Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Wiko gaat verder: welkom WIM en MAX!

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

Wiko LogoVolgens eigen zeggen is de Franse smartphone producent Wiko inmiddels het tweede telefoonmerk in Frankrijk. In ieder geval is duidelijk dat deze partij hard aan de weg timmert en niet zonder succes. Dit merk, actief sinds 2011 is inmiddels ook in Nederland overal verkrijgbaar. Vandaag werd op de MWC te Barcelona een nieuwe reeks smartphones gepresenteerd onder de naam WIM en daarnaast een aantal lifestyle gadgets en nieuwe toestellen zoals de Upulse en de Sunny MAX. Ook maakte Wiko bekend haar activiteiten uit te breiden naar Egypte, Griekenland en Japan. 

WIM

In deze nieuwe serie speelt de camera de hoofdrol, met bijvoorbeeld een 13 en een 16 megapixel camera aan boord. Waarbij volgens de specificaties de selfie camera 16 MP heeft, WIM is WIko WIM voor en achterkant erg geschikt voor social media dus. Er komt een WIM en een WIM lite, beide toestellen beschikken over vingerafdruk toegang en een snel op te laden batterij, vooral het formaat verschilt. In het begin werd Wiko wel verweten veel aandacht te besteden aan het uiterlijk, met WIM lijkt het omgekeerde aan de hand. Een relatief standaard smartphone uiterlijk, zonder de kenmerkende vrolijke Wiko-kleuren. Maar de inhoud moet er voor zorgen dat Wiko ook op dit gebied mee kan komen: Qualcomm Snapdragon processor, 4GB RAM, geheugen tot 64 GB (en meer met SD-kaart uitbreiding) en een HD beeldscherm.

U(pulse)

Wiko Upulse voor en achterkantDe U-serie van Wiko richt zich op multimedia. De twee nieuwe toestellen Upulse en Upulse LITE passen dan ook prima in het rijtje met de U Feel en U Feel Prime. Goed geluid, goed beeld en een strak design met metalen behuizing. De Upulse is de eerste Wiko met Nougat, verder is dit toestel uitgerust met een 5.5 inch HD scherm met 500 nits helderheid, 32GB geheugen (uit te breiden tot 128GB) en intuïtieve vingerafdruk toepassingen. De Upulse LITE is kleiner (5.2 inch), heeft verder dezelfde kenmerken.

MAX

Wiko MAX Sunny voor en achterkantEr komt nog een nieuwe serie: MAX, waarbij de focus op de batterij ligt. Twee dagen volop gebruik garantie en dat moet kunnen met de 2500 mAh-batterij die het eerste toestel in deze reeks mee krijgt. De Sunny MAX wordt later dit jaar verwacht. En hier zien we (gelukkig) de eigenzinnigheid van Wiko om de hoek kijken, hopelijk gaat dit ergonomisch vormgegeven telefoon ook met deze kleur de Nederlandse markt op. Want zelfs het rozegoud van de Upulse is inmiddels vrij standaard geworden. Later worden nog MAX versies van de Jerry en Lenny3 aan het portfolio toegevoegd.

Wearables gadgets

Wiko presenteert een uitbreiding van het WiMATE-assortiment, WiMATE Lite en WiMATE Prime. Smartarmbanden (fitarmbanden) die een sportieve levensstijl elegant ondersteunen. Is de Prime nog een relatief fors apparaat, de Lite ziet er uit als een armbandje. Ook elegant, maar wel nadrukkelijk aanwezig, de nieuwe headphone WiSHAKE True Wireless, een draadloze inear die tot 3 uur kan afspelen. Omdat de opbergcassette tegelijkertijd een batterypack is zit je niet snel zonder muziek. Dit soort slimme toepassingen, het gebruik van kleur en elegante vormgeving onderscheidt Wiko van andere opkomende merken. Hopelijk blijft dit zo en kan dit merk zich staande houden in de woelige mobiele markt. Zodra de toestellen beschikbaar komen kun je via onze Belwijzer de prijzen vergelijken en bestellen.

Geactualiseerd: maandag 27 februari 2017

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.