Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Wie biedt de beste 4G deal?

door Anniek Kruijer Leestijd: 4 minuten

De hele dag video’s kijken of muziek luisteren via Spotify, het kan allemaal met het supersnelle 4G-netwerk. Providers stunten met prijzen en beloven van alles. Consumenten die een goedkoop 4G-abonnement willen afsluiten, kunnen dat beter niet doen bij een prijsvechter. Wij vergeleken drie profielen met een smartphone. Bij wie van de tien 4G-providers krijg je de beste deal?

Wie heeft de beste deal?  

Met behulp van de Belwijzer vulden we de gegevens in van drie profielen, ieder met een eigen bel-, sms- en dataverbruik in combinatie met een 4G-smartphone. We keken naar 1-jarige abonnementen waarbij alle tien providers die 4G aanbieden zijn meegenomen te weten KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Telfort, Ben, Youfone, Ziggo Mobiel, Simyo en Robin Mobile. Via webshops vergeleken we de toestelprijzen die geselecteerd zijn bij de sim only’s, waarbij opgemerkt moet worden dat de prijzen vandaag de dag alweer anders kunnen zijn. In de vergelijkingen zijn verzendkosten en thuiskopieheffingen niet meegenomen.

Roos is een kleine beller en internetter

LG-G3s.jpgRoos wil graag een betaalbare 4G-smartphone met een helder beeldscherm. De LG G3s is een smartphone die hieraan voldoet. Het toestel heeft een 5 inch IPS LCD-scherm met HD-resolutie van 720x1280 pixels. De losse aanschafprijs bedraagt 166 euro bij Belsimpel. Roos kan voor de beste 4G-deal een sim only afsluiten bij Tele2. Zij krijgt hierbij 100 belminuten en sms'jes en 1 GB. De totaalprijs wordt 286 euro. Een abonnement is ruim 60 euro duurder. 

50 min. 30 sms en 400 MB Jaarkosten Losse toestelprijs Totaalkosten (incl. toestel)
vodafone.gif

Abonnement
Smart 200

€ 276  € 73 € 349
tele2.gif

Sim only
1 GB & 100 Bel/SMS sim only

€ 120 € 166  € 286

Theo is een 'internettende veelbeller' 

Samsung-GalaxyS5.jpgTheo werkt in de bouw en wil daarom een 4G-smartphone die stofbestendig is. Ook is hij vaak lange dagen van huis en daarom is een lange accuduur een pre. Er is gekozen voor de Samsung Galaxy S5, die voor 437 euro te koop is bij Belsimpel. Het toestel heeft een 2800 mAh batterij, wat staat voor een standby-tijd van 390 uur en een gesprekstijd van 21 uur. Theo kan het beste kiezen voor een sim only abonnement bij T-Mobile. Inclusief toestel kost dit 643 euro. Zou hij gaan voor een abonnement van T-Mobile dan is hij 65 euro duurder uit.

200 min. 5 sms en 1 GB Jaarkosten Losse toestelprijs Totaalkosten (incl. toestel)
t-mobile.gif Abonnement
Stel Samen Start met 1000 MB
€ 588 € 120 € 708
t-mobile.gif Sim only
Basis Sim Only met 300 minuten en Basis 1 GB en SMS 100
€ 206  € 437 Belsimpel € 643

Floris is een grootverbruiker

Apple-iPhone6s.jpgFloris gebruikt maandelijks veel data en belminuten. Hij wil graag veel gebruik maken van het 4G-netwerk en neemt daarom een grote databundel van 7 GB. Zijn keuze valt voor iPhone 6s. Bij PhonePhone is het toestel te koop voor 775 euro. Vodafone komt als goedkoopste uit de vergelijking voor beide vormen. Een abonnement met een iPhone 6s is het goedkoopste. Het scheelt op jaarbasis 150 euro.  

600 min. 0 sms en 7 GB Jaarkosten Losse toestelprijs Totaalkosten (incl. toestel)
vodafone.gif Abonnement
Red Super 4G 
€ 564 € 518 € 1082
vodafone.gif Sim only
Red Super Sim Only 4G
€ 459

€ 775

The Phone Store

€ 1234

Het goedkoopste abonnement

Uit de vergelijking komen alle grote providers met een eigen 4G-netwerk als voordeligste. Vodafone komt tweemaal als goedkoopste uit de bus! Providers als Youfone, Ben, Simyo en Telfort zie je niet terugkomen in de resultaten. De provider bieden wel goedkope abonnementen, maar voor 4G betaal je maandelijks een extra bedrag bovenop je abonnement. In bijna alle gevallen is sim only de beste keuze. Het scheelt in alle gevallen ongeveer 60 euro t.o.v. een abonnement. Je dient wel eenmalig het toestel te betalen, maar dat bespaart je wel een paar tientjes per jaar. Wil je een ander toestel dat geschikt is voor 4G? Gebruik dan de speciale 4G-toestelvergelijker. Heb je een ander profiel? Ga dan naar de Belwijzer.

Peildatum 22-1-2016

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie