Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat is nieuw aan de iPhone 7?

door Jeanet Woldring

iPhone 7 en iPhone 7 Plus 7-9-2016.jpgIn San Francisco heeft Apple vanavond de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd. Het design van de nieuwe iPhones blijft grotendeels hetzelfde, maar binnenin zit flink wat vernieuwing. Vooral wat betreft de camera. De iPhone is waterbestendig en beschikt over stereo-speakers. Ook heeft het toestel een langere batterijduur. Benieuwd naar de verdere veranderingen?

Twee modellen, vijf kleuren

De nieuwe smartphone is verkrijgbaar in twee modellen: de iPhone 7 met een 4,7-inch scherm en de grotere iPhone Plus met een 5,5-inch scherm. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in 5 kleuren, waaronder glimmend zwart. Ook is er een matzwarte versie met glimmend logo. De andere kleuren zijn rosegoud, goud en zilver. Geen witte uitvoering meer dus. Het nieuwe toestel is nog steeds gemaakt van aluminium met op de achterkant het Apple-logo.

Nieuwe homeknop, water- en stofbestendig

Apple heeft een nieuwe homeknop ontwikkeld. Het toestel is bovendien IP67-gecertificeerd, wat inhoudt dat het toestel water- en stofbestendig is.

Dubbele camera op iPhone 7 Plus

Verschilden eerdere modellen van de iPhone qua hardware niet zoveel van elkaar, bij de iPhone 7 verandert dat. 

Dubbele camera iPhone 7 Plus.jpgApple heeft de gewone iPhone 7 voorzien van een nieuw ontwikkelde 12-megapixelcamera met onder andere een nieuwe flikkersensor. Ook zit er een nieuwe IPS (Image Signal Processor) in, die nog betere fotokwaliteit moet leveren in slechts 25 milliseconde. De frontcamera is nu 7 megapixel voor betere selfies en beschikt bovendien over auto image stabilisation.

De iPhone 7 Plus is voorzien van een dubbele camera, waarmee je betere foto’s kunt maken. Het gaat om een 'wide angle en telefoto-lens', zodat je meer fotografie-functies beschikbaar hebt, waaronder beter zoomen. Beide camera’s zijn 12-megapixel. Via een knop op het scherm kun je wisselen tussen de wide angle-lens en door twee keer te tappen activeer je de telefoto-lens. Optisch zoomen kan tot 2x, softwarezoomen tot 10x. Verder zit er een nieuwe portretfunctie in de camera waarmee je een diepte-effect kunt creëren. Deze functie komt later dit jaar beschikbaar als een aparte update voor de iPhone 7 Plus.

Apple Airpods.jpgInstapmodel meer opslag

Bij de iPhone 7 kun je kiezen uit 32 GB, 128 GB en 256 GB opslag. Daarmee vervalt 16 GB. 

3,5 mm-koptelefoonaansluiting afgeschaft

Apple heeft de 3,5 mm koptelefoonaansluiting afgeschaft met de komst van de iPhone 7. Voortaan zul je muziek moeten luisteren met Lightning-oordopjes of een draadloze Bluetooth-headset. Bij de iPhone 7 krijg je Lightning EarPods meegeleverd, plus een adapter om je bestaande oordopjes te gebruiken. Daarnaast heeft Apple nieuwe AirPods aangekondigd, draadloze oordopjes die eind oktober beschikbaar komen.

Beschikbaarheid

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen vanaf 16 september verkrijgbaar zijn in de eerste groep landen, waaronder Nederland en België. De prijs blijft hetzelfde als de iPhone 6s en is vanaf $ 649 te koop. De Jet Black-kleur is alleen verkrijgbaar bij de twee duurste modellen met 128 GB en 256 GB. De pre-order begint op 9 september en het verkopen begint op 16 september, ook in ons land.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie