Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wixi 1894 kraakt tarief voor doorverbinden

Wixi 1894 introduceert doorverbinden naar telefoonnummers vanaf 15 cent per minuut en soms zelfs gratis. Daarmee breekt Wixi 1894 met de traditioneel hoge tarieven van €1,30 per gesprek. De innovatieve dienst stelt de beleving en het taalgebruik van groepen centraal bij het doorverbinden via trefwoorden. Met het lage tarief wil het bedrijf  de service onder ieders bereik brengen.

“Iedere gemeenschap heeft zijn eigen beleving en taalgebruik. Je praat en denkt anders op het moment dat je klant bent bij Wehkamp of belt naar de overheid of met vrienden contact maakt. Vaak is een enkel woord voldoende om doorverbonden te kunnen worden,” stelt Frank van der Heijden, directeur van Wixi. Door geavanceerde spraaktechnologie op eenvoudige wijze toe te passen kan de Postbank, Belastingdienst of vriendengroep met een enkel Wixi trefwoord makkelijk en goedkoper bereikt worden. Ieder bepaalt zijn eigen goed te onthouden trefwoorden en maakt deze bekend. Als voorbeeld zijn alle grote klantenservice afdelingen op een lijst bij Wixi te vinden met logische trefwoorden zoals Essent Energie, ABN AMRO en KPN mobiel.

Prijskraker
Nummerinformatiediensten zijn in Nederland vrij populair en vragen €1,30 per gesprek. Wie een nummer zoekt belt 1890 en wordt doorverbonden door telefonisten. Een dergelijke dienst is arbeidsintensief en daarom kostbaar. “95% van de klanten wordt doorverbonden naar een vaste telefoon met een laag tarief en hangt na twee minuten weer op. Dat moet goedkoper en klantvriendelijker kunnen. Via 1894 en een handig Wixi trefwoord kost hetzelfde gesprek 30 cent.”

Gratis bellen
Bellen via Wixi 1894 kost 20 cent per minuut. Bij doorverbinden naar vaste nummers geeft Wixi geld terug in de vorm van Wixi beltegoedpunten. Deze punten kunnen gebruikt worden bij het doorverbinden naar duurdere 0900 en buitenlandse nummers. Het systeem wordt automatisch toegepast voor iedereen met een vaste- of mobiele telefoon. “Bij Wixi is doorverbinden naar een vast nummer goedkoper dan naar een mobiel en daarom geeft Wixi punten zoals bij Douwe Egberts en Airmiles. Maar bij Wixi is het boter bij de vis en kunnen de bellers de Wixi punten meteen gebruiken om naar duurdere nummers te bellen.” Het Wixi puntensysteem maakt het voor bedrijven mogelijk om interessante Wixi trefwoorden of die van henzelf te sponsoren. De beller ontvangt automatisch Wixi punten op het telefoonnummer. Op deze manier worden de gesprekskosten vergoed en belt de beller gratis.

Eigen taal, eigen trefwoord
Bij Wixi 1894 bepalen bedrijven en personen hun eigen Wixi trefwoorden en maken deze bekend. Door de beleving van de groep is het trefwoord goed te onthouden en is doorverbinden via Wixi 1894 makkelijk en vriendelijk. En als geheugensteuntje is er de Wixi trefwoordengids.

Bron: Persbericht Wixi

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie