Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo 's snelheidsverhoging gefaseerd ingevoerd

door Jeanet Woldring 5 reacties

Snelheid Ziggo omhoog en prijs omlaag. Dit nieuwsbericht levert talloze reacties op, nu blijkt dat de snelheidsverhoging gefaseerd wordt doorgevoerd. Hoog tijd voor een uiteenzetting.

Ziggo heeft vandaag laten weten dat per 1 juli de internetsnelheid van Z3 en Alles-in-1 Extra verhoogd is. Voor Alles-in-1 Extra geldt echter dat de nieuwe snelheid alleen geleverd wordt via het zogeheten EuroDocsis3.0-modem. Het is technisch niet mogelijk om 50 Mbit te leveren via een ED2.0-modem. 

Daarom gaat Ziggo vanaf nu tot eind augustus alle Alles-in-1 Extra-klanten -in willekeurige volgorde- een nieuw EuroDocsis3.0-modem toesturen. Na aansluiting en activatie van het nieuwe modem kan men genieten van de hoge snelheid. 

Gefaseerde invoering: 1 juli-1 aug-1 sept.
De snelheden van de andere producten worden op een later moment verhoogd. Op onze vergelijkingssites Bellen.comInternetten.nl en Totaalwijzer worden de nieuwe snelheden al getoond. In detailinformatie vindt u de ingangsdata van de nieuwe snelheden per abonnement.Klik hier voor meer info en online bestellen Ziggo abonnementen

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: Marc ()

Staat wel degelijk gewoon op de site hoor
http://www.ziggo.nl/producten/internet/snelheidsverhoging
Dus eerst kijken voor je iets beweerd8) 🙂

Geplaatst door: Marc ()

Staat wel degelijk gewoon op de site hoor🙂
http://www.ziggo.nl/producten/internet/snelheidsverhoging
Dus eerst kijken voor je iets beweerd8)

Geplaatst door: Tino ()

Ik ben ook Ziggo klant en zou met mijn Alles-in-één-Plus abo van 10 naar 20Mbps gaan. Omdat het m.i. nogal lang duurde voordat het resultaat merkbaar was, heb ik eens gebeld met de klantenservice en daar vertelden men mij inderdaad, dat de snelheidsverhoging gefaseerd zal worden doorgevoerd.

Wat mij het meest verbaast, is dat de informatie m.b.t. het feit dat de snelheidsverhoging gefaseerd wordt ingevoerd nergens op de site van Ziggo zelf is terug te vinden.
Het maakt mij echt niet zo veel uit of de snelheidsverhoging nu in juli of pas in september komt, maar ik stoor me wel aan de onvolledige communicatie van Ziggo.

Geplaatst door: bburg ()

Dacht ik nu mooi te kunnen downgraden van Z3 naar Z2, moet ik wachten tot 1 sept. Nu een verlaging van 15 Mbps naar 5 Mbps wordt me even te gortig. Heel slim Ziggo.

Geplaatst door: RNI2020 ()

Geen idee hoe jullie aan deze info komen maar feit is dat ik een Z1 abo heb en op 21 juni per post een brief van Ziggo heb ontvangen mbt de verhoging.
Die snelheid is dus terdege per 1 juli jl doorgevoerd!
Nu kleeft er aan die verhoging ook een nadeel: Bij het doorsturen van real video haalt Ziggo regelmatig ICMP packets uit het signaal hetgeen soms resulteertt in een nogal hikkerig video beeld.
Reden die Ziggo hiervoor geeft is dat men bij grote drukte de routing op Schiphol zo min mogelijk poogt te belasten en om dos attacks te voorkomen....reden voor mij om eens om te zien naar een andere aanbieder...er zijn immers div. adsl leveranciers die, inclusief de kpn lijn huur, voor 20 euri 4 MB/1,5 MB leveren......

Opmerking van de redactie op 08-07-2009
Merkwaardig dat bij u de nieuwe snelheid al wel is doorgevoerd, terwijl Z1 als laatste aan de beurt zou zijn. Heeft u inderdaad al 3 Mb down?
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie