Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Wat gebeurde er de afgelopen tijd in telecomland?

door Els Werkman Leestijd: 4 minuten

Nu de bladeren van de bomen vallen, is de vraag dalen de prijzen ook in telecomland? We hebben alles op een rijtje gezet! En al lijkt het heel wat, echt indrukwekkend is het niet. Leuk natuurlijk dat je nu ook voordeel kunt halen uit de combinatie vast internet en mobiel bij Simyo en T-Mobile. Jammer, dat er weer twee partijen op de vaste markt lijken te verdwijnen. En sneu als je echt zit te springen om de iPhone X...

wat-gebeurde-er-de-afgelopen-tijd-in-telecomland-groot.jpg

 • ziggo.gifZiggo verhoogt de snelheden, bij nieuwe en bestaande klanten. Met deze verhoging naar een maximale snelheid van 400 Mbps heeft Ziggo de volgende stap gezet richting het ‘next generation network’ waarop snelheden van 1 Gigabit/s mogelijk worden. Dit kost niets extra, alleen het Start abonnement was al € 3,55 duurder geworden voor nieuwe klanten. En bij Ziggo zijn de activatiekosten (tijdelijk) komen te vervallen.
   
 • Logo Online.nlHet telecomlandschap wordt weer wat schraler, er is in ieder geval een stap in die richting gezet. Stipte en Fiber zijn overgenomen door M7 Group. Die naam zal je vermoedelijk niet veel zeggen, maar dit is het bedrijf achter Online.nl en CanalDigitaal. Stipte en Fiber worden samengevoegd met Online.nl, de klanten merken daar (voorlopig) niets van. Beide namen blijven voorlopig bestaan.
   
 • Online.nl werkt vanaf 1 november samen met CanalDigitaal op het gebied van televisie.
   
 • Vodafone heeft na negen jaar de slogan ‘Power to You’ vervangen door ‘The Future is Exciting. Ready?’ Nu maar hopen dat potentiele klanten niet ‘No’ gaan zeggen en vervolgens een andere aanbieder kiezen.
   
 • ookla_logo.jpgOokla meldt dat T-Mobile het snelste mobiele netwerk heeft. Er zijn maar liefst 367.647 speedtests voor deze analyse gebruikt. T-Mobile haalde in deze tests een gemiddelde downloadsnelheid van 65,06 Mbps en laat daarmee de drie concurrenten ver achter zich. Ookla is wereldwijd de marktleider op het gebeid van het testen van datasnelheden. Lees hier meer.
 • Datavrije-muziek-T-Mobile.jpgACM heeft bepaald dat T-Mobile haar dienst Datavrije Muziek mag blijven verkopen. Bij deze dienst gaat muziekstreaming niet ten koste van de databundel. Dit heet zero-rating. Volgens de Nederlandse wet is dit verboden en dat verbod bleek in strijd te zijn met de Europese verordening. ACM heeft de dienst moeten toetsen en wat blijkt: het is niet in strijd met de Europese netneutraliteitsregels, want de dienst is beschikbaar voor alle muziekstreamingdiensten en beperkt de keuzemogelijkheden van consumenten niet. 
   
 • We blijven nog even bij T-Mobile, vanaf 5 oktober krijg je ‘T-Mobile Mobiel + Thuis Voordeel’ als je mobiel combineert met vaste diensten. Het gaat om een korting van € 2,50 per maand (die op kan lopen tot € 5 per abonnement, afhankelijk van het soort abonnement dat je afneemt) en een gratis abonnement op FOX Sports Eredivisie. Bovendien betaal je geen aansluitkosten of entreekosten als je bij jouw mobiel ook ‘thuis’ gaat afnemen of mobiele klant wordt terwijl je al vaste klant bent.
   
 • simyo_compleet.jpgSim Only provider Simyo introduceerde Simyo Compleet. Je krijgt als Sim Only-klant gratis dubbele data én belminuten als je op hetzelfde adres ook vast internet van KPN hebt. In tegenstelling tot andere combinatievoordelen, bijvoorbeeld bij KPN, Telfort, Vodafone of T-Mobile, krijg je geen korting op de factuur en/of gratis televisie zenders. Dit is jammer, maar geen ramp: de Simyo abonnementen zijn sowieso goedkoop.
   
 • KPN is zeker niet goedkoop maar maakt er wel een punt van haar klanten zo goed mogelijk te bedienen. Daarom wordt Visual Voicemail geintroduceerd, alleen T-Mobile heeft die dienst ook (al sinds 2008). Of dit een slimme zet is, moet nog blijken. Een aantal mogelijkheden, die alleen KPN bood op haar oude voicemail platform, komen te vervallen. Waaronder de mogelijkheid 5 verschillende boodschappen te kunnen benutten en het zelf bepalen van wanneer de beller welke boodschap hoort.
   
 • ​En last but not least, de nieuwe iPhones vliegen bij bossen de winkel uit, net als de bladeren van de bomen… bij de iPhone X loopt de wachttijd op, ondanks de verkoopprijs van 1159 euro. Het kan tot 8 weken duren voordat je de telefoon eindelijk in handen kunt houden. Concurrent Samsung houdt zich vrij stil over de verkoop van de Note 8, dit toestel komt niet eens in de onze top tien van de populairste telefoons op Bellen.com voor, de beter geprijsde Galaxy S8 en en Galaxy A5 wel.
  Populairste_telefoons_7-11-2017.jpg
 • De iPhone X 64GB, de Samsung Galaxy S8 en de Apple iPhone 8 64GB vormen de top 3 populairste toestellen op 7 november 2017. Benieuwd of jouw favoriet ook bij de populairste smartphones hoort? Bekijk de caroussel op de homepage van Bellen.com. Je ziet dan meteen bij welke aanbieder je het voordeligst uit bent in combinatie met een abonnement.

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.