Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Youfone: betalen per gebelde seconde

door Jeanet Woldring 56 reacties

Sinds 15 september is Nederland een aanbieder van mobiele telefonie rijker. Youfone biedt sim only (zonder toestel) abonnementen aan met naar eigen zeggen een scherpe en duidelijke tariefstructuur voor zowel de gemiddelde als de internationaal georiënteerde mobiele beller.

Transparantie, duidelijkheid en eerlijkheid
Youfone is een zogeheten MVNO, een operator zonder eigen netwerk, die gebruik maakt van het Elephant Talk platform dat de masten van T-Mobile gebruikt. Het bedrijf claimt transparantie, duidelijkheid en eerlijkheid. Toch hanteert het jonge bedrijf een nogal ingewikkelde kortingsstructuur. Bij Youfone kun je je eigen eigen korting kiezen: 10%, 5%, 2,5% of vast tarief. Dat wil zeggen, de korting wordt bepaald door het soort abonnement dat je kiest.  

Abonnees betalen een vooraf overeengekomen abonnementsbedrag van 10, 30, 50 of 100 euro en worden daarna afgerekend op het verbruik. Men ontvangt automatisch bericht indien het belgedrag niet overeenkomt met het gekozen abonnement. Op deze wijze wordt de klant geadviseerd over het gunstigste abonnement en de te behalen voordelen uit zijn of haar belgedrag. Volgens Youfone bespaart een abonnee gemiddeld 24 procent op een uitgaand gesprek en 19 procent op inkomende gesprekken. 

Afrekening per seconde, per maand opzegbaar
Duidelijk en transparant is dat consumenten betalen per gebelde seconde, ook bij internationale gesprekken. Het starttarief bedraagt 7 cent evenals het nationale minuuttarief. De internationale tarieven zouden tot 40% lager liggen dan die van huidige aanbieders, terwijl de nationale beltarieven naar eigen zeggen vergelijkbaar zijn met die van marktleiders zoals T-Mobile. Youfone abonnementen zijn per maand opzegbaar en abonnees steunen automatisch charitatieve instellingen waaronder KidsRights en de Sunday Foundation.

Europese Unie 
Het betreden van de markt van mobiele aanbieders door Youfone valt samen met de overweging van de Europese Unie om maatregelen te nemen tegen telefoonmaatschappijen die klanten meer gesprekstijd in rekening brengen dan daadwerkelijk wordt gebruikt. Youfone claimt de klant veel voordeel te bieden door dit niet te doen.

Opstartproblemen
De nieuwe operator biedt haar abonnementen online aan en via gespecialiseerde belhuizen in de vier grote steden. Een dag na het online gaan van de website meldt Youfone dat de administratie het aantal aanmeldingen niet meer kan verwerken. Na duizend aanmeldingen in de eerste 32 uur is besloten om de inschrijving voorlopig even te sluiten. Het bedrijf bevindt zich nog in een opstartfase. Zo zijn de tarieven nog niet terug te vinden op de website. Vanaf vandaag is online aanmelden echter weer mogelijk. 

In de Tariefvergelijking en de Belwijzer op Bellen.com worden de Youfone abonnementen nu ingevoerd, zodat  deze te vergelijken zijn met andere sim only's.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (56)

Geplaatst door: Riker ()

tja, wat moet ik zeggen over deze provider. Op 22 augustus belde ik met het verzoek om Internet aan mijn abonnement toe te voegen. De verkoper zei dat ik een e-mail kon sturen aan info@youfone.nl en dat het geregeld zou worden. Een paar dagen later vroeg ik de helpdesk of de mutatie goed was doorgekomen, en ze bevestigden dat ik het per 1 september in zou gaan.Ik dus per 1 september aan het internetten via mijn smartphone. Maar zo`n tien dagen later bleek dat internet helemaal niet aan mijn abonnement was toegevoegd en dat ik voor EUR 200 kosten had gemaakt. Bellen met de verkoper en de helpdesk leverde niets op. Men refereerde doodleuk aan een goed verstopte regel in hun FAQ dat alle verzoeken voor de 20e van de maand ingaan per eerste van de volgende maand. Niemand van de helpdesk vertelde me dit.Lage tarieven, maar ook een bijzonder lage moraal naar hun klanten. Stelletje honden!

Geplaatst door: josuha ()

[quote]Wat heb ik een spijt dat ik ben overgestapt van Vodafone naar Youfone.

- Ze reageren niet op vragen per email,
- Ze factureren zomaar dataverbruik zonder dat ik een internetverbindig heb via de blackberry
- Geen data beschikbaar voor BB
- Foute facturering
- Dreigen met afsluiting
- De klantenservice is laat je rustig 10+ minuten in de wacht staan voor dat je ieand spreekt

WAT EEN RAMP DAT YOUFONE [/quote]

dan moet youfone heus zo gaan doen ze ginge een poosje gelede bijna failliet ga zo door youfone goed bezig zo maakje vrienden

Geplaatst door: josuha ()

"Wat heb ik een spijt dat ik ben overgestapt van Vodafone naar Youfone.

- Ze reageren niet op vragen per email,
- Ze factureren zomaar dataverbruik zonder dat ik een internetverbindig heb via de blackberry
- Geen data beschikbaar voor BB
- Foute facturering
- Dreigen met afsluiting
- De klantenservice is laat je rustig 10+ minuten in de wacht staan voor dat je ieand spreekt

WAT EEN RAMP DAT YOUFONE "

dan moet youfone heus zo gaan doen ze ginge een poosje gelede bijna failliet ga zo door youfone goed bezig zo maakje vrienden

Geplaatst door: Arend van der Kolk ()

Wat heb ik een spijt dat ik ben overgestapt van Vodafone naar Youfone.

- Ze reageren niet op vragen per email,
- Ze factureren zomaar dataverbruik zonder dat ik een internetverbindig heb via de blackberry
- Geen data beschikbaar voor BB
- Foute facturering
- Dreigen met afsluiting
- De klantenservice is laat je rustig 10+ minuten in de wacht staan voor dat je ieand spreekt

WAT EEN RAMP DAT YOUFONE

Geplaatst door: sebastiaan ()

Youfone is echt slecht
ze hebben de voorwaarden veranderd zonder de klant daarin te kennen
Daardoor hebben ze ineens extra kosten automatisch geincasseerd
nadat ik dat heb gemeld en gestorneerd heb ik incasso op mn dak gehad
Nadat ik hun heb uitgelegd hoe het zit wil youfone het oplossen door alleen de laatste 2 maand terug te storten.
Dit noemt men nu diefstal.
Afrader dus, gewoon nooit nemen.

Geplaatst door: Annemieke ()

Hierbij het vervolg op mijn vorige reactie.
Ik had geen goed gevoel over de hele gang van zaken en heb vrijdag 22-4 weer gebeld. Kreeg toen te horen dat ik helemaal niet bekend was en dat ik maar een nieuwe aanvraag moest doen. Heb hun toen heel vriendelijk!!! verteld dat ik dat niet ga doen. Hierna heb ik via mail, fax en een aangetekende brief bevestigd dat ik NIETS maar dan ook NIETS meer met hun te maken wil hebben. Tot nu toe geen enkele reactie ontvangen. Heb nu via een andere provider een abonnement. Ben wel duurder uit, maar de aanvraag is zeer snel en netjes afgehandeld. Youfone zou daar nog iets van kunnen leren. Tot slot : Ik raad Youfone niet aan...

Geplaatst door: Annemieke ()

Op 28 februari ontving ik een sms van Chippie. Let op uw brievenbus want u ontvangt belangrijke post. Gelijk gebeld met Chippie en gevraagd of er iets met mijn abonnement aan de hand is. Ik ging nl. 1 maart op vakantie voor 4 weken. Er werd mij verzekerd dat ik gewoon kon blijven bellen en bereikbaar was. Paar dagen later de site van Chippie gecheckt en ja hoor, Chippie stopt per 1-4-2011. U kunt overstappen naar Youfone. Maar ja, omdat allemaal uit te zoeken als je met vakantie bent!! Werd ook elke dag gebeld en als ik dan opnam werd de verbinding verbroken. Ook midden in de nacht (tijdsverschil). Na thuiskomst, eind maart, toch maar besloten om over te stappen. Op 1-4 aanvraag gedaan en de medewerker aan de telefoon verzekerde mij dat het nog mogelijk was om mijn nummer te behouden. Met behulp van een medewerker het aanvraagformulier ingevuld en verzonden. Er werd toegezegd dat het in een week wel geregeld kon worden. Na een week gebeld. Nee, de aanvraag is fout, u kunt uw nummer niet behouden. De medewerker aan de telefoon wijzigt mijn aanvraag , zodat ik een nieuw nummer ga ontvangen. Een week later (12-4) weer gebeld. De storneringstermijn is nog niet voorbij. Ik stuur uw aanvraag naar een medewerker die donderdag 14-4 weer aanwezig is. Die zal uw aanvraag dan zo spoedig mogelijk afhandelen. Zojuist (20-4) weer gebeld. Er is iets fout gegaan. Mijn aanvraag is nog niet verwerkt want de betreffende medewerker is ziek geworden. En nu moet ik nog zeker een week wachten. En in de tussentijd ben ik voor niemand bereikbaar.Want om 2x een nummerwijziging aan alle vrienden en bekenden door te geven is ook een kostbare zaak. Kan begrijpen dat het druk is, maar zo ga je niet met nieuwe klanten om. En of het netwerk net zo betrouwbaar is als van Chippie, afwachten maar. Youfone heeft in ieder geval bereikt dat ik nu met een geweldige hoofdpijn rondloop. Ik zal nog een week geduld hebben, maar niet langer. En zal zeker Youfone NIET aanraden bij een ieder, todat het tegendeel bewezen is.

Geplaatst door: Team Youfone ()

Beste Marc,

Zeer spijtig dat u dit als zodoende heeft ervaren. De dienstverlening van Chippie stopt per 31 maart 2011, na deze datum zal het niet meer mogelijk zijn om met uw huidige nummer te bellen of het nummer om te zetten naar een andere provider. Tot 15 maart 2011 kunnen wij u de garantie geven dat uw nummer kan worden overgezet naar het Youfone netwerk. Tussen 15 maart en 31 maart kunnen wij deze garantie niet geven en loopt u het risico uw nummer te verliezen. U heeft dus weinig tijd om te beslissen, dat is vervelend maar dit is helaas de situatie waarin u zit. Wij hebben u dus proactief benaderd om te zorgen dat u gewoon zonder problemen door kunt bellen met uw huidige nummer. U bent natuurlijk vrij om te gaan en staan waar u wilt. Wel zou ik u willen vragen om op onze website en op Bellen.com onze producten te bekijken. Wij hebben zeer interessante producten voor (Chippie) klanten. Chippie klanten kunnen bovendien kosteloos overstappen en u heeft de optie om het de eerste 3 maanden uit te proberen. Bent u niet tevreden, dan kunt u binnen deze 3 maanden kosteloos opzeggen. Wij bieden u een betrouwbaar netwerk met zeer lage nationale en internationale tarieven. Wij hopen dat u ons de kans geeft om uw ongelijk te bewijzen op uw eerste indruk.
Meer informatie over Youfone en Chippie kunt u vinden op www.youfone.nl/chippie

Team Youfone

Geplaatst door: Marc ()

Ik zit al bijna 4 jaren bij Chippie. Goedkoop bellen, ook naar buitenlandse nummers en gsm`s. Nooit echt problemen met ze gehad. Nu stopt Chippie opeens per 31 maart 2011...

Ben daarom net benaderd door YouFone op een bijzonder agressieve manier. Het was de laatste week om over te stappen anders zou mijn nummer vervallen etc. Alles onder het mom: "even uw gegevens controleren", zat ik bijna aan deze gasten vast!!

Geen beste indruk en zeer pusherig. Absoluut GEEN aanrader dat YouFone!

Geplaatst door: rob2 ()

ik heb ze allemaal gehad: van Vodafone, via KPN, Telfort etc. etc.
Maar Youfone spant de kroon: slechter dan slecht.
Nummerportering werd na 6 maanden afgezegd omdat dit binnen 2 maanden had moeten gebeuren. Ja, makkelijk porteren, maar ZIJ moeten porteren en niet ik. Volgens de voormalige provider T-Mobile lag het volledig aan Youfone.
Een volgende poging tot porteren strandde ook, omdat ze blijkbaar mijn andere nummer in de porteringsfase hadden doorverkocht aan Ecofoon.

Ik zit nu 7 maanden bijzonder prettig bij Ecofoon.
Vriendelijke mensen, goede helpdesk en de service gaat heel ver.
Een echte aanrader !

Geplaatst door: Martijn ()

Youfone heeft een reorganisatie gehad. Het probleem is dat nu de klanten voor deze problemen moeten opdraaien. Er moeten nu meerdere rekeningen betaald worden in dezelfde maand.

Een ander verhaal is het telefonisch wijzigen van betalingen.
Hierover is per mail verzonden dat het geen probleem was om later te betalen. Vervolgens 2 dagen later is het bedrag gewoon van de rekening afgeschreven, waarop een medewerker van Youfone zegt dat er nergens in het mailtje staat dat er geen automatische incasso plaatsvind. Met andere woorden geen poot om op te staan en Youfone z`n zin.

Geplaatst door: Paul ()

Had me ook aangemeld bij Youfone.
Na enkele weken wachten (i.v.m. nummerportering) kon ik dan bellen.
Dacht ik !!!!!!!
Stop de simkaart in m`n Nokia N81.....doet hij het niet.
Gebeld naar de helpdesk en krijg doodleuk te horen dat ik voor een Nokia N-serie de witte simkaart nodig heb (waar staat deze info ?????)
Deze dus maar gelijk aangevraagd.
Zit nu (4 weken later) nog steeds op m`n "witte" simkaart te wachten.
Bedankt Youfone, de hele vakantie zonder telefoon gezeten.
Heb inmiddels m`n Youfone abbo maar opgezegd.
Hierbij zou de eenmalig betaalde 10 euro verrekend worden op de eindafrekening.
Je raad het al, geen 10 euro terug.
Ik heb na diverse mails en evenzoveel beloftes na 6 maanden nog steeds mijn 10 euro niet terug.(er wordt nu zelfs niet meer gereageerd op mijn berichten.)

Ik kan maar 1 ding zeggen over Youfone...........OPLICHTERS.

Geplaatst door: Spanjer ()

YOUFONE ÉÉN GROTE RAMP

Dit is werkelijk waar.

Ik kreeg als Youfone klant ruim een week geleden een brief met een andere simkaart. In de brief gaven ze doodleuk aangaven dat op een gegeven ogenblik op 29 december mijn teelfoon niet meer zou werken. Ik moest dan de oude simkaart vervangen voor eede nieuwe. Hier was ik al helemaal niet blij mee daar ik commercieel afhankelijk ben van een goede bereikbaarheid.
Maar goed aldus geschiedde. Vervolgens de simkaart verwisseld. En wat bleek ik kon na enigen tijd zelf wel bellen maar mijn klanten konden mij niet meer bereiken.

De klantenservice is slechts tot 5 uur geopend. Via een ander nummer werd me doodleuk verwezen naar de klantenservice terwijl deze gesloten was. Ja werd er gezegd wij hopen dat deze nu langer geopend is. Mooi dus. niet.

Dus wees gewaarschuwd ga niet met youfone in zee als je geen problemen wilt hebben. Ik kan op dit moment nergens terecht met mijn probleem. En de schade en ergenis loopt door.

Wat service is moeten ze daar nog leren.

Geplaatst door: spanjer ()

YOU FONE ÉÉN GROTE RAMP

Dit is werkelijk waar.

Ik kreeg als Youfone klant ruim een week geleden een brief met een andere simkaart. In de brief gaven ze doodleuk aangaven dat op een gegeven ogenblik op 29 december mijn teelfoon niet meer zou werken. Ik moest dan de oude simkaart vervangen voor eede nieuwe. Hier was ik al helemaal niet blij mee daar ik commercieel afhankelijk ben van een goede bereikbaarheid.
Maar goed aldus geschiedde. Vervolgens de simkaart verwisseld. En wat bleek ik kon na enigen tijd zelf wel bellen maar mijn klanten konden mij niet meer bereiken.

De klantenservice is slechts tot 5 uur geopend. Via een ander nummer werd me doodleuk verwezen naar de klantenservice terwijl deze gesloten was. Ja werd er gezegd wij hopen dat deze nu langer geopend is. Mooi dus. niet.

Dus wees gewaarschuwd ga niet met youfone in zee als je geen problemen wilt hebben. Ik kan op dit moment nergens terecht met mijn probleem. En de schade en ergenis loopt door.

Geplaatst door: spanjer ()

YOU FONE ÉÉN GROTE RAMP

Dit is werkelijk waar.

Ik kreeg als Youfone klant ruim een week geleden een brief met een andere simkaart. In de brief gaven ze doodleuk aangaven dat op een gegeven ogenblik op 29 december mijn teelfoon niet meer zou werken. Ik moest dan de oude simkaart vervangen voor eede nieuwe. Hier was ik al helemaal niet blij mee daar ik commercieel afhankelijk ben van een goede bereikbaarheid.
Maar goed aldus geschiedde. Vervolgens de simkaart verwisseld. En wat bleek ik kon na enigen tijd zelf wel bellen maar mijn klanten konden mij niet meer bereiken.

De klantenservice is slechts tot 5 uur geopend. Via een ander nummer werd me doodleuk verwezen naar de klantenservice terwijl deze gesloten was. Ja werd er gezegd wij hopen dat deze nu langer geopend is. Mooi dus. niet.

Dus wees gewaarschuwd ga niet met youfone in zee als je geen problemen wilt hebben. Ik kan op dit moment nergens terecht met mijn probleem. En de schade en ergenis loopt door.

Geplaatst door: Patrickpain ()

Ik ben al een jaar bezig om via youfone te gaan bellen...

Alles maar dan ook alles is fout gegaan bij Youfone, tja,.. goedkoop maar dat is dan ook wel te merken aan andere ongemakken!
Gegevens die kwijt raken en faxen die op de verkeerde stapel komen te liggen..

Zonde want het bereik is voldoende,.. maar door deze knullige omstandigheden hebben 4 vrienden en mijn vrouw het bellen ook via deze provider stopgezet...
en al deze mensen zijn terug gekeerd naar een andere "iets duurdere" provider.

In de toekomst nog maar eens proberen?

Niet alleen Youfone gaat hierin de fout,... ook KPN geeft mij altijd kriebels.

Wij hebben persoonlijk zeer goede en vlotte ervaringen met T-mobile en in mijn flex abbo. heb ik excl. btw bijna dezelfde maandlasten als bij youfone... maar nu met een keurig geregelde klantenservice!

Groeten uit Maarssen

Geplaatst door: mhendriks ()

Ik heb voor mijn kinderen een youfone4 kids heet nu blijkbar 4sure abonnement gekocht. werkt prima!
Een van mijn kinderen was snel door de limiet heen van 15 euro, maar kon mij gewoon bellen, mooi product!
tot op heden zeer tevreden, ook de aflevering van simkaart ging snel, goed bereik.

ik hou u op de hoogte.
mevr hendriks

Geplaatst door: anne ()

ohjeee, dan maar niet, het leek zo handig voor mijn vier kinders..... vooral dat ze toch naar mij kunnen bellen als ze geen krediet meet hebben... toch maar even wachten dan nog op meer positieve verhalen!

Geplaatst door: Eljo ()

Het is vandaag de 26e en tot op heden niets vernomen van Youfone. Niet of de bestelde abo door gaat, of het is geaccepteerd of niet en geen reactie op 3 emails die ik verstuurd heb met simpele vragen.

Dilemma, heb nummerbehoud aangevraagd maar kan ik nu wel naar een ander toe die wel reageerd en echt bestaat. Dit moet wel een verlate 1 april grap zijn of zo.

Geplaatst door: TFWC ()

@ Eljo, ik zou zeggen bekijk het maar even missch heb je geluk. En zo niet kun je zo van hen af ( 1 maand opzegtermijn.)

Geplaatst door: TFWC ()

Ondertussen wel een witte sim gekregen met excuses, bellen en gebeld worden gaat weer, maar sommige sms blijven 45 min later komen... en anderen helemaal niet. Ik ga niet eens meer bellen om te klagen en geef het op. Ga rustig bekijken naar andere providers en aanbiedingen. Niet leuk dat je je alsnog 1 jaar ergens aan vast moet zetten, maar ja, bij youfone heb ik gemiddeld zo`n 60 eur p maand verbruik, voor dat geld moet ik toch ergens anders wat aardig krijgen denk ik. Jammer maar helaas.

Geplaatst door: Eljo ()

Net dit forum gevonden en net daarvoor besteld bij Youfone... Wat ik hier lees over de afgelopen maanden is beanstigend en niet echt positieve reclame. Moet ik nu vrezen met grote vrezen of zijn dit insidenten en gaat het bij de andere 99,9% wel goed?

Ik wacht het maar even gelaten af en probeer hier mijn ervarigen achter te laten over de komende weken.

Geplaatst door: TFWC ()

Al lang klant van Youfone. ( zie mijn eerste reactie septenber vorig jaar) Mooie tarieven ja, maar behalve opstart problemen, heb ik om de 2 maanden weer dat ik geen sms krijg of erg laat ( soms bijna een uur later). Nu al een week aan het bellen naar klantenservice. ( voor de zoveelste keer) Technische dienst ging aan het werk en sindsdien kan ik niets meer: bellen of gebeld worden. Dan krijg ik nog doodleuk een mail dat het "probleem opgelost is" ( ja voor hen missch).
Opnieuw bellen zeggen ze mij dat ze mij nieuwe sim gaan sturen, van de nieuwe generatie sims die geschikt zijn voor smartphones is. Vandaag krijg ik post, daarin weer een oude generatie sim.... (zucht)
Kunnen jullie het nog volgen?
Al met al, 7 dagen geen telefoon!
Ik heb ze gewaarschuwd dat als niet snel opgelost ik naar ander provider stap. Met name chippie heeft ook heel interessante tarieven naar buitenland.
xxxzooi.

Geplaatst door: Achmed ()

@ geen youfone fan;

Je bent toch wel op de hoogte dat je die 10% factuurkorting pas krijgt wanneer je voor € 100 of meer belt?

Waar baseer je op:

Niet alleen kloppen de gebelde minuten en nummers niet maar ook de factuurkortingen kloppen niet.

Ja kan op hun website real-time bekijken naar je uitgaande gesprekken en smsen.

Jammer dat mensen zonder verstand van zaken negatieve stukken gaan schrijven over eindelijk eens een provider die de boel niet belazerd!

Geplaatst door: geen youfone fan ()

Youfone, heeft zich in een paar maanden ontwikkelt tot 1 van de slechtste providers.
Niet alleen kloppen de gebelde minuten en nummers niet maar ook de factuurkortingen kloppen niet.
Ik zou met een youfone 100 10% korting over mijn factuur krijgen alleen moet ik deze vanaf het begin nog steeds krijgen, elke maand staat die weer op 0%.
Al meerdere malen gebeld met verschillende mensen daar en steeds maar weer zou het aangepast worden en steeds maar weer gebeurd het niet.
Vandaag hadden ze weer nieuw speeltje ik heb inmiddels al op moment van deze reactie schrijven 48 !!!! SMSjes van ze gehad allemaal in het engels over een creditlimiet op het nummer.

Ik ga ze niet eens meer bellen, ik gebruik het nummer toch niet zo vaak en eigenlijk alleen maar om op gebeld te worden.

Opmerking van de redactie op 25-06-2009
Geen namen van personen a.u.b.
Geplaatst door: Elrey ()

Tot op heden zeer tevreden met youfone!

Mijn nummerbehoud was binnen 1 week geregeld nadat ik mijn sim ontvangen had.

Zelfs in mijn woonplaats Smallingerland heb ik met Youfone bijna vol bereik. Dit is de eerste provider bij wie dit lukt!

Ook is de klantenservice snel bereikbaar en heb ik het gevoel dat je niet aan het lijntje gehouden word om zo maar inkomsten binnen te krijgen.

Sinds dat ik op deze partij ben overgestapt heb ik zeker een besparing van zo`n 45% op mijn telefoonrekeningen, dit t.o.v. van een simpel sim-only abo.

Met andere woorden echt een aanrader wanneer je een nieuwe provider zoekt.

Groeten uit Fryslan

Geplaatst door: joshout ()

Beste mensen: hierbij de beloofde update!

Ik heb ze op 4 juni laten weten dat ze tot het weekeinde (5-6) hadden om de problemen op te lossen en dat ik anders weer zou overstappen. Omdat de problemen op 10-6 nog niet waren opgelost, heb ik mij maar weer bij Lowcall aangemeld.

Pas op 11-6 bleken de problemen opgelost te kunnen worden. Ik heb ze laten weten dat dat jammer maar helaas was. Daarop kwam geen enkele reactie.

Toch hebben zij een rekening gestuurd voor de aanmeldingskosten, maar ook met telefoongesprekken DIE IK HELEMAAL NIET GEVOOERD heb. Dat weet ik zeker omdat alle gespreken op mijn telefoon bewaard worden en daar staat niets in.

Conclusie PAS OP MET YOUFONE!

Geplaatst door: joshout ()

Hallo mensen,

Op 6-3-09 heb ik me bij youfone gemeld als abonnee. Het begon goed, op 10-3-09 kreeg ik per koerier de SIM-kaart geleverd. Nu nog even wachten op de portering van mijn nummer van LowCall naar Youfone. Alle gegevens een paar keer doorgegeven, maar LowCall kon het nummer niet vinden?????. Utieindelijk de overeenkomst gestuurd en nog zo wat, waarna ja hoor, mijn nummer op 29-5-09 (ruim 2 1/2 maand later!) geporteerd zou worden.

Daarna begon de ellende pas goed! Ik heb het probleem hierboven ook al eens beschreven gezien: sinds de overgang kan ik niet meer gebeld worden. Dit duurt dus nu al een week en is volgens mij volstrekt onacceptabel. Er is wel regelmatig communicatie, met de nodige onzin oplossingen (bijv. ga 10km verderop naar een andere zendmest en zet je telefoon opnieuw aan en uit! Geen effect dus!), maar dit heeft tot nu toe niet in een oplossing geresulteerd.

Ik hou jullie op de hoogte! Gr. Joshout.

Geplaatst door: Ron ()

[quote]Je kan nog steeds geen gebruik maken van 4 cijferige sms diensten
volgens youfone helpdesk kan dat 1 dag 1 maan of nog langer duren voordat ze daar een licentie voor krijgen
is wel aangevraagd
Dit is wel alstig kan me nu niet aanmelden voor de sms allert van de politie regio midden en west brabant balen
ik hoop dat dit snel geregeld is

gr Ron

Ik stuurde toch regelmatig een sms naar 5380 zonder problemen [/quote]

oh ik kan niet sms naar 9596 q-music en ook niet naar 8844
net weer geprobeerd maar lukt echt niet

Geplaatst door: Ron ()

"Je kan nog steeds geen gebruik maken van 4 cijferige sms diensten
volgens youfone helpdesk kan dat 1 dag 1 maan of nog langer duren voordat ze daar een licentie voor krijgen
is wel aangevraagd
Dit is wel alstig kan me nu niet aanmelden voor de sms allert van de politie regio midden en west brabant balen
ik hoop dat dit snel geregeld is

gr Ron

Ik stuurde toch regelmatig een sms naar 5380 zonder problemen "

oh ik kan niet sms naar 9596 q-music en ook niet naar 8844
net weer geprobeerd maar lukt echt niet

Geplaatst door: BMWMaX ()

"Je kan nog steeds geen gebruik maken van 4 cijferige sms diensten
volgens youfone helpdesk kan dat 1 dag 1 maan of nog langer duren voordat ze daar een licentie voor krijgen
is wel aangevraagd
Dit is wel alstig kan me nu niet aanmelden voor de sms allert van de politie regio midden en west brabant balen
ik hoop dat dit snel geregeld is

gr Ron "

Ik stuurde toch regelmatig een sms naar 5380 zonder problemen

Geplaatst door: BMWMaX ()

[quote]Je kan nog steeds geen gebruik maken van 4 cijferige sms diensten
volgens youfone helpdesk kan dat 1 dag 1 maan of nog langer duren voordat ze daar een licentie voor krijgen
is wel aangevraagd
Dit is wel alstig kan me nu niet aanmelden voor de sms allert van de politie regio midden en west brabant balen
ik hoop dat dit snel geregeld is

gr Ron [/quote]

Ik stuurde toch regelmatig een sms naar 5380 zonder problemen

Geplaatst door: Ron ()

Je kan nog steeds geen gebruik maken van 4 cijferige sms diensten
volgens youfone helpdesk kan dat 1 dag 1 maan of nog langer duren voordat ze daar een licentie voor krijgen
is wel aangevraagd
Dit is wel alstig kan me nu niet aanmelden voor de sms allert van de politie regio midden en west brabant balen
ik hoop dat dit snel geregeld is

gr Ron

Geplaatst door: toine ()

Positieve reakties allemaal.
Jammer dat ik het veel anders heb ervaren.
Wij hebben te maken gehad met het niet kunnen bellen naar elkaar. Dat is nooit oplosbaar geweest. Daarbij worden er bedragen geincasseerd die wij absoluut niet hebben gebeld. Zelfs een bedrag van € 37,31 voot het bellen naar een nummer dat wij niet kennen, en dat in een tijdsbestek van 7,5 minuten. Jaja, betalen per seconde en duur incasseren. Als tegenprestatie heb ik deze faktuur terug geincasseerd. En, jullie raden het al, meteen een vette incasso erachteraan en een hoop ellende en geschrijf.
Dus mijn ervaring is in zijn geheel anders. Mijn contract is al maanden geleden opgezegd en toch blijft men incasseren.
Ga zo door.

Geplaatst door: court ()

Ik heb een youfonr en kan mijn vriendin in indonesië gewoon sms`en. Echter als zij wil reageren op mijn sms, krijgt zij op haar display "sms failed" en komt haar sms dus niet door op mijn youfone nr??? Uiteraard gebruikt zij de landcode +316nr

Youfone zegt dat het aan de provider in indonesie ligt? Met mijn ander mobiel/t-mobiel kan het gewoon wel!

Kan iemand mij adviseren!

M.v.g. Court

Geplaatst door: Rien Koker ()

[quote] Probleem ligt bij Telfort en zou in januari geescaleerd worden.[/quote]

Probleem ligt ongetwijfeld bij Telfort, maar Youfone is daar verantwoordelijk voor. Dit hadden ze goed moeten regelen. Prutsers.

Geplaatst door: Rien Koker ()

" Probleem ligt bij Telfort en zou in januari geescaleerd worden."

Probleem ligt ongetwijfeld bij Telfort, maar Youfone is daar verantwoordelijk voor. Dit hadden ze goed moeten regelen. Prutsers.

Geplaatst door: someone ()

Zoals eerder gemeld, kon sinds afgelopen weekend niet bellen.
Het was pas afgelopen woensdag opgelost, ik kon weer gebeld worden.
Maar vandaag kan ik weer niet gebeld worden, als het gisteren ook niet was.
Heel erg jammerlijk dat ik m`n twijfels ga krijgen, of ik hiermee wel door kan gaan.
Ik moet toch bereikbaar blijven, aangezien ik er afhankelijk van ben.

Geplaatst door: Someone ()

[quote]Nagekomen bericht. Zojuist benaderd door iemand van de directie. Inhoudelijk wil ik daar niet helemaal op ingaan, maar het mag gezegd worden dat YouFone tot nu toe altijd vlot reactie heeft gegeven op mijn problemen. Ik ben wat dat betreft vanaf het begin een testcase geweest en eigenlijk duurt dat tot op heden voort. De problematiek door mij gemeld, werd meestal direct geescaleerd. Dat neemt niet weg dat ik onze porteringen voortzet. Wij zijn beiden teveel afhankelijk van ons mobiele nummer, met name zakelijk en vanwege familieomstandigheden. Iedereen die twijfelt moet uiteraard zelf weten wat hij/zij doet, maar vergeet niet dat er bij veel providers problemen voorkomen. YouFone groeit enorm en heeft nog last van kinderziektes, maar ik geloof wel dat de mensen erachter serieus zaken willen doen. Het is mij nooit eerder gebeurd dat een bedrijf aandacht besteedt aan problematiek middels meer dan een e-mail antwoord. Belangrijke tip voor YouFone is echter wel dat zij er in de toekomst voor zorgdragen een betere bereikbaarheid te creeren tijdens dit soort storingen. [/quote]
Ja dat moet ik ook toegeven, als er problemen waren dan geven ze altijd binnen een mum van tijd een reactie. Zowel via de mail als telefonisch. Het liefst telefonisch, want dan konden ze je persoonlijk te woord staan.

Geplaatst door: Someone ()

"Nagekomen bericht. Zojuist benaderd door iemand van de directie. Inhoudelijk wil ik daar niet helemaal op ingaan, maar het mag gezegd worden dat YouFone tot nu toe altijd vlot reactie heeft gegeven op mijn problemen. Ik ben wat dat betreft vanaf het begin een testcase geweest en eigenlijk duurt dat tot op heden voort. De problematiek door mij gemeld, werd meestal direct geescaleerd. Dat neemt niet weg dat ik onze porteringen voortzet. Wij zijn beiden teveel afhankelijk van ons mobiele nummer, met name zakelijk en vanwege familieomstandigheden. Iedereen die twijfelt moet uiteraard zelf weten wat hij/zij doet, maar vergeet niet dat er bij veel providers problemen voorkomen. YouFone groeit enorm en heeft nog last van kinderziektes, maar ik geloof wel dat de mensen erachter serieus zaken willen doen. Het is mij nooit eerder gebeurd dat een bedrijf aandacht besteedt aan problematiek middels meer dan een e-mail antwoord. Belangrijke tip voor YouFone is echter wel dat zij er in de toekomst voor zorgdragen een betere bereikbaarheid te creeren tijdens dit soort storingen. "
Ja dat moet ik ook toegeven, als er problemen waren dan geven ze altijd binnen een mum van tijd een reactie. Zowel via de mail als telefonisch. Het liefst telefonisch, want dan konden ze je persoonlijk te woord staan.

Geplaatst door: Rob ()

Nagekomen bericht. Zojuist benaderd door iemand van de directie. Inhoudelijk wil ik daar niet helemaal op ingaan, maar het mag gezegd worden dat YouFone tot nu toe altijd vlot reactie heeft gegeven op mijn problemen. Ik ben wat dat betreft vanaf het begin een testcase geweest en eigenlijk duurt dat tot op heden voort. De problematiek door mij gemeld, werd meestal direct geescaleerd. Dat neemt niet weg dat ik onze porteringen voortzet. Wij zijn beiden teveel afhankelijk van ons mobiele nummer, met name zakelijk en vanwege familieomstandigheden. Iedereen die twijfelt moet uiteraard zelf weten wat hij/zij doet, maar vergeet niet dat er bij veel providers problemen voorkomen. YouFone groeit enorm en heeft nog last van kinderziektes, maar ik geloof wel dat de mensen erachter serieus zaken willen doen. Het is mij nooit eerder gebeurd dat een bedrijf aandacht besteedt aan problematiek middels meer dan een e-mail antwoord. Belangrijke tip voor YouFone is echter wel dat zij er in de toekomst voor zorgdragen een betere bereikbaarheid te creeren tijdens dit soort storingen.

Geplaatst door: Rob ()

Dat van inloggen en op iemand anders zijn pagina terecht te komen, heb ik ze al gemeld net nadat ik klant was geworden. Ze bedankten mij voor het melden en het is mij niet meer gebeurd. Blijkbaar is de beveiliging er dus ook niet beter op geworden. Gisteravond heb ik opgezegd en mij aangemeld met nummerbehoud bij een andere provider. Nu maar hopen dat alles soepeltjes verloopt. Tevens heb ik verzocht mijn testimonial per omgaande van de website te halen. Ben benieuwd. Ze zullen het bijzonder druk hebben met klachten momenteel. Wij zitten allebei bij YouFone en ik zit midden in sollicitatieprocedures, waardoor ik nu misschien belangrijke telefoontjes misloop. Erg jammer dat het zo moet lopen, ik had er in het begin een goed gevoel over.

Geplaatst door: Someone ()

"Ook ik kan niet meer gebeld worden.......Ze zouden bezig zijn met een update ofzoiets. We zouden wel 10 euro factuurkorting krijgen...dus!!!
En volgens mij gingen ze dat volgend weekend weer doen "
Het is vandaag al de 4e dag dat ik niet gebeld kan worden als het niet de 5e dag is. Had vrijdag er niet op gelet. Dit mag wel meer dan 10 euro factuurkorting worden, vind ik!!!!
En ja...net als de reactie hieronder; Dat van die groepsemail waar je de andere emailadressen ziet van andere gebruikers, was niet zo slim..
En dan nog iets!! Ik ging de vorige keer inloggen bij `My Youfone` en waarschijnlijk had ik een tikfout gemaakt in het invoeren van mijn telefoonnummer, en omdat ik mijn wachtwoord nog niet veranderd had tikte ik `0000` in. Kreeg ik de gegevens van een ander te zien.
Misschien een tip aan Youfone om ieder een uniek wachtwoord te geven, duss!!

Geplaatst door: Someone ()

[quote]Ook ik kan niet meer gebeld worden.......Ze zouden bezig zijn met een update ofzoiets. We zouden wel 10 euro factuurkorting krijgen...dus!!!
En volgens mij gingen ze dat volgend weekend weer doen [/quote]
Het is vandaag al de 4e dag dat ik niet gebeld kan worden als het niet de 5e dag is. Had vrijdag er niet op gelet. Dit mag wel meer dan 10 euro factuurkorting worden, vind ik!!!!
En ja...net als de reactie hieronder; Dat van die groepsemail waar je de andere emailadressen ziet van andere gebruikers, was niet zo slim..
En dan nog iets!! Ik ging de vorige keer inloggen bij `My Youfone` en waarschijnlijk had ik een tikfout gemaakt in het invoeren van mijn telefoonnummer, en omdat ik mijn wachtwoord nog niet veranderd had tikte ik `0000` in. Kreeg ik de gegevens van een ander te zien.
Misschien een tip aan Youfone om ieder een uniek wachtwoord te geven, duss!!

Geplaatst door: Rob ()

Na geen update meer te hebben ontvangen over premium sms, mms en andere escalaties (het niet gebeld en ge-sms`t kunnen worden door Telfort klanten) en de e-mail van vandaag dat er een storing is waardoor wij beiden nu helemaal niets kunnen, is voor mij het moment aangebroken om over te stappen naar een andere provider. Het leek in het begin veelbelovend. Wat ik vandaag erg storend vond, was dat YouFone een bericht aan al haar klanten heeft gestuurd, waarbij elk e-mail adres zichtbaar is voor iedereen. Zeer slechte zaak. Ik geef het op en zeg iedereen zeer goed na te denken alvorens over te stappen. Misschien handig om te wachten tot YouFone echt alles onder controle heeft en een betrouwbare speler in de markt is. Succes!

Geplaatst door: sharon ()

Ook ik kan niet meer gebeld worden.......Ze zouden bezig zijn met een update ofzoiets. We zouden wel 10 euro factuurkorting krijgen...dus!!!
En volgens mij gingen ze dat volgend weekend weer doen

Geplaatst door: richard ()

ik kan wel bellen maar niet gebeld worden dan gaat hij opmailbox
en youfone is dicht lekker zeg

Geplaatst door: frans ()

Ik ben in het begin van de week geporteerd en kan ook in het buitenland nog geen verbinding krijgen, wat erg lastig is als in het grensgebied woont.

Geplaatst door: Rob ()

Hoi Pietje Puk,

De reden dat ik niet eerder met info teruggekomen ben, is dat er verder eigenlijk helemaal geen ervaringen van anderen bijkwamen. Dat lijkt me op zich vreemd, want over elke provider vallen wel positieve en/of negatieve zaken te melden. Enfin, wordt nu dus vervolgd met een tussenstand.

Premium (dus bijvoorbeeld een sms naar actienummers, veelal 4-cijferig) is nog niet mogelijk. Volgens YouFone laat dit niet meer lang op zich wachten.
Telfort nummers (blijkbaar ook Qick) kan je wel sms`en en bellen, maar antwoorden kunnen zij niet. Probleem ligt bij Telfort en zou in januari geescaleerd worden.
Bellen en sms`en in- en naar het buitenland heb ik nog niet volledig kunnen testen.
Internet heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Kortom, YouFone dekt nog niet 100% wat je bij andere providers wel lukt. Ze zeggen nog steeds hard te werken aan diverse zaken. Inzien belkosten en de facturatie op zich klopt en is goed te controleren.

Ik hoop dat je hier verder mee kunt in je beslissing. Succes.

Geplaatst door: pietje puk ()


Beste Rob,
op 6.11.2008 schreef jij ""wordt vervolgd"" en ik maar wachten want ik zou ook overwillen stappen naar YouFone maar wacht op jouw vervolg verhaal want ik heb een beroep waar ik van een mobiele telefoon leef en niet voor mijn plezier heb. Dus................laat het even weten. Dank je

Geplaatst door: Rob ()

Vandaag bij thuiskomst verrast door een mega bos bloemen, aangeboden door YouFone voor alle ongemak van de nog niet compleet werkende aansluiting. Ik heb in het verleden aardig wat meegemaakt aan ellende bij providers van telefoon, internet en televisie, maar een geste als deze vind ik bijzonder. Het kost veel providers al moeite om excuses te maken, laat staan dat ze zouden overwegen iemand op deze manier te benaderen. Ook positieve zaken mogen gemeld worden. Ik houd vertrouwen in een goede afloop. Wordt vervolgd.

Geplaatst door: Rob ()

Vandaag bij thuiskomst verrast door een mega bos bloemen, aangeboden door YouFone voor alle ongemak van de nog niet compleet werkende aansluiting. Ik heb in het verleden aardig wat meegemaakt aan ellende bij providers van telefoon, internet en televisie, maar een geste als deze vind ik bijzonder. Het kost veel providers al moeite om excuses te maken, laat staan dat ze zouden overwegen iemand op deze manier te benaderen. Ook positieve zaken mogen gemeld worden. Ik houd vertrouwen in een goede afloop. Wordt vervolgd.

Geplaatst door: Rob ()

Hierbij de beloofde update. Mijn problemen zijn nog niet opgelost en ik ben bang dat ze er ook niet snel uit zullen komen. Ik vermoed dat de techniek ze in de steek laat, met name bij klanten die hun nummer hebben geporteerd. Vorige week benaderd door een medewerker die vroeg of ze mijn 1e beoordeling hier mogen gebruiken als testimonial op de website. Omdat er werd aangegeven dat mijn problemen snel opgelost zouden zijn, heb ik ja gezegd. Begrijp me goed, ik sta niet negatief tegenover alle goedbedoelde klantvriendelijkheid. Echter nu het stil blijft na mijn laatste 2 verzoeken om een reactie, vraag ik me af of ik een incident ben of dat het product toch iets te snel in de markt is gezet. Hopelijk op korte termijn hier een beter bericht van mij, maar ik kom er zeker op terug.

Geplaatst door: Rob ()


Binnen 8 dagen geporteerd vanaf Simyo naar YouFone. Alles ging supersnel, zeer persoonlijk geholpen. Wat aanloopproblematiek met sms-en, maar daar werd en wordt zeer hard aan gewerkt. Ben zeker niet op de grote hoop terechtgekomen. Nu alleen nog een probleem met uitgaand sms verkeer naar andere YouFone klanten, in dit geval dus mijn echtgenoot. Het mag de pret niet drukken. Meerdere malen snel antwoord op mijn e-mails en diverse keren persoonlijk per telefoon benaderd. Het enige hiaatje dat ze nu nog moeten oplossen ligt aan een technisch probleem tijdens het porteren. Tot nu toe dus zeer tevreden en veel goedkoper uit. Ik heb er alle vertrouwen in.

Geplaatst door: Hennie ()

Tarieven lijken prettig:
7 ct in NL
9 ct naar West Europa (vast) vanuit NL
afrekenen in NL en buitenland per sec.
Bezwaarlijk is dat het werkt via T-Mobile en men dus uiteraard een dienovereenkomstige kwaliteit heeft (zie reacties aldaar)
Belt U voor minder dan 5 euro per maand betaalt U 2.50 euro administratiekosten per maand.
Bellen in het buitenland gaat niet rechtstreeks maar via een callback systeem

Geplaatst door: TFWC ()

Geweldig. Heb al abonnement, doet het prima. Allen uitzetten voicemail nog niet gelukt. En Site werkt nog niet helemaal.
Maar prima prijs p/m en p/sms, ook naar buitenland. En per maand opzegbaar is erg fijn dat je niet gelijk 1 jaar vastzit.
Als prijzen zo blijven en technische opstartproblemen uit de wereld zijn blijf ik bij hen.8)

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie