Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Vergelijk en kies de beste deal

WhatsApp bezig met stille vakantiemodus

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

logo-whatsapp.jpgJe telefoon uitschakelen of uit een groepsapp stappen? Het zijn opties om wat meer rust te krijgen op vakantie. Maar WhatsApp komt binnenkort met een nieuwe optie. Het gaat om de speciale vakantiemodus. Berichten blijven wel binnenkomen, maar dit gebeurt stil en onzichtbaar.

Vakantiemodus

De nieuwe optie gaat ervoor zorgen dat mensen chatgroepen en gesprekken verborgen kunnen houden tot ze de schakelaar ‘vakantiemodus’ weer uitzetten. Zo kun je lekker rustig een weekend weg of vakantie vieren. De vakantiemodus zal te vinden zijn bij je instellingen onder de optie 'meldingen'. Wanneer je de vakantiemodus aan zet, komen gearchiveerde chats niet terug in je overzicht wanneer er een nieuw bericht in wordt gestuurd. Ook verschijnt er geen rood bolletje met het aantal gemiste berichten bij het logo van de app.

Momenteel is de vakantiemodus alleen nog in de testomgeving van de app te vinden. Wanneer de vakantiemodus beschikbaar komt, is nog onduidelijk. 

Stille modus

WhatsApp test daarnaast een nieuwe 'stille modus', waarbij het rode bolletje naast het app-icoontje verborgen blijft bij chats die op stil zijn gezet. Dat was tot nu toe niet mogelijk. De functie werkt al op nieuwe Android-toestellen, waar het onderdeel is van systeemfunctie Silent Mode.

Niet storen

De nieuwe functies passen in de trend van de 'Niet Storen-functies' die Apple en Google inbouwen. Zodoende kun je steeds beter regelen wanneer je door je telefoon gestoord wilt worden. Ook krijg je zo steeds meer inzicht in hoeveel tijd je in apps doorbrengt.

Geactualiseerd: donderdag 18 oktober 2018

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.