Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Youfone failliet verklaard

door Jeanet Woldring

Sim only aanbieder Youfone is failliet verklaard. Bellen.com ontving het bericht dat de Rechtbank te Rotterdam het faillissement van Youfone Netherlands B.V. op 21 september heeft uitgesproken. Het is op dit moment niet bekend of het bedrijf een doorstart gaat maken. Youfone is een van de weinigen die nog per seconde afrekent.

Youfone is twee jaar geleden gestart en maakte tot eind vorig jaar gebruik van het netwerk van T-Mobile. Daarna is men overgestapt op KPN.

Afrekening per seconde
Het telecombedrijf werkt zonder bundels, alleen daadwerkelijk gebruik wordt berekend met een minimum van 10 euro per maand. De abonnementen kennen dus geen binnen- en buitenbundeltarieven en afrekening vindt plaats per seconde. 

Saillant detail: Youfone is een van de laatste der Mohikanen die per seconde en niet per minuut afrekent. Al in 2008 heeft Maurice de Hond in opdracht van Youfone onderzoek verricht naar het afronden van telefoongesprekken naar hele minuten. Hieruit bleek dat dit één van de grootste ergernissen is onder mobiele bellers. 

De laatste tijd is er veel ophef  over deze wijze van afrekenen, nu Vodafone in navolging van KPN eveneens is overgegaan op het betalen per minuut.

Zie ook: Afrekentrucs

Gepubliceerd: woensdag 29 september 2010
Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie