Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Youfone stuurt waarschuwing als databundel bijna op is

door Els Werkman

youfone.gifOp 1 april 2020 introduceert Youfone een nieuwe dienst: de sms-notificatie. Klanten met een databundel krijgen vanaf nu een sms met een waarschuwing als het tegoed voor 80% op is. 

Waarschuwing per sms

Bij een verbruik van ongeveer 80% van je databundel stuurt Youfone een waarschuwing per sms. De Sim only prijsvechter was lange tijd de enige partij zonder deze dienst. Nieuwe of dataplafond-youfone.PNGonoplettende klanten konden makkelijk buiten de bundel gaan. Het buiten de bundeltarief van € 0,10 per MB is weliswaar relatief laag, toch kun je vrij snel een hoog bedrag bij elkaar internetten. Veel van de klachten over deze provider gingen over het ontbreken van zo'n waarschuwing. Vooral omdat veel mensen dit wel gewend zijn van andere telecompartijen. De introductie van deze dienst is dus goed nieuws!

Meer grip met dataplafond

Wil je helemaal niet buiten de bundel kunnen internetten? Dan kun je het dataplafond activeren. Voor 50 cent per maand kun je dan niet meer over de bundel heen gaan. De internettoegang wordt geblokkeerd als de bundel op is. Je kunt dan wel kiezen voor de aanschaf van een extra databundel zodat je de rest van de maand alsnog kunt internetten. De extra databundel is geldig tot het einde van de maand. Je kunt meerdere databundels per maand activeren.

Kosten

Per 1 februari 2018 wordt er 50 cent per maand in rekening gebracht voor activatie van een nieuw dataplafond. Wie voor deze datum al een actief dataplafond heeft ingesteld, blijft er kosteloos gebruik van maken. Om het verbruik van je belminuten, sms-berichten en internetverbruik makkelijk in de gaten te houden, kun je de MyYoufone app downloaden. 

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie