Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wijziging telecomregels 1 juli van kracht

door Jeanet Woldring

Per vandaag, woensdag 1 juli, zijn twee wijzigingen van kracht geworden in de Nederlandse en Europese regelgeving op telecomgebied.

1. Opzegtermijn contracten
De Nederlandse Telecomwet is dusdanig gewijzigd dat consumenten na afloop van een abonnement (telefonie, internet of tv) per maand kunnen opzeggen. Stilzwijgende verlenging van een contract is daarmee van de baan. Tele2 heeft met een campagne al ingespeeld op de wijziging. 

Tip van ConsuWijzer
Volgens telecomwaakhond OPTA doet u er verstandig aan de kosten van bijvoorbeeld uw mobiele abonnement nogmaals kritisch te bekijken. Overstappen naar een ander telecombedrijf kan een consument euro's schelen per maand. Tip van Bellen.com: met behulp van de Belwijzer Mobiel vindt u het goedkoopste gsm abonnement, prepaid of sim only.

ContractWizard
Wilt u er aan herinnerd worden wanneer uw abonnement afloopt, maak dan gratis gebruik van onze  herinneringservice. Deze ContractWizard helpt u met herinneren, opzeggen, overstappen en besparen!

2. Verlaging roamingtarieven
Op Europees gebied zijn de roamingtarieven voor bellen en sms'en opnieuw verlaagd. De meeste grote mobiele operators hebben voorafgaande aan de opgelegde tariefsverlaging al aangekondigd hun prijzen voor bellen en sms'en over de grens te verlagen. 

Vanaf 1 juli dit jaar wordt de prijs van mobiel bellen in het buitenland maximaal 51 cent per minuut per uitgaand gesprek en 23 cent voor inkomende gesprekken. Sms'en kost voortaan 13 eurocent. Mobiele operators mogen vanaf vandaag de gesprekstijd niet meer naar boven afronden op de minuut. Er geldt geen starttarief. De telco's moeten na een halve minuut op de seconde precies afrekenen wanneer u belt vanuit de EU. En vanaf de eerste seconde voor gesprekken die u ontvangt. Tot nu toe betaalde u ongeveer een vijfde meer dan de werkelijke tijdsduur van de gemaakte of ontvangen oproepen. In tegenstelling tot eerdere berichten   is Voicemail ontvangen nog niet gratis. 

Op Vakantiebellen.com vindt u de nieuwe tarieven en meer informatie over bellen in het buitenland.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie