Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Welk mobiel abonnement is het voordeligst?

door Jeanet Woldring

“Ik ben toe aan een nieuwe smartphone en een nieuw abonnement. Hoe ben ik het voordeligst uit? Een abonnement in combinatie met een toestel of een Sim only abonnement met een ‘los toestel’? En wat kan ik beter doen: een smartphone kopen, leasen of op afbetaling?”

Ben je toe aan een nieuwe smartphone plus abonnement, dan zijn er eigenlijk drie opties. Welke dat zijn, laten we zien en horen in dit videofilmpje.

Allereerst kun je kiezen voor een abonnement met toestel. In zo’n geval koop je het toestel van de provider. Dit lijkt goedkoop, doordat het toestel ‘gratis’ of met korting wordt aangeboden. Je betaalt echter meer per maand, omdat de kosten van het toestel in de abonnementskosten zijn verwerkt. Hierdoor spreid je de kosten van het toestel.

Bij toestellease kies je ook een toestel bij je abonnement, maar dan betaal je geen bedrag vooraf. Hier staat wel tegenover dat het toestel niet echt van jou wordt, omdat je de telefoon huurt van de provider. Handig is dat je de telefoon en je abonnement lost van elkaar uit kan zoeken: hierdoor kan je bepalen hoeveel je kwijt wil zijn aan je toestel, belminuten, sms’jes en MB’s.

Je laatste optie is om de telefoon en het abonnement los van elkaar aan te schaffen. Hierdoor betaal je een groot gedeelte van de jaarkosten vooraf, namelijk die van het toestel. Hier staat tegenover dat sim-only abonnementen veel lagere tarieven hebben. Zo bespaar je flink op de kosten per maand.

Maar op welke manier betaal je nou het minst per jaar? We hebben dit uitgezocht aan de hand van 3 profielen, ieder met een eigen bel-, sms- en internetverbruik en in combinatie met een populaire smartphone. In het filmpje wordt uitgelegd wat de voordeligste keus is (peildatum 2-5-2013).

Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie