Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

WhatsApp ondersteunt videobellen tot 8 deelnemers

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

WhatsApp verhoogt binnenkort het aantal deelnemers in een groeps(video)gesprek van vier naar acht. Je kunt dan met zeven anderen tegelijk audio- of videobellen. Tot nu toe kon dat met maximaal drie anderen tegelijk. 

Nu we al een tijdje zo veel mogelijk thuiswerken zijn videobeldiensten razend populair. Op die manier kun je elkaar toch zien. Bedrijven en apps nemen nu allerlei maatregelen om het onderhouden van contacten makkelijker te maken. Sommige videobeldiensten hebben het aantal deelnemers al flink verhoogd. Zo kun je met FaceTime zelfs met 32 mensen tegelijk bellen. WhatsApp gaat hierin mee.

Logo WhatsappNieuwste update nodig

Om te kunnen (video)bellen met een grotere groep, moet iedereen wel de juiste versie van WhatsApp hebben. De nieuwe ontwikkeling is beschikbaar vanaf versie 2.20.50. Vanaf dan kun je met acht deelnemers tegelijk audio- of videobellen. Om de functie te kunnen gebruiken is het belangrijk dat iedereen die je wilt bellen de nieuwste versie van WhatsApp gebruikt. Op dit moment is de functie nog niet beschikbaar voor de App Store-versie van WhatsApp.

Begin april voerde WhatsApp ook al een wijziging door voor het bellen met een groep van vier personen of minder. Je kunt nu vanuit een klein groepsgesprek direct op de belknop drukken, waarna alle deelnemers toegevoegd worden. Voorheen moest je nog eerst zelf de deelnemers aanvinken.

Videobellen met WhatsApp

WhatsApp is de meest gebruikte chat app in Nederland. Videobellen kan alleen met mensen die in de contactenlijst van je telefoon staan. Het is niet mogelijk om te videobellen met de desktop versie van Whatsapp. Lees hier alles over videobellen.

Geactualiseerd: dinsdag 21 april 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie