Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Wat kun je doen tegen ongewenste sms-diensten?

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

stop-smsdiensten.jpg

‘Gefeliciteerd! Je hebt een waardebon van 500 euro gewonnen! Je hoeft alleen maar het goede antwoord per sms te versturen.’ Na het terugsturen van een sms ontvang je geen waardebon maar een hoge telefoonrekening door ongevraagde sms-diensten. Hoe kom je er weer vanaf en hoe krijg je je geld terug?

Het schijnt nog steeds mensen te overkomen. Zonder dat ze het door hebben zijn ze aangemeld bij een betaalde sms-dienst. De kosten daarvan kunnen flink oplopen. Vanavond om 19.25 uur op NPO 2 besteedt het televisieprogramma Max Meldpunt! aandacht aan dit onderwerp. 

Tips Consuwijzer

Wat kun je doen als je de rekening niet (volledig) wilt betalen? Volgens Consuwijzer, het consumentenloket van de overheid, moet je dan de volgende stappen ondernemen:

1. Klaag eerst bij de aanbieder van de sms-dienst. Geef daarbij duidelijk aan wat je klacht is en welke oplossing je wilt.
2. Weet je niet wie de aanbieder van de sms-dienst is? Of weet je het wel, maar heb je geen contactgegevens?
   ​ Kijk dan eerst op de website van payinfo. In het overzicht vind je bij elke sms-dienst die je afneemt de naam en contactgegevens van de aanbieder.
3. Kun je de aanbieder niet bereiken? Of kom je er samen met de aanbieder niet uit? Dan kun je klagen bij je mobiele telefoonaanbieder.
4. Kom je er samen met de aanbieder van de sms-dienst of je mobiele telefoonaanbieder niet uit? Dan kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie.

Geactualiseerd: dinsdag 9 februari 2016

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie