Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Youfone gestopt met onbeperkt MB met FUP

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Youfone-sim-only.jpgYoufone is gestopt met onbeperkt MB met FUP. In plaats hiervan kun je een 15 of 20 GB bundel aanschaffen. Beide internetbundels zijn goedkoper geworden en worden na de datalimiet niet meer in snelheid verlaagd. Je betaalt voortaan een buitenbundeltarief als je bundel op is.

Fair Use Policy

De Sim only provider bood het 'Onbeperkt met FUP' abonnement sinds vorig jaar juni aan. In eerste instantie werd het abonnement gecommuniceerd als 'onbeperkt' waarmee je onbeperkt kon bellen, sms'en en mobiel internetten. In de kleine lettertjes stond echter dat er sprake was van een Fair Use Policy van 15 GB, waarna de internetsnelheid verlaagd werd. Op aandrang van de Reclame Code Commissie* heeft Youfone de naam van het abonnement in augustus 2017 aangepast in 'Onbeperkt met FUP' om duidelijker aan te geven dat er sprake was van een Fair Use Policy. 

Meer voor minder

De oude bundels zijn sinds 3 april niet meer te bestellen en de nieuwe bundels zijn goedkoper dan de voorgangers. De inhoud bij maandabonnementen is met 15 GB gelijk gebleven, terwijl de prijs verlaagd is van 20 naar 16 euro per maand. Bij een 2-jarig abonnement heeft de databundel nu een inhoud van 20 GB in plaats van 15 GB en kost voortaan 15 euro per maand, terwijl voorheen de 'onbeperkt met FUP' bundel werd aangeboden voor 19 euro per maand.

Youfone op vingers getikt vanwege misleiding met onbeperkt MB


 


 

Geactualiseerd: woensdag 11 april 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie