Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Wat verbruikt de gemiddelde mobiele beller?

door Jeanet Woldring

De gemiddelde mobiele beller verbruikt 140 minuten, 50 sms en 280 MB per maand. Dat blijkt uit cijfers van onze RekeningScan over het tweede kwartaal. Het is opmerkelijk dat mobiel internet licht gedaald is en dat mensen weer iets meer sms'jes versturen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. We denken te weten hoe dat komt. Ook benieuwd naar de beste deal voor dit profiel?

Minder belminuten en data, meer sms
De huidige gemiddelde beller verbruikt zo’n 140 belminuten, 50 sms en 280 MB per maand. In het eerste kwartaal van 2013 was dat gemiddeld 145 minuten, 40 sms’jes en 310 MB.  Na een jarenlange stijging van de hoeveelheid data en daling van de belminuten en sms’jes, daalde het afgelopen kwartaal het aantal MB’s en steeg de hoeveelheid tekstberichtjes. Er wordt dus iets minder gebeld, minder data verstookt en iets meer gesms't.

Een opmerkelijke verandering die mogelijk veroorzaakt is door de stijging van het aantal onbeperkt bel & sms bundels. Het feit dat mensen vaker wifi gebruiken in plaats van hun databundel aan te spreken, zou eveneens een rol kunnen spelen.

Beste deals voor gemiddeld belprofiel
Op basis van het gemiddelde belprofiel van het afgelopen kwartaal hebben wij uitgezocht wat het goedkoopste 1-jarige abonnement, sim only en prepaid is. Dat wil zeggen onze Belwijzer heeft voor een gemiddeld maandverbruik van 140 minuten, 50 sms en 280 MB de beste deal uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de voor u meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals (start)minuten die volledig in rekening worden gebracht.

140 min - 50 sms - 280 MB per maand 

Abonnement jaar Sim only jaar Prepaid jaar
Telfort basis+500MB+300min+100 SMS  € 282 Tele2 smartmix Sim Only 300+500MB  € 168  Telfort prepaid standaard+500MB+100  € 314


Zoals u ziet bent u met prepaid overduidelijk het duurst uit. Het voordeligst is een sim-only abonnement van Tele2, waarvan de jaarkosten aanmerkelijk lager zijn dan bij een abonnement met toestel. Uiteraard moet u bij sim-only uw toestel 'los' aanschaffen of uw huidige blijven gebruiken. Telfort biedt momenteel het goedkoopste abonnement voor de gemiddelde verbruiker.

TOP 5 abonnementen op basis van gemiddeld belprofielTOP 5 Sim only abonnementen op basis van gemiddeld belprofielBelwijzer en RekeningScan
Heeft u een ander belprofiel? Vul dan uw eigen verbruik in op de Belwijzer of upload uw mobiele telecomfacturen. Door op een beveiligde pagina uw rekening te uploaden, krijgt u met de RekeningScan een nauwkeurig advies op maat. Op dit moment ondersteunen we de meeste rekeningen van Ben, Hi, KPN, Telfort, T-Mobile en Vodafone.

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2013
Geactualiseerd: dinsdag 24 maart 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie