Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wie is de goedkoopste provider?

door Jeanet Woldring

Mobiele_aanbieders-3.jpgHollandsnieuwe, Youfone en Simpel. Bij deze drie providers ben je het voordeligst uit als jij met je smartphone ongeveer 140 belminuten, 15 sms’jes en 700 MB per maand verbruikt. Je bent dan een gemiddelde mobiele beller volgens de cijfers van onze RekeningScan. Met dit profiel betaal je hooguit een tientje per maand voor een sim only abonnement. Ben jij meer kwijt? Dan loont het de Belwijzer te gebruiken, kan je tientallen euro's besparen!

Data bijna verdriedubbeld in 2 jaar tijd

Volgens de cijfers van onze RekeningScan over het laatste kwartaal van 2015 verbruikt een gemiddelde beller zo’n 140 minuten, 15 sms’jes en 700 MB per maand. Een jaar geleden verstookten we 410 MB en twee jaar geleden was het nog 250 MB. Bijna een verdriedubbeling van data dus. Dat Nederlanders steeds meer mobiel internet gebruiken, blijkt ook uit onderzoek van Telecompaper. Drie op de vier gebruikt het nu en bijna de helft heeft heeft een bundel van 1 GB. Dat was volgens het onderzoeksbureau vorig jaar de meest populaire bundel. Gebruiken we steeds meer mobiel internet, het aantal belminuten blijft rond de 140 minuten schommelen en het aantal sms'jes blijft licht dalen in vergelijking met het derde kwartaal van 2015.

Voordeligste provider voor 140 min+20 sms+700 MB

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste mobiele abonnement is. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals (start)minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid tegoed etc.

Hollandsnieuwe, Youfone en Simpel: voordeligste sim only's

De allergoedkoopste 2-jarige sim only's voor dit profiel koop je bij hollandsnieuwe en Youfone. Beide providers bieden een product met een berekende maandprijs van 10,42 euro. Bij hollandsnieuwe krijg je een hogere internetsnelheid; 25 Mbps tegen 14,4 Mbps van Youfone. En ook in het buitenbundeltarief zit een verschil. Youfone rekent voor bellen en sms'en een tarief van 30 eurocent per minuut en 10 eurocent per MB tegenover 2 eurocent per min/sms/MB van hollandsnieuwe. Op plek drie staat Simpel met een berekende maandprijs van 10,83 euro. Hoeveel minuten, sms'jes en MB's je krijgt, zie je in de tabel. Wil je geen 2 jaar vastzitten aan een abonnement, maar slechts een maand, dan ben je beste uit bij Youfone en Ben, zo blijkt uit onze TOP 5 goedkoopste abonnementen.

Sim only Prijs Duur Abonnement Prijs Duur

1000 MB/min/smslogo-hollandsnieuwe.gif

€ 10,42

2 jaar logo-hollandsnieuwe.gif 1000 MB/min/sms € 11,25 2 jaar
nb-youfone.jpg 250 min/sms met 1000 MB € 10,42 2 jaar logo-hollandsnieuwe.gif 1200 MB/min/sms € 13,25 2 jaar
simpel-logo.jpgBelrevolutie 1GB + onbeperkt min/sms  € 10,83 2 jaar logo-hollandsnieuwe.gif1000 MB/min/sms € 13,50 1 jaar

Hollandsnieuwe goedkoopste abonnementen

Liever een voordelig abonnement met toestel? Kies dan voor hollandsnieuwe. De gehele top 3 bestaat uit abonnementen van de online aanbieder. Let wel op dat de klantervaringen bij deze provider niet altijd positief zijn, al moet je je wel realiseren dat mensen gauwer geneigd zijn negatieve ervaringen te posten dan positieve. Je moet online zelf veel regelen en de meeste klachten gaan ook over de onbereikbaarheid van de klantenservice. Volgens een recente review op Bellen.com (7-1-2016)  schijnt de provider tijdelijk een gratis nummer beschikbaar te stellen om achterstanden op te lossen.

Prepaid: dubbel zo duur

Voor de prepaid gebruiker is Lyca Mobile het goedkoopst. Voor twee tientjes per maand krijg je 500 minuten en sms'jes en 1 GB. De internetsnelheid is 850 Kbps. Met een gemiddeld belprofiel ben je dus de helft goedkoper uit wanneer je voor een sim only abonnement kiest.

Ander belprofiel?

Heb je een ander belprofiel? Vul dan je verbruik in op de Belwijzer of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt dan razendsnel een gratis advies voor een passend abonnement. En vergelijken loont, want vaak blijkt dat mensen onnodig tientallen euro’s teveel betalen voor hun mobiel abonnement doordat zij een te grote of juist te kleine bundel hebben afgesloten.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie