niemand een manager te vinden, je komt niet voorbij de stomme bel miepjes. Klachten via e-mail wordt ook niet gelezen. Volgens mijn wordt elke klacht behandeld met slecht service. Je stuurt en klacht en ineens heb je meer internet problemen, televisie problemen, telefoon problemen, niets als problemen maar de probleem oplossen dat doet hun niet. 🙁

Geplaatst door: MrB ()

@Bob Schurkjens: de prijs van Ziggo valt reuze mee. De vergelijking wordt waarschijnlijk gemaakt met Digitenne en Tele2. Deze bieden echter geen werkelijke digitale televisie en al helemaal geen HDTV (voor beiden te weinig bandbreedte). Als je op die manier de producten naast elkaar legt, valt Ziggo nog wel mee qua prijs (werkelijk verschil met Tele2 voor een alles in 1 pakket is 6 euro; neem je alle producten af bij KPN, dan ben je een stuk duurder uit).
@Brenda: de snelheid die gegeven wordt, is de maximale snelheid. Deze wordt alleen bereikt als je direct naast de verdeelkast zit in jouw stad of dorp. Hoe verder je van dit verdeelpunt woont, hoe langzamer zal je verbinding zijn. Lees de voorwaarden nog maar eens na met betrekking tot de geleverde snelheid. Zelf zit ik bij Tele2 met een download van 20 Mb/s, maar ik haal maximaal 8. Ik zit dan ook ruim twee kilometer van het verdeelpunt. Ik weet niet meer waar precies, maar je kan op internet vinden wat de afstand is van jouw huis tot het verdeelpunt.

Geplaatst door: Brenda ()

In reactie op bovenstaande moet ik noordende dan toch gelijk geven. Ik zou ook 16.000 kbit moeten kunnen downloaden (= 2000 kbyte) maar ook ik kom niet hoger dan 1300. En dan ik het nog hoog. Gemiddeld na 10 testen achter elkaar kwam ik op 1281 kbyte. Ook de uploadsnelheid komt nooit aan de beloofde snelheid. Echter moet ik wel zeggen dat dit volgens mij niet zozeer aan Ziggo ligt. Volgens mij was dit bij Multikabel ook al zo.
Wat ik inderdaad wel belachelijk vind is dat we opeens vooruit moeten gaan betalen. Dat iedereen zomaar even op extra kosten gejaagd wordt. Je kunt dit ook geleidelijk aan doen. Sommige mensen kunnen zich dit gewoonweg niet perimiteren. Denk eens aan alle mensen met een bijstanduitkering die net aan elke maand de eindjes aan elkaar kunnen knopen.
Daarnaast heb ik vreselijk veel telefoon problemen gehad. Internet viel gelukkig nog mee. Ook bij de tv geen problemen ondervonden.

Geplaatst door: Trees ()

noordende: aanvullend op `gelukkig geen ziggo`: Providers geven de snelheden van hun abonnementen altijd weer in Kilobits per seconde (Kbit/s). Als u iets download op uw computer wordt dit meestal weergegeven in Kilobytes per seconde (Kbyte/s).
1 Kilobyte is gelijk aan 8 Kilobit. Als u dus wilt weten hoeveel Kilobytes u kunt verwachten wanneer u een abonnement met een bepaalde snelheid afsluit, dient u de downloadsnelheid te delen door 8. Bijvoorbeeld: 1024 Kbit/s : 8 = 128 Kbyte/s.
Met een abonnement dat aangeduid wordt met de snelheid 12000, kunt u dus een downloadsnelheid verwachten van (ongeveer) 1500 Kilobytes per seconde. De snelheid kan getest worden op sites als bijvoorbeeld: http://www.speedtest.nl/TestSuite/TestController.asp. Het resultaat wordt op deze site in zowel kbit/s als kbyte/s weergegeven.

Geplaatst door: Gelukkig geen Ziggo ()

Noordende je verbinding is 20.000 Kbit/s, dit betekend (gedeeld door 8) 1500 Kbyt/s. Een score van 1000 Kbyt/s download is helemaal niet zo gek dus. Zou nog maar even wachten met een advocaat.

Geplaatst door: noordende ()

nou ik lig al sinds de overname van @home in brunssum met ze overhoop ik was zonder wat te horen na 2 mnd ineens van alles afgesloten en toen werd er gezegd van u heeft een factuur gehad voor de kabeltv nou nooit van zijn leven dat ik die heb gehad nu had ik per spoedoverboeking het bedrag overgemaakt die zelfde dag en weet je ik werd pas bijna 4 weken later weer aangesloten omdat er zogenaamd geen monteur in de buurt is
en nu door al dat gezeik met ze werd en nu na 5 mnd is een x wat afgeschreven nou dat bleekt meer dan 90 euro te zijn
omdat je nu ineens van te voren moet gaan betalen ok is best maar nu kwam ik er ineens achter dat ik de snelste verbinden zou moeten hebben van 12000 kbyt/ps nou ik zit nog geen eens aan de 1000 kbyt en dat is de snelheid van de langzaamste van ziggo nu van 19 euro en ik moet bijna 50 euro betalen
het zijn gewoon bedriegers en als je een klacht indiend lachen ze alleen maar trekken ze niks van aan nou ik heb ze nu een paar dagen gegeven en dan ga ik een advocaat in handen nemen ik ga ze voor de rechter slepen die bedriegers voor 12000 laten betalen en net 1000 krijgen zijn het dan bedriegers of niet ze belazeren je waar je bij staat en zo hoorde ik dat er heel veel mensen te grazen zijn genomen toen @home het kabelnetwerk in brunssum heeft gekocht ze moeten is stevig aangepakt worden die maatschappijen ze doen maar en als je ze belt krijg je iemand aan de lijn die er de balle verstand van heeft en dan moet je er ook nog eens voor betalen

Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

De kop zou moeten zijn:

"Consumenten schrikken van Ziggo".

Inmiddels heeft de Consumentenbond meer dan 10.000 klachten over Ziggo ontvangen. Een unicum! En dat ze ook nog even reclame maken voor hun producten door te beweren dat die "drie keer harder over de toonbank gaan dan gedacht" is natuurlijk al helemaal schandalig. Ziggo is juist ontzettend duur in vergelijking met andere providers. Deze site levert het bewijs. En nu blijkt Ziggo ook nog eens erg onbetrouwbaar te zijn.

Geplaatst door: a.deBock ()

Steeds meer providers rekenen voor de ""Klantenservice"""een apart tarief,
het is dus geen service maar een betaalde dienst die meestal gaat over het product /dienstverlening dat niet in orde is.
Als je dus wilt krijgen waar je al reeds voor betaald laten ze je wachten en fors betalen.
Waar blijft de consumentenbond????
Een klantenservice hoort gewoon een gratis nummer te hebben

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie