Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Yiggers biedt KPN-medewerkers korting

Yiggers Telefonie biedt KPN-medewerkers vanaf vandaag een vaste korting op de BelBasis-tarieven van KPN Telecom. Hierdoor kan de KPN-medewerker gemiddeld 25% tot zelfs 50% goedkoper bellen, aldus de inkoopcombinatie.

Op kpn-medewerker.nl legt een informatiefilmpje uit hoe men de hoge kortingen snel, eenvoudig en zonder addertjes onder het gras kan realiseren. Yiggers heeft KPN op 15 december 2003 aangeboden om haar medewerkers goedkoop te laten bellen,  onder KPN’s eigen merknaam en logo. KPN heeft dit aanbod onder verwijzing naar de nieuwe CAO afgewezen en wil de aantrekkelijke kortingen niet nu aan haar medewerkers aanbieden. In een schriftelijke reactie op de aanbieding van Yiggers zegt de heer R.A. Nieuwenhoven, personeelsdirecteur van KPN: “Wij hebben geen concrete plannen om het CAO-akkoord nu reeds aan te passen”. Vanwege de afwijzing deelt Yiggers vandaag bij diverse KPN-kantoren folders uit om het KPN-personeel alsnog over de voordeelregeling te informeren. De ludieke reclamestunt is bedacht door het bekende adviesbureau Winkelman en Van Hessen.

Medewerkers van KPN Telecom krijgen privé geen korting op hun kosten voor vaste telefonie, waardoor zij gemiddeld 25% duurder zouden bellen dan particulieren die al wel bij Yiggers zijn aangesloten. Inkoopagent Yiggers werd op dit hiaat in de secundaire arbeidsvoorwaarden gewezen door KPN-medewerkers zelf. Het carrier selectbedrijf beweert dat er wel behoefte is aan dergelijke kortingen. Dit blijkt uit het feit dat ook medewerkers van KPN gebruik maken van de goedkopere diensten van KPN-concurrenten, aldus Yiggers.

“KPN Telecom kan haar medewerkers geen korting geven, omdat zij hiervoor geen ruimte krijgt van de Opta. Als KPN-concurrent krijgt Yiggers deze ruimte wel. Daarom hebben wij KPN de mogelijkheid geboden om samen met ons, zonder dat onze naam genoemd hoefde te worden, haar medewerkers goedkoper te laten bellen. Vanzelfsprekend zouden we de benodigde belminuten inkopen bij KPN zelf. Helaas is KPN niet op ons voorstel in gegaan en ontneemt zij haar medewerkers een groot financieel voordeel. Als inkoopagent is Yiggers van mening dat elke particulier recht heeft op inkoopvoordeel, KPN-medewerker of niet. Om die reden bieden we KPN-medewerkers vanaf 27 januari 2004 onze diensten rechtstreeks aan”, aldus Martin Schuurman, algemeen directeur van Yiggers.

Yiggers biedt de volgende  kortingen:• buiten de regio:  -30% • binnen de regio:  -20% • naar mobiele nummers: -10% • naar het buitenland: -40%. En bovendien speciaal voor KPN-medewerkers:
• onderlinge gesprekken: -50%

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie