Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Youfone stuurt waarschuwing als databundel bijna op is

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

youfone.gifOp 1 april 2020 introduceert Youfone een nieuwe dienst: de sms-notificatie. Klanten met een databundel krijgen vanaf nu een sms met een waarschuwing als het tegoed voor 80% op is. 

Waarschuwing per sms

Bij een verbruik van ongeveer 80% van je databundel stuurt Youfone een waarschuwing per sms. De Sim only prijsvechter was lange tijd de enige partij zonder deze dienst. Nieuwe of dataplafond-youfone.PNGonoplettende klanten konden makkelijk buiten de bundel gaan. Het buiten de bundeltarief van € 0,10 per MB is weliswaar relatief laag, toch kun je vrij snel een hoog bedrag bij elkaar internetten. Veel van de klachten over deze provider gingen over het ontbreken van zo'n waarschuwing. Vooral omdat veel mensen dit wel gewend zijn van andere telecompartijen. De introductie van deze dienst is dus goed nieuws!

Meer grip met dataplafond

Wil je helemaal niet buiten de bundel kunnen internetten? Dan kun je het dataplafond activeren. Voor 50 cent per maand kun je dan niet meer over de bundel heen gaan. De internettoegang wordt geblokkeerd als de bundel op is. Je kunt dan wel kiezen voor de aanschaf van een extra databundel zodat je de rest van de maand alsnog kunt internetten. De extra databundel is geldig tot het einde van de maand. Je kunt meerdere databundels per maand activeren.

Kosten

Per 1 februari 2018 wordt er 50 cent per maand in rekening gebracht voor activatie van een nieuw dataplafond. Wie voor deze datum al een actief dataplafond heeft ingesteld, blijft er kosteloos gebruik van maken. Om het verbruik van je belminuten, sms-berichten en internetverbruik makkelijk in de gaten te houden, kun je de MyYoufone app downloaden. 

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie