Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Yeigo lanceert gratis mobiele beldienst

1 reactie

Deze week is de nieuwe dienst Yeigo in Europa van start gegaan, waarmee gebruikers gratis mobiel kunnen bellen met anderen. Er is echter wel een internetverbinding voor nodig.
 
Op het eerste gezicht verschilt Yeigo daarmee niet zoveel van andere mobiele VoIP-aanbieders, zoals Fring en Barablu. Bellen is mogelijk via een GPRS-EDGE-, 3G- of een WIFI-verbinding met internet. De software is geschikt voor Java-telefoons en smartphones met Symbian- en Windows Mobile-besturingssysteem.
 
De Zuidafrikaanse start-up Yeigo biedt nog geen koppeling met Google Talk, MSN en Skype, zoals Fring wel doet. Webwereld schrijft dat concurrent Barablu daarnaast nog een aantal extra functies levert die Yeigo en Fring beide niet hebben: gratis voicemail, bestandstransfer en videogesprekken. Skype heeft wel belsoftware voor mobiele telefoons ontwikkeld, maar die werkt alleen op smartphones met Windows Mobile.

Uit de vergelijking van VOIP-oplossingen voor mobiele telefoons van Laptop Magazine blijkt dat Barablu geen aanrader is. Het Magazine heeft Nimbuzz, Fring, Talkster en Barablu vergeleken.  

Vooral bij de Nokia N95 is er veel discussie over het al dan niet meeleveren van VoIP-software. Mobiele operators staan er niet om te springen en Vodafone verbiedt zelfs het gebruik van de internetverbinding voor VoIP. Daar het toch een aardig idee is om zonder extra kosten de hele wereld over te bellen, nam Laptop Magazine vier oplossingen onder de loep, geschikt voor Windows Mobile en Symbian.

Enkele conclusies zijn dat Fring te weinig toestellen ondersteunt, maar dat men wel onder de indruk was van de VoIP-kwaliteit en de chatdiensten.  Talkster zou tekort schieten als het om het aanmaken van buddylijsten gaat, maar de spraakkwaliteit is best goed. Een goede service om uit te proberen volgens de testers. Nimbuzz zou makkelijk te gebruiken zijn. De chatoptie is een goede backup, maar de dienst zou nog beter worden wanneer Nimbuzz support voor Skype en Yahoo Messenger toevoegt in de komende maanden. Tenslotte adviseren de testers om nog even te wachten met Barablu  tot deze dienst beter geoptimaliseerd is voor mobiele netwerken.

Reacties (1)

Geplaatst door: King Yiu ()

Nimbuzz ondersteund ook Skype sinds afgelopen december (2007)op Mobiel.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie