Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

'XS4ALL beste provider 2009'

door Jeanet Woldring 5 reacties

Internetprovider XS4ALL heeft het hoogste testoordeel behaald in de jaarevaluatie van de Consumentenbond Providermonitor. Met een rapportcijfer van 7,8 laat XS4ALL alle andere providers ver achter zich.

Ook deze maand staat de provider weer op de eerste plaats. Alice (7,6) en Tele2 (7,5) eindigden op plek 2 en 3 in de decemberrapportage van de Consumentenbond.

Op de volgende onderdelen scoorde XS4ALL in 2009 het hoogst van alle geteste providers: algemene tevredenheid, kwaliteit internet, percentage storingsvrij en omgang met storingen.


De Consumentenbond test maandelijks aanbieders van internet en telefonie. Het testoordeel 2009 geeft het gemiddelde weer van de maandelijkse uitslagen van de Providermonitor over de periode augustus 2008 tot augustus 2009. De uitslag van de Providermonitor is gebaseerd op meningen en ervaringen van consumenten. Centraal staan de kwaliteit van diensten (internet en bellen), storingen, service en de manier waarop telefonie- en internetproviders met problemen omgaan.

Meer info en online aanmelden voor XS4ALL (actie tot 15 januari)

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: kees ()

Ik repareer hier en daar wel eens een pc en heb vroeger klanten geadviseerd om X4all te nemen. Dit doe ik dus niet meer. Andere providers zijn net zo goed en veel goedkoper. Storingen liggen vaak aan het gebied waar je zit en komen bij iedereen wel eens voor.
Laatst had een klant van me geen internet meer en ik had hem geadviseerd om xs4all te bellen. Volgens XS zou het modem kapot zijn en moest deze vervangen worden. Het zou een maand duren voordat ze daar tijd voor hadden. Leuk als je accountant bent. Ik heb het modem dezelfde dag vervangen en alles was weer ok.
Ik heb vroeger UPC gehad, Demon en heb nu Online, ik heb in al die tijd nauwelijks storingen meegemaakt, en als er wat was ben ik altijd snel en goed geholpen.
Ik heb nu voor 24 euro 20Mb en telefoon (kost een euro extra) , Ik doe misschien 17Mb echt maar dat boeit me niet, dit kan je vooraf te weten komen door een eenvoudige test.
Leuk was toen Demon er mee stopte je over kon stappen naar XS4all voor meer geld en minder bandbreedte. Wat een grappenmakers!
Xs4all draait volgens mij op oude klanten die niet durven over te stappen en nog steeds 50 eu in de maand betalen voor een prutslijntje.

Geplaatst door: Hans ()

X24ALL de beste? Wanneer je een wizz kid bent misschien wel. De gewone sterveling? Bellen na 20:00 uur `s avonds voor hulp. Helaas. We zijn wel goed, maar ook vroeg naar huis.

Problemen met wegvallend modem? Tja, wat wil je met je zelf aangeschafde modem na 2,5 jaar. Helemaal versleten. Maar we hebben een aanbieding voor u....

En anders zelf een nieuw modem kopen. En dat voor EUR 24 per maand voor een 6Mb downl;oad waarvan nog net geen 3 MB overblijft.

We zijn inderdaad op een aanbieding ingegaan. Maar dan bij een ander provider. 20MB download voor EUR 20. Met huurmodem.

Geplaatst door: Ton ()

Ik begrijp er niets van want na lang aandringen van XS4all ben ik overgestapt op internet en bellen. Na ruim anderhalve week en eindeloos bellen via mobiel werkt het veelste langzaam omdat ik te ver van de centrale zit. Toen ik om compensatie vroeg werd ik nog net niet uitgelachen. Het is van een groep enthousiastelingen verandert in een verzameling hautaine arrogante ....

Geplaatst door: Ruud Paap ()

Je kunt natuurlijk niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Dat blijkt hier ook weer. En XS4All is niet de duurste, wel de betrouwbaarste, dat blijkt al jaren. Je zal maar overgeleverd zijn aan Ziggo zeg. Zowel Kassa als Radar hebben daar nogal wat mee te stellen gehad. Verder is XS4All volkomen onafhankelijk van KPN hoor.

Kortom: als je een storingvrij internet wilt hebben en een telefoon die het altijd doet, dan moet je daar wat voor over hebben. Of je gaat voor de goedkoopste en hebt dan ineens maanden geen internet en als het even tegenzit, ook geen telefoon.

Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

Er had ook kunnen staan: `XS4ALL duurste provider 2009`. Met zulke hoge abonnementsprijzen moet je ook wel de beste zijn.

Nogal zuur dat XS4ALL (duur) en belabberd scorend Telfort (zeker niet goedkoop) in feite 1 merk zijn, namelijk KPN.Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie