Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Youfone nu ook maandabonnementen

door Jeanet Woldring

Sim only aanbieder Youfone biedt nu ook abonnementen die je voor een maand kunt afsluiten. Naast Ben, Simyo en Robin Mobile is Youfone de vierde op rij met maandelijks opzegbare contracten. Daarnaast kan de mobiele internetter nu ook een databundel voor een maand afsluiten. Benieuwd of de nieuwe bundels 'superrrrr goedkope' aanbiedingen zijn?

Nieuwe Sim Only’s

De vijf nieuwe Sim Only’s variëren van 50 tot 1500 belminuten of smsjes vanaf 4 tot 37 euro per maand. Er wordt afgerekend per minuut en het tarief buiten de bundel is 30 cent per minuut/bericht.  Overgebleven tegoed kan niet meegenomen worden naar een volgende maand. Youfone maakt gebruik van het KPN netwerk en onderling bellen is gratis.

Belbundel Maandprijs  
50 min/sms p/mnd € 8     € 4
250 min/sms p/mnd € 14   € 7
450 min/sms p/mnd € 30   € 15
750 min/sms p/mnd € 54   € 27
1500 min/sms p/mnd € 74  € 37

Maandelijks opzegbaar

Het grote voordeel van een maandabonnement is dat het per maand opzegbaar is en je kosteloos je belbundel kunt aanpassen. Het nadeel is dat je in verhouding duurder uit bent dan wanneer je een 1- of 2 jaarabonnement neemt. Zo betaal je bij de kleinste bundel het dubbele, zoals hieronder blijkt. In onderstaande  vergelijking is het prijsverschil goed zichtbaar tussen de maand, 1- en 2 jaar abonnementen.

Internet maandbundels

Ook kunnen internetten op je mobiele telefoon? Bij Youfone is het nu tevens mogelijk een internetbundel voor een maand af te sluiten. De internetbundels zijn er vanaf 5 euro (200 MB) tot 18 euro (onbeperkt) per maand. En voor de Blackberry gebruiker is er een databundel van 1000 MB voor 17 euro per maand. De downloadsnelheid van de kleinste bundels is 1 Mbps en van de grootste 3,6 Mbps.

Wie heeft de voordeligste bundels?

Om te kijken of de nieuwe maandabonnementen gunstig uitvallen ten opzichte van de andere drie providers met maandabonnementen, vergelijken we ze onderling. 

50 min/sms  €  4  €  2,99  -  -
250 min/sms  €  7  €  6,99  €  8 (200)  -
450 min/sms   € 15  € 15,99 (500)  € 16 (500)  -
750 min/sms  € 27  -  € 25 (700)  -
1500 min/sms  € 37  -  € 27 (1250) Onbeperkt:
min/sms + data € 39,95


Peildatum: 22-08-2013

Conclusie

De vier providers bieden verschillende bundels waardoor het vergelijken lastig is. Voor bellers die genoeg hebben aan 50 minuten/sms per maand, biedt alleen Ben een vergelijkbare bundel. Ben heeft  hiervoor de laagste bundelprijs. Voor de 250 min/sms bundel maakt het qua prijs niet uit of je voor Ben of Youfone kiest en bij de middelste bundel zijn Ben en Youfone even duur.

Simyo biedt net even andere bundels, maar omgerekend komt het er op neer dat de prijs per minuut/sms hoger ligt bij de kleinste bundel en iets lager of gelijk bij de grotere bundels. Robin Mobile is het voordeligst voor mensen die veel willen bellen, sms'en en internetten. Betaal je bij Youfone 37 euro voor 1500 minuten, voor 3 euro meer kun je bij Robin zoveel bellen én internetten als je wilt.

Een ander verbruiksprofiel? Raadpleeg de Belwijzer voor een advies op maat.

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2013
Geactualiseerd: vrijdag 24 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie