Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Youfone failliet verklaard

door Jeanet Woldring

Sim only aanbieder Youfone is failliet verklaard. Bellen.com ontving het bericht dat de Rechtbank te Rotterdam het faillissement van Youfone Netherlands B.V. op 21 september heeft uitgesproken. Het is op dit moment niet bekend of het bedrijf een doorstart gaat maken. Youfone is een van de weinigen die nog per seconde afrekent.

Youfone is twee jaar geleden gestart en maakte tot eind vorig jaar gebruik van het netwerk van T-Mobile. Daarna is men overgestapt op KPN.

Afrekening per seconde
Het telecombedrijf werkt zonder bundels, alleen daadwerkelijk gebruik wordt berekend met een minimum van 10 euro per maand. De abonnementen kennen dus geen binnen- en buitenbundeltarieven en afrekening vindt plaats per seconde. 

Saillant detail: Youfone is een van de laatste der Mohikanen die per seconde en niet per minuut afrekent. Al in 2008 heeft Maurice de Hond in opdracht van Youfone onderzoek verricht naar het afronden van telefoongesprekken naar hele minuten. Hieruit bleek dat dit één van de grootste ergernissen is onder mobiele bellers. 

De laatste tijd is er veel ophef  over deze wijze van afrekenen, nu Vodafone in navolging van KPN eveneens is overgegaan op het betalen per minuut.

Zie ook: Afrekentrucs

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie