Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wordt appen op de fiets verboden?

door Marit Veldkamp

Jij doet het vast ook weleens, een WhatsAppje sturen of bellen terwijl je op de fiets zit. Het kan zijn dat je daar binnenkort een boete voor riskeert. Minister Schultz van Verkeer is bezig met een wet voor het verbod op appen op de fiets. 

telefoongebruik-fiets.jpg

Ongelukken

Uit cijfers blijkt dat ongeveer 20 procent van de ongelukken onder jongeren te maken heeft met het gebruik van een mobiele telefoon. Bellen zou in de nieuwe wet wel zijn toegestaan, maar dan door middel van het gebruik van oortjes. De touchscreen vormt de grootste bedreiging, wat betekent dat je de telefoon niet meer mag bedienen en vasthouden tijdens het fietsen.

De minister staat niet alleen in het verbieden van het gebruik van de smartphone op de fiets. Ruim driekwart van de Nederlanders is het er mee eens, zo blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. 

Effect voorlichting

Door middel van voorlichting over het bel- en appgedrag probeerde de overheid het probleem al onder de aandacht te brengen, maar dit heeft volgens de minister te weinig effect gehad. Ook het geven van cadeaus als je je telefoon niet gebruikt tijdens het fietsen of het inzetten van apps, heeft niet gewerkt.

Boete

Volgens Koos Spee, oud-verkeersofficier, is het handhaven van het verbod niet zo moeilijk als bij auto’s, omdat een telefoon op de fiets lastiger te verhullen is. Als het nieuwe verbod wordt ingevoerd, betekent dit dat je een boete kunt krijgen. De hoogte hiervan is nog onbekend. 

Marit Veldkamp

Accountmanager
Marit Veldkamp
Ik ben Marit, sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor ben ik goed op de hoogte wat er speelt in de markt. Daarnaast houd ik mij samen met mijn collega's bezig met de Telecomwebsites om jou van de meest actuele vergelijkingen te kunnen voorzien!
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie