Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

WhatsApp wordt blijvend gratis

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

WhatsApp-Facebook-2016.jpgWhatsApp wordt voor alle gebruikers gratis en schrapt de betaalde abonnementen. Tot nu toe was WhatsApp alleen het eerste jaar gratis. De berichtendienst wil nu geld gaan verdienen door het aanbieden van diensten aan bedrijven die de app gebruiken.

Verdienmodel

WhatsApp wil niet dat 'mensen verstoken blijven van communicatie vanwege een probleem met hun creditcard', meldde oprichter Jan Koum. WhatsApp werkte tot nu toe met betaalde abonnementen die gebruikers konden afsluiten. In de praktijk werd het abonnement van veel gebruikers na het eerste jaar echter gratis verlengd.

De betaalde abonnementen -die binnen een paar weken komen te vervallen- waren het verdienmodel. WhatsApp wil nu geld gaan verdienen door het aanbieden van diensten aan bedrijven die de app gebruiken, meldt Wired. Koum noemt daarbij het voorbeeld van het reserveren van een tafeltje voor een restaurant. Het restaurant zou WhatsApp betalen voor het aanbieden van die dienst.

WhatsApp gegevens delen met Facebook (bèta)

Er gaat nog meer veranderen, zo ontdekte Android-ontwikkelaar Javier Santos. In de nieuwste update van een WhatsApp-bètaversie op Android ontdekte hij een vakje waarmee je kunt aanvinken dat WhatsApp data met Facebook mag delen. Het is voor het eerst dat WhatsApp en Facebook softwarematig iets met elkaar te maken hebben, dat bleef tot dusver strikt gescheiden. Al lijkt het voor de hand te liggen dat Facebook waar voor zijn geld wil na de overname op 19 februari 2014.

Versleutelde gesprekken (bèta) 

Naast het delen van data zou er ook een nieuwe optie komen die end-to-end-versleuteling inschakelt. Gebruikers weten daarmee dat hun gesprekken veilig zijn, zonder dat iemand kan meelezen. Via QR-codes moet het mogelijk zijn om beveiligde chats met contacten te beginnen. Wanneer de nieuwe functies daadwerkelijk beschikbaar komen, is nog niet bekend.

Lees meer: VoIP en WhatsApp via Mobiel Internet

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie